2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Aviečių ir migdolų pyragas / Raspberry Almond Cake


Trijų sluoksnių aviečių ir migdolų pyragas. 


Šį pyragą jau seniai buvau nusižiūrėjusi, o atėjus vasarai ir pribrendus reikalui, išmėginau. Tai buvo vienas pirmųjų mano kepinių su naująja orkaite. Tiesą pasakius, nesu ja labai patenkinta. Ganėtinai ilgai kaista, jos pozicija ganėtinai žemai, durelės darinėjasi iš šono, nors kepa lyg ir neblogai, pakankamai tolygiai. Guodžia tik tai, kad ji laikina. Ateity planuojam didelius virtuvės pakeitimus: ilginti virtuvę, pakeisti naujus baldus ir kokybišką gerą techniką (svarbiausia, orkaitė (!)). Chi chi. Kuo toliau, tuo aiškiau matau savo naujos virtuvės viziją. Suprantu, ko noriu, kas nepatinka, ką reiktų keisti, ką verta palikti. Po truputį galvoje ryškėja mano svajonių virtuvės paveikslas. Chi chi. Žingsnis po žingsnio, spalva prie spalvos, daiktas prie daikto. Ir mintys materializuosis... Tereikia šiek tiek laiko ir susistatyti kitus prioritetus.



Na, o kol svajonės dar sklando ore, reikia suktis su tuo, ką šiandien turiu. Chi chi. Gerai, kad turėjau orkaitės termometrą (ilgai nenaudotą) ir prieš kepant šį pyragą išmatavau temperatūrą. Kitaip būčiau kepusi pyragą dvigubai ilgiau žemesnėje temperatūroje. Chi chi. Dabar kaskart ką nors kepdama patiriu žymiai daugiau streso. Su senąja orkaite nebuvo jokių bėdų. Jei gaminimo eiga vykdavo sklandžiai, įdėjus kepti, belikdavo sulaukti gero rezultato. O dabar atvirkščiai, su baime pro stiklą seku ar tolygiai kepa, kaip kinta temperatūra, atidžiai stebiu kepinį priartėjus kepimo laiko pabaigai. Et tikiuosi, jog tai greit praeis ir kažkaip susidraugausiu bei pažinsiu JĄ (orkaitę). Kitaip nesaldu bus! Cha cha. 

Nepaisant to, pyragas iškepė tolygiai, geras ir skanus. Jis nėra labai sladus. Pyrago pagrindui reikia tik 1/2 puodelio cukraus, o avietės iš savęs rūgštokos. Todėl kilo mintis, jog ne pro šalį būtų dar keli papildomi šaukštai cukraus. Chi chi. Smaližė. Nors saldumo tikrai pakanka, bet jei mėgstat labai saldžiai, kokį šaukštelį, kitą dar įberkite. Chi chi.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartotina. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Aviečių ir migdolų pyragas
Receptas adaptuotas iš Cranberry Jam Blog

Ingredientai
20 x 20 cm kvadratinei formai
1 puodelis - 250 ml

Tešlos pagrindui
1 puodelis (150 g) miltų
1/2 puodelio (50 g) maltų migdolų
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
125 g tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Aviečių sluoksniui
300 g šviežių ar šaldytų aviečių

Migdoliniam trupinių sluoksniui
1/4 puodelio (40 g) miltų
40 g šalto sviesto
2 šaukštai rudo cukraus
1/3 puodelio (80 ml) migdolo plokštelių

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. 
  2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sumaišykite su maltais migdolais, cukrumi. 
  3. Kiaušinius šiek tiek paplakite, supilkite į miltus. 
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmaišykite į tešlą. Įpilkite vanilės, lengvai įmaišykite. Tik nepermaišykite. 
  5. Paruoštą tešlą paskleiskite formoje. Ant tešlos sudėkite avietes.
  6. Trupinių sluoksniui miltus sumaišykite su gabaliukais supjaustytu šaltu sviestu. Trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupininė masė. Berkite cukrų, migdolų plokšteles, viską sumaišykite. Trupininę masę užbarstykite ant aviečių sluoksnio. 
  7. Pyragą kepkite apie 35 minutes, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite formoje ir tik tuomet išimkite.


Nice flavour raspberry almond cake.

Raspberry Almond Cake
Recipe adapted from Cranberry Jam Blog

Ingredients
For 20 x 20 cm square cake tin 
1 cup - 250 ml

For the base
1 cup (150 g) plain flour
1/2 cup (50 g) almond meal
1/2 cup (100 g) sugar
1 tsp baking powder
2 eggs
125 g melted butter
1 tsp vanilla extract

For the raspberry layer
300 g fresh or frozen raspberries

For the almond crumble layer
1/4 cup (40 g) plain flour
40 g cold butter
2 tbsp brown sugar
1/3 cup (80 ml) almond flakes

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line 20 x 20 cm baking tin with baking paper.
  2. In a large bowl sift flour, baking powder, mix in almond meal and sugar. 
  3. Add the eggs, vanilla and melted cooled butter, mix everything, but do not overmix. 
  4. Spread the batter evenly over the bottom of the baking form, sprinkle raspberries on top.
  5. For the crumble topping, mix the flour with cold butter and rub with fingers until you get crumbs. Mix in brown sugar and almond flakes. 
  6. Sprinkle almond mixture on the raspberries. 
  7. Bake for 35 minutes or until golden brown. Cool in the form. 

Komentarų nėra :

Printfriendly