2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Aštrus tortilijų užkandis / Salsa, Bean Nachos


Aštrus tortilijų užkandis su Salsa, pupelėmis ir sūriu.


Būna dažnai nusiperku tortilijų suktinukams (wraps'ams), fajitoms ar šiaip valgyti vietoj duonos. Ir kaip taisyklė, visada lieka 3-4 tortilijos, kurių jau nebesinori, o išmesti gaila. Yra tikrai neblogų receptų, kur jas panaudoti: kepti picą, picos krepšelius (šitie receptai jau yra pas mane blog'e), o šįkart iškepiau užkandžių. Greita, lengvai pagaminama, aštru, labai skanu. 



Tokia įdomi istorija. Receptą netyčia aptikau prie straipsnio su užrašu '12 greitų ir sveikų nėštukių užkandžių'. Labai sudomino pavadinimas (ne, ne todėl kad būčiau nėščia, chi chi). Peržvelgiau visus receptus tarp kurių buvo ir avokadų suktinukas, humusas, citrusinių vaisių kokteilis, granola, saldžiųjų bulvių traškučiai ir kiti panašūs. Bet šis receptas patraukė didžiausią dėmesį. Buvo rašoma, jog šis užkandis su pilno grūdo tortilijomis, pupelėmis - tai sveikas baltymų ir skaidulų šaltinis, todėl visai neblogas užkandis ir nėštukėms. Chi chi. Manau, tai kiekvienos moters apsisprendimas. Vienai toks patiekalas tiktų, o šit kita nieko aštraus, keliančio 'karštį' ar net sezamo sėklų bei ananasų nėštumo metu nevalgo. Skirtingos kultūros, papročiai, skirtingas supratimas ir įsitikinimai.



Patarimai, pastebėjimai. Labai patiko idėja su Salsa padažu ir pupelėmis. Čia labiau tiktų konservuotos juodosios, raudonosios pupelės, bet tiks ir baltos (tik ne pačios didžiausios). Aš naudojau baltąsias pupeles su juodom akutėm. Tokias gyvenime mačiau ir ragavau pirmą kartą. Chi chi. 

Salsą ir pupeles tik pakaitinkite, kad pašiltų. Nereikia ilgai virti. 

Apskritai, labai geras receptas. Pastangų įdėti reikia mažai, o skonis puikus. Man tobulas, nieko nepridėčiau ir neatimčiau. Išnyko akimirksiu... Būtinai kartosiu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Aštrus tortilijų užkandis
Receptas adaptuotas iš Super Healthy Kids

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml


2-3 tortilijos
1/2 puodelio 'Salsa' padažo
1/2 puodelio konservuotų pupelių
1 puodelis tarkuoto čederio sūrio
Šiek tiek  smulkintų svogūno laiškų
Šiek tiek smulkintų petražolių

Gaminimo eiga
    1. Tortilijas supjaustykite ar sukarpykite trikampėliais. Sudėkite ant skardos.
    2. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių, kol apskrus.
    3. Salsą ir pupeles sumaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kad pašiltų.
    4. Ant trotilijų paskleiskite salsos-pupelių mišinio, pabarstykite tarkuoto sūrio ir svogūno laiškų, petražolių.
    5. Dėkite atgal į orkaitę 3-5 minutėms, kol sūris išsilydys.




      Spicy Salsa and bean nachos.

      Salsa, Bean Nachos
      Recipe adapted from Super Healthy Kids

      Ingredients
      1 cup - 250 ml

      2-3 tortillas
      1/2 cup Salsa
      1/2 cup canned beans (red, black)
      1 cup grated cheddar cheese
      Some chopped spring onions
      Some chopped parsley

      Instructions
        1. Cut the tortilla into small triangles. Arrange on the baking sheets.
        2. Preheat the oven to 180 degrees and bake tortillas for 10-12 minutes until crispy.
        3. Mix Salsa and beans, cook in a small pan until heated.
        4. Spoon the mixture over the chips. Sprinkle the cheese, spring onion and parsley.
        5. Return to the oven and bake for 3-5 minutes until cheese is melted.

        2 komentarai :

        Indrė rašė...

        Man, kaip užkandžių fanei, atrodo super. Mes darom dar papildomai su mėsyte :)

        Baking Secrets rašė...

        O man kaip tik patiko, kad cia nera mesos, o vietoj jos pupeles ;)

        Printfriendly