2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Kondensuoto pieno pyragas su persikais / Condensed Milk & Peach Cake


Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.


Pasiruoškite. Taip, pasiruoškite Beatos receptų lavinai. Daugeliui jokia čia naujiena. Gal net kiek nuspėjama ir nuobodu, o man visiškai nauja... Niekada nebuvau Beatos gerbėja, jos knygos puslapius tik praversdavau ir padėdavau į šoną, TV laidų taip pat nežiūrėdavau. Visiška nesekėja. Chi chi. O po to pabandžiau keletą receptų, 'stogo' nenupūtė, aikčioti nuo skonių neprivertė, bet visai patiko paprasti, nesudėtingi, dvelkiantys Lietuva receptai. 

Tada ir kilo beprotiška idėja: 'O ką jei išbandyčiau visus 'Kepinių knygos' receptus'. Žinau, užims labai daug laiko, bet aš gi niekur neskubu. Chi chi. Turiu pasakyti, labai nedrąsiai priėmiau šį sau iškeltą iššūkį. Vis svarsčiau ar neatsibos, ar patiks galutiniai rezultatai, ar verta. Nusprendžiau duoti sau laiko, pabandyti keletą receptų ir tuomet apsispręsti bei skelbti apie tai viešai (!). Tik kai išbandžiau keturis ar penkis kepinių/saldumynų receptus, vis dėlto ryžausi šiai avantiūrai. 


Knygoje apstu įvairių kepinių receptų, kuriuos jau seniai noriu išmokti kepti ar bent išmėginti bei paragauti. Kam gaišti laiką ir blaškytis tarp naujų receptų gausos. Tai nereiškia, jog dabar mėginsiu vien Beatos receptus ir apie juos čia rašysiu, tikrai ne! Negalėčiau savęs taip apriboti. Chi chi. Tai tik reiškia, jog daug dažniau nei iki šiol čia aptiksite mano išmėgintų, išragautų receptų iš Beatos kepinių knygos. 


Nuo kalbų prie darbų. Taigi, kondensuoto pieno pyragas su persikais. Prisipažinsiu, pradžioje buvau labai nepalankiai nusiteikusi dėl šio recepto. Kažkada kepiau daugumos mėgstamus kondensuoto pieno keksiukus ir man jie (netikėtumas!), visiškai nepatiko. Buvo sausi, labai saldūs, tikrai nesuprantu, kodėl žmonės juos taip mėgsta. Tą receptą padėjau į 'netinkamų receptų' lentynėlę ir užmiršau. Kaip tik todėl taip nepozityviai žiūrėjau ir į šį pyragą. Jei atvirai, vienintelio ko tyliai vyliausi, kad netektų jo išmesti. Chi chi. Ir ačiū Dievui, neprireikė! Priešingai, pyragas tikrai geras ir labai skanus. Paprastas ir pigus. Nėra labai labai saldus, o persikai priduoda drėgnumo, šlapumo, kurio trūksta pačiam pyragui. 

Man persikai čia privalomi, kitaip pyragas būtų sausokas ir panašus į tuos nepasisekusius keksiukus. Jei vis dėlto nemėgstate persikų ar jų nenorite, keiskite obuoliais, kriaušėmis ar kažkuo kitu, kad pyragui suteiktų drėgnumo, gaivumo.

Patarimai, pastebėjimai. Galima dėti ne tik miltus, bet ir maltus migdolus. Tuo atveju, reiktų 150 g miltų + 50 g maltų migdolų. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kondensuoto pieno pyragas su persikais
Receptas adaptuotas iš knygos Beata Nicholson 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'

Ingredientai
Nedidelei pailgai kepimo formai

3 kiaušiniai
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
100 g tirpinto sviesto
200 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 nedidelė skardinė konservuotų persikų
Saujelė migdolo drožlių

Gaminimo eiga
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
    2. Sviestą ištirpinkite, atidėkite į šalį.
    3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite dubenėlyje. Atidėkite į šalį.
    4. Kiaušinius plakite, kol ims putoti. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, vanilę, išplakite.
    5. Įmaišykite ištirpintą, pravėsusį sviestą. 
    6. Suberkite miltų mišinį, viską sumaišykite.
    7. Supilkite tešlą į formą. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytus persikus. Apibarstykite migdolų drožlėmis.
    8. Kepkite apie 50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.



    Soft, simple condensed milk and peach cake.

    Condensed Milk & Peach Cake
    Recipe adapted from  Beata Nicholson book 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'

    Ingredients
    For 900 g loaf tin

    3 eggs
    1 can (400 g) sweetened condensed milk
    1 tsp vanilla extract
    100 g melted butter
    200 g plain flour
    1 full tsp baking powder
    Pinch of salt
    1 small can of peaches in their syrup
    Small handful of almond flakes

    Instructions

      1. Preheat the oven to 190 degrees and grease, line your loaf tin with baking paper.
      2. Melt the butter and set aside.
      3. In a bowl mix together flour, baking powder and salt. Set aside.
      4. Whisk the eggs until foamy. Stir in the condensed milk, vanilla.
      5. Pour the melted butter, mix it in.
      6. Stir in the flour mixture.
      7. Pour the batter to the loaf tin. Arrange peach slices over the top of the batter, sprinkle with some almond flakes.
      8. Bake for 50 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.




      1 komentaras :

      Medeja- CranberryJam rašė...

      Man kantrybės neužtektų išbandyt visko iš vienos knygos :D

      Printfriendly