2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Citrininis trupinių pyragas / Oatmeal Lemon Creme Bars


Kitoks trupininis pyragas su citrininiu kremu. 


Pagaliau turiu truputį laisvo laiko ir galiu prisėsti pasidalinti saldžiu skanėstu. Nauji namai, persikraustymas, dėžės, maišai, rūpesčiai ir stresas, stresas, stresas. Turbūt pirmą kartą tiek visko daug. Nors praeityje kraustytis teko ne vieną sykį ir ne du, tačiau šis kartas pats sunkiausias. Ir su senaisiais namučiais atsisveikinti ne taip lengva... Matyt senatvė beldžiasi į duris. Cha cha. Nelengva paleisti vietą, kurioje buvo labai miela, gera gyventi, kur daug gražių, šiltų prisiminimų. Ten, kur buvo mūsų šeimos namai... Dabar vėl iš naujo, tarp naujų sienų (nors ir savų) teks kurti naujus prisiminimus, jaukintis naują aplinką, statyti, statyti, statyti, kol pasijusim kaip namie. Manau, kol neiškepsiu savo pirmojo pyrago šiuose namuose ir po namus nepasklis jo kvapas, tol nepasijusiu kaip namie. Chi chi. Kaip tik šiuo metu, elektrikas montuoja mano naująją viryklę ir galbūt dar šiandien galėsiu ją išmėginti! Vyras užsiprašė sausainių: namuose keptų, šiltų, ką tik ištrauktų iš orkaitės... Mmm. Pasiilgom abu. Chi chi. Na, o kol kas dalinuosi paskutiniu savo kepiniu iš praeito gyvenimo etapo (chi chi) - Citrininiu trupinių pyragu. Labai skanus! Tikrai ne per saldus! Su citrininiu kremu viduje! Niam niam.


Patarimai, pastebėjimai.  Aš smėlinę tešlą (trupinius) dariau rankomis, bet galima dar labiau supaprastinti ir viską smulkinti kombainu-smulkintuvu. 

Smulkūs avižiniai dribsniai - tai košėms skirti greito paruošimo dribsniai. 

Šio pyrago receptą mačiau ne viename internetiniame puslapyje ir visur skiriasi jo kepimo laikas. Vienur rašo kepti apie 25 minutes, kitur net 50 minučių. Aš kepiau tol, kol įdaras pasirodė pakankamai tvirtas, o viršus šiek tiek parudavo apie 40 minučių. 

Prieš pjaustant pyragą būtinai atvėsinkite, kitaip subyrės. Aš palikau atvėsti skardoje apie valandą-pusantros, tuomet išėmiau ir pjausčiau.  

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Citrininis trupinių pyragas
Receptas adaptuotas iš Meduolio užrašai

Ingredientai
20 x 20 cm kvadratinei kepimo formai
1 puodelis - 250 ml

Tešlai
1/2 puodelio (110 g) šalto sviesto
1/4 puodelio (50 g) balto cukraus
1/4 puodelio (50 g) rudo cukraus
1 1/3 puodelio (200 g) miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 puodelis (85 g) smulkių avižinių dribsnių 

Įdarui
1 skardinė (397 g) saldaus kondensuoto pieno
1 1/2 citrinos sulčių (apie 60 ml)
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
  1. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. 
  3. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, abiejų rūšių cukrų, sumaišykite.
  4. Į miltus sudėkite sviestą ir trinkite viską tarp pirštų, kol gausis smėlinė masė, trupiniai. 
  5. Suberkite avižinius dribsnius, su rankomis įmaišykite juos į tešlą. 
  6. 2/3 tešlos berkite į skardą, lygiai paskirstykite ir delnu suspauskite pagrindą.
  7. Įdarui sumaišykite kondensuotą pieną su citrinų sultimis, tarkuota žievele ir vanile. 
  8. Supilkite įdarą į kepimo formą. 
  9. Ant viršaus tolygiai užbarstykite likusius trupinius. 
  10. Kepkite apie 30-40 minučių, kol viršus paruduos, o įdaras bus standus. 
  11. Išėmę iš orkaitės, peiliu atskirkite pyrago kraštus nuo formos ir palikite visiškai atvėsti kepimo formoje. Tik tuomet pjaustykite.

Lemony, nice flavour oatmeal creme bars. 

Oatmeal Lemon Creme Bars
Recipe adapted from Meduolio užrašai

Ingredients
For 20 x 20 cm square cake tin
1 cup - 250 ml

For the pastry
1/2 cup (110 g) cold butter
1/4 cup (50 g) white sugar
1/4 cup (50 g) brown sugar
1 1/3 cup (200 g) plain flour
Pinch of salt
1 tsp baking powder
1 cup (85 g) porridge oats

For the filling
1 can (397 g) sweet condensed milk
1 1/2 lemon juice (about 60 ml)
1 lemon grated zest
1 tsp vanilla extract

Instructions
  1. Grease and line your baking tin with the baking paper. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Slice the cold butter into smaller pieces. 
  3. In a bowl mix together flour, baking powder, salt and both sugars.
  4. Add the butter to the flour, rub it with your fingers until the crumbs form.
  5. Stir in the oats. 
  6. Pour 2/3 of the pastry to the tin, spread evenly and press firmly.
  7. For the filling mix everything together.
  8. Pour the filling over the base.
  9. Sprinkle the remaining crumbs over the filling.
  10. Bake for 30-40 minutes until the top is golden brown and filling is set.
  11. Once baked leave to cool completely in the tin.

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Oij kaip aš suprantu kraustymąsi.. man turbūt dar sunkiau, nes ant nosies šalies keitimas, o taip nesinori..ir tiek visko palikt teks.
Gal ir paguostų mane pyragas šiek tiek :D

Baking Secrets rašė...

Oje nepavydžiu tau... Mes miestą keitėm ir tai jau visokių nepatogumų, o apie šalies keitimą jau nenorėčiau nei pagalvoti :) Gana jau iki senatvės :D Dabar bandau orkaitę kepdama vištieną, ieškau, kokių sausainių recepto dar. Reikia susipažinti su naujom orkaitėm.

Anonimiškas rašė...

Kepėm. Labai pavyko ir labai patiko :) Super! Ačiū už nuostabų receptą :)

Baking Secrets rašė...

Ačiū ir Jums, kad gaminot ir grįžot gražų komentarą palikot :) Gera gridėti.

Printfriendly