2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Nekeptas sūrio pyragas su mėlynėmis / No Bake Blueberry Cheesecake


Paprastas, gaivus, labai skanus sūrio pyragas su mėlynėmis. 


Savaitgalį turėjome svečių. Kas be ko reikėjo juos pavaišinti, kuo nors saldžiu. Teko pasiruošti iš vakaro, nes kitądien laukė ilga ir sunki darbo diena. Labai norėjau išbandyti vieną skanų receptą, bet kaip tyčia nenusipirkau želatinos. Reikėjo suktis iš padėties ir gaminti iš to, ką turėjau. Išėjo labai skanus, gaivus sūrio pyragėlis su mėlynėmis. Beje, labai labai paprastas. Kas gali būti geriau? Net patarimų ar pastebėjimų neturiu. Taip nesudėtinga, kad ir vaikas pagamintų. Skanaus!




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Nekeptas sūrio pyragas su mėlynėmis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
36 x 12 x 3 cm stačiakampiai tartos formai
1 puodelis - 250 ml

Pagrindui
200 g sausainių 
70 g tirpinto sviesto

Įdarui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia)
1/2 puodelio  (125 ml) cukraus pudros
100 ml grietinėlės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 citrinos tarkuotos žievelės
2 šaukšteliai citrinų sulčių

Papuošimui
Mėlynių
Mėtų lapelių

Gaminimo eiga
  1. Pagrindui sausainius susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su tirpintu sviestu. 
  2. Tartos formą išklokite sausainių mase. 
  3. Įdarui kreminį sūrį, grietinėlę, cukraus pudrą, vanilę, citrinų sultis, žievelę išplakite iki vientisos masės. Supilkite įdarą į formą.
  4. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai per naktį sustingti.
  5. Puoškite mėlynėmis ir mėtų lapeliais.


Very easy to make, delicious no bake blueberry cheesecake recipe.

No Bake Blueberry Cheesecake
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
For 36 x 12 x 3 cm rectangular tart tin
1 cup - 250 ml 

For the base
200 g digestive cookies
70 g melted butter

For the filling
400 g cream cheese
1/2 cup (125 ml) icing sugar
100 ml double cream
1 tsp vanilla extract
2 tsp lemon juice
1/2 lemon grated zest

To decorate
Blueberries
Mint leaves

Directions
  1. Blend all the ingredients for the crust with a food processor.
  2. Tip into the tart tin and press the cookie crumbs into the base with your hands.
  3. For the filling whisk everything: cream cheese, icing sugar, double cream, vanilla, lemon juice and zest, together until smooth. Pour the batter over the base, level it out.
  4. Chill in the fridge for at least 4 hours or better overnight. 
  5. To decorate, arrange the blueberries on the top of the cheesecake and decorate with mint leaves.

Komentarų nėra :

Printfriendly