2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais / Sun Dried Tomato and Eggplant Bruschetta


Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir keptais baklažanais.



Paskutiniu metu vis dažniau jaučiuosiu pavargusi, rutina baigia įgristi, o siela šaukiasi jūros, saulės, kelionių. Greičiausiai reikia atostogų... Labai noriu. Bent keletą dienų. Viliuosi, jog greitai pavyks šiek tiek atitrūkti. Bent truputį...

O blog'e vėl brusketa... Vėl idėja užkandžiui. Ir vėlgi labai skani! Receptą gavau iš kelionių gidės, kai keliavome po Italiją. Jau ne vieną kartą esu gaminusi šitą užkandėlę. Patinka! Gal ir Jums patiks?




Patarimai, pastebėjimai.  Baklažanus, pomidorus galima pjaustyti tiek kubeliais, tiek juostelėmis. Esu dariusi ir taip, ir taip.  Skirtumas tas, kad valgyti pjaustytus juostelėmis šiek tiek sunkiau, gabaliukai kartais nukrenta nuo duonos. 

Pasūdyti baklažanus reikia, kad išsiskirtų sultys ir dingtų kartumas. Apkepdami baklažanus nepilkite labai daug aliejaus, nes jis linkęs jį sugerti. 

Galima naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus bazilikus ar čili. Jūsų pasirinkimas. 

Man duotame recepte buvo nurodama visas daržoves vėliau apipilti aliejumi. Tačiau kadangi tiek saulėje džiovinti pomidorai, tiek baklažanai pakankamai aliejuoti, papildomai aliejaus galima ir nepilti. Jei vis dėlto norite, galite panaudoti aliejų, kuriame buvo pomidorai. Kam išpilti? Jame tiek daug skonių!

Papildomai druskinti nesiūlau, nes pakanka nuo kitų produktų. 

Labai tinka baltas vynas!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Jau ne kartą gaminau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais

Ingredientai

1 šviežia bagetė ar ciabata duonelė
1 baklažanas
1 stiklainiukas (397 g) saulėje džiovintų pomidorų
10 sūdytų kaparėlių
2 česnako skiltelės
Saujelė šviežių bazilikų
Žiupsnelis aitriųjų paprikų kruopelių (ar keli čili pipirai)
Alyvuogių aliejaus
Druskos

Gaminimo eiga
  1. Grilinę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. 
  2. Duoną supjaustykite ir apšlakstykite trupučiuku alyvuogių aliejaus. Paskrudinkite keptuvėje.
  3. Baklažaną supjaustykite mažais kubeliais, pabarstykite druska ir palikite apie 30 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys ir neliktų baklažano kartumo. Vėliau nupilkite susidariusį skystį. 
  4. Keptuvę įkaitinkite ant nedidelės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir paprikų kruopeles, pakepkite 30 s. Tuomet dėkite baklažanus ir kepkite, kol suminštės. 
  5. Pomidorus smulkiau supjaustykite ir sumaišykite su keptais baklažanais, kaparėliais, kapotu šviežiu baziliku. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Palikite porai valandų pastovėti kambario temperatūroje, kad susigertų visi kvapai.
  6. Tiekite ant paskrudintos duonos.


Sun Dried Tomatoes and Fried Eggplant Bruschetta.

Sun Dried Tomato and Eggplant Bruschetta

Ingredients


1 fresh baguette or ciabatta bread
1 eggplant
1 jar (397 g) sun dried tomatoes
10 capers
2 cloves of garlic
Small handful of fresh basil
Some hot pepper flakes or fresh chili
Olive oil
Salt

Instructions
  1. Preheat your grill pan to medium high heat.
  2. Slice the bread and drizzle with the olive oil. Grill until crispy and golden brown.
  3. Slice the eggplant into small cubes, sprinkle with some salt and leave for 30 minutes. Then pour off the excess liquid. 
  4. In a medium skillet over medium heat, preheat the olive oil, add chopped garlic, hot pepper flakes and cook for 30 s. Then add the eggplant and cook until soft.
  5. In a bowl mix the sliced sun dried tomatoes, eggplant, chopped basil. If you need, drizzle some olive oil. Leave to rest in room temperature for about 2 hours before serving. 
  6. Top the bread with the topping. 


Komentarų nėra :

Printfriendly