Sotūs, rieboki, bet labai skanūs sūrio pyrago skonio ledai, kuriems pagaminti nereikia mašinos!
Rugpjūtis į pabaigą, vasara taip pat. Nors žiūrint pro langą ir nuolat purškiant lietučiui, susimąstai, jog vasara gali būti jau ir pasibaigė. Bent jau čia... Kaip ten bebūtų man dar norisi ledų. Pabandžiau labai paprastus ledus, kuriems pagaminti prireiks tik mikserio, o užtruksite vos 5 minutes. Rezultatas - labai geras... labai sotus... Visiškai nesuderinamas su dietomis. Chi chi.
Patarimai, pastebėjimai. Žinot, prieš rašydama atsiverčiau orginalų receptą ir akis išsprogdinau. Ot velnias padariau visai ne taip kaip buvo nurodyta recepte, o daug lengviau. Chi chi. Dažnai taip, užsirašau ingredientus, o eigą sutrumpinu ar visai nesirašau, pagaminu, o tada atsiverčiu pilną receptą ir ieškau skirtumų. Chi chi. Ne specialiai... Ne. Taip gaunasi. Vis galvoju, kad prisiminsiu ir nereikia tiksliai nusirašinėti. Chi chi. Pervertinu jėgas. Chi chi. Kartais dėl to kepinys ar skanėstas nukenčia, o kartais gimsta atradimai. Chi chi. Šįkart gavosi viskas liuks. Todėl leidžiu sau palikti savąjį lengviausią gaminimo būdą - sudedi viską į dubenį ir gerai išplaki. Nieko nėra lengviau.
Plakiau mikseriu kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštėjo, nebuvo skysta.
Labai gerą patarimą išgirdau. Norint kad nesusidarytų kristalai, reikia ledus dėti į sandarų indą/konteinerį. Galvojau pamėginsiu. Supyliau masę į plaskinį indą su sandariu dangčiu. Nežinau, ar tikrai tai padėjo, bet ledai gavosi visai be kristalų! Švelnūs, glotnūs, kaip iš ledų aparato. Super.
Ir dar vienas patarimas, kuris man patiko ir dabar visad naudojuos. Ledus išėmus iš šaldymo kameros, padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių 'atsileisti'. Ledai tolygiai atšyla.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.Ir dar vienas patarimas, kuris man patiko ir dabar visad naudojuos. Ledus išėmus iš šaldymo kameros, padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių 'atsileisti'. Ledai tolygiai atšyla.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu.
Sūrio pyrago skonio ledai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (250 ml) grietinėlės (bent 35 proc.)
250 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 skardinė (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
250 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 skardinė (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Sudėkite viską į dubenį ir gerai išplakite mikseriu, kol masė sutirštės.
- Supilkite masę į sandarų indą ir dėkite į šaldymo kamerą 8 valandoms.
Rich cheesecake ice cream no machine needed.
Cheesecake Ice Cream
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
1 cup - 250 ml
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup (250 ml) double cream
250 g cream cheese
1 can (400 g) sweet condensed milk
1/2 tsp vanilla extract
1/2 tsp grated lemon zest
Instructions
- Whisk everything with a mixer until thickens.
- Pour mixture into a container that has a tight lid and pop to the freeze for 8 hours.
2 komentarai :
Laba diena,
Sakykite, ar nereikia masės nuolat pamaišyti kuomet šąla?
Sveika Jelena. Žinokit aš nemaišiau. Tik labai gerai išplakiau viską mikseriu vienąkart, supyliau į plastikinį indą su dangčiu ir užšaldžiau. Gavosi ledai be kristalų, glotnūs, švelnūs.
Rašyti komentarą