2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Itališka kava 'Affogato' / Italian Affogato


Itališka kava su ledais.


Šiandienos įrašą sunku pavadinti receptu. Chi chi. Labiau paprasta idėja. Kava su ledais. Aš juodos kavos negeriu. Mano mėgstamiausia kava 'Latte' arba Cappuccino. Šis ale receptas už akių užkliuvo senokai, bet vis pabijodavau, kad man bus per stipri kava ir nepatiks. O va, kai pasigaminau savų ledų (sūrio pyrago skonio ledus), nusprendžiau nebedelsti ir išmėginti. Ir kaip maloniai nustebau! Super skani kava. Priminė 'Latte' kavą. Dvigubą porciją pati viena ir išgėriau. Chi chi. Ledai ištirpsta, susidaro putos. Tikrai skanu. 

Aš ledų dėjau porą rutuliukų, o kavos pyliau iš akies, bet kažkur panašiai apie pusę puodelio.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Itališka kava 'Affogato' 

Ingredientai
2 porcijoms
1 puodelis - 250 ml


1/2 puodelio stiprios ekspreso kavos (ar tirpios kavos)
2 rutuliukai norimų ledų (vanilinių, šokoladinių ar pan.)

Gaminimo eiga
  1. Į du atskirus puodelius dėkite po vieną rutuliuką ledų.
  2. Kiekvieną jų užpilkite 1/4 puodelio paruoštos kavos. Iškart tiekite. 



Italian Coffee with Ice Cream.

Italian Affogato

Ingredients
For 2 servings
1 cup - 250 ml

1/2 cup strong espresso coffee

2 scoops of ice cream (vanilla, chocolate or similar)

Instructions
  1. Put a scoop of ice cream into each cup.
  2. Pour 1/4 cup espresso over each cup. Serve straight away.

Komentarų nėra :

Printfriendly