Drėgnas, karamelinis obuolių pyragas.
Beatos kepinių knygą turiu apie tris metus ir tik visai neseniai pradėjau iš jos kažką kepti. Keletą receptų jau įveikiau. Visai neblogi rezultatai, todėl bandau toliau.
Skanus ir šis pyragas, drėgnas, nėra labai saldus (ko bijojau), visai neblogas. Svarbiausia, šiek tiek kitoks, karamelinis! Dar tokio obuolių pyrago ragauti nebuvo tekę, o ir užsigulėjusios spintelės atsargos šaukėsi gelbėjamos.
Kefyrą naudojau savos gamybos. Jei dar kam reikia, receptas - čia.
Pyragas linkęs ruduoti. Bent taip pasirodė man pabandžius, o tuo pačiu palyginus nuotraukas Beatos knygoje. Jei labai stipriai ruduoja, uždenkite folija.
Pyragą ir obuolius reikia aptepti skystu medumi ar abrikosų džemu, kad gražiai blizgėtų. Tai nėra būtina, kaip ir obuolių 'grandinėlė' ant pyrago. Viskas daugiau dėl grožio.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Karamelinis obuolių pyragas
Receptas adaptuotas iš knygos Beata Nicholson 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'
Ingredientai
Nedidelei pailgai kepimo formai
1 puodelis - 250 ml
1 skardinė (400 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
80 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
150 ml kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cinamono
4 vidutinio dydžio obuoliai
Šiek tiek medaus ar abrisokų džemo aptepimui
Ingredientai
Nedidelei pailgai kepimo formai
1 puodelis - 250 ml
1 skardinė (400 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
80 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
150 ml kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cinamono
4 vidutinio dydžio obuoliai
Šiek tiek medaus ar abrisokų džemo aptepimui
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
- 3 obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Atidėkite į šalį.
- Mitlus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną sumaišykite dubenėlyje. Atidėkite į šalį.
- Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su karamele.
- Kiaušinius išplakite su kefyru ir vanile. Supilkite karamelės-sviesto mišinį. Viską išmaišykite.
- Įmaišykite miltų mišinį bei pjaustytus obuolius.
- Tešlą sukrėskite į skardelę.
- Likusį obuolį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite juos ant tešlos.
- Kepkite apie 50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
- Išimkite pyragą iš okaitės aptepkite skystu medumi ar abrikosų džemu.
Caramel Apple Cake
Recipe adapted from Beata Nicholson book 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'
Ingredients
For 900 g loaf tin
1 cup- 250 ml
1 can (400 g) caramel
80 g melted butter
2 eggs
150 ml buttermilk
1 tsp vanilla extract
200 g plain flour
1 1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
1 tsp cinnamon
4 medium size apples
Some honey or apricot jam for brushing the cake
Instructions
- Heat the oven to 190 degrees, grease and line your loaf tin with baking paper.
- Peel 3 apples and cut into small cubes. Set aside.
- Mix together flour, baking powder, salt and cinnamon. Set aside.
- Melt the butter, cool it and mix nicely with room temperature caramel.
- Whisk the eggs with buttermilk and vanilla. Stir in the caramel-butter mixture.
- Pour the four mixture and mix in with the apples.
- Pour the batter to the loaf tin.
- Slice the remaining apple into thin slices and arrange on top of the cake.
- Bake for 50 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
- Once the cake is done, brush the top with some honey or apricot jam.
5 komentarai :
Atrodo tai labai labai super!
Ačiū. Man kažkaip nelabai pradžioj patiko kaip atrodo, bet dabar kai žiūriu gal ir neblogai :)
Su obuoliais negalėtų būt neskanu :D karamelinis obuolių..labai jau gundančiai skamba..
Obuoliai - klasika. Tik nepasakyčiau, kad aš dažnai iš jų kepu :) Kaip tik retokai...
Pyragas išėjo superinis :) Galvoju jeigu pabandyti pagal šį receptą kepti keksiukus, tik nedėti obuolių, manote pavyktų ar gal turit patarimą kaip reiktų patobulinti receptą? :)
Rašyti komentarą