Klasikiniai itališki biscotti sausainiai su migdolais.
Visad maniau, jog iškepti biscotti sausainius nėra paprasta. Gal dėl prabangaus, aristokratiškai skambančio jų pavadinimo 'biscotti', gal dėl itališkų šaknų, ar dėl sausainių kepimo būdo (dukart kepti sausainiai). Tiksliai nežinau, tačiau tikrai baiminausi. Todėl kai pirmąkart juos ištraukiau iš orkaitės, gražiai supjausčiau riekelėmis, šokinėjau iš laimės. O kai paragavau, laimės buvo dar daugiau. Puikiai suderinti skoniai. Laaabai patiko.
Galbūt sausainiai man nesigavo šimtu procentu tobuli, gal kiek minkštoki. Biscotti - tai dukart kepti sausainiai, kitais žodžiais tariant, išdžiovinti sausainiai - džiūvėsėliai. Nors su tekstūra dar reikia padirbėti, būsiu per anksti pirmu kepimu juos ištraukusi iš orkaitės, tačiau labai didžiuojuos, kad sausainiai pavyko.
Labai bijojau sausainius perkepti, todėl ir ištraukiau po pusvalandžio kepimo. Manau tai buvo lemtinga mano klaida. Bet nepaisant to, skonis ir procesas mane sužavėjo, neatbaidė ir nenuliūdino. Būtinai mėginsiu ir kitus skonių derinius. Jau turiu mintyse bent keletą jų.
Labai bijojau sausainius perkepti, todėl ir ištraukiau po pusvalandžio kepimo. Manau tai buvo lemtinga mano klaida. Bet nepaisant to, skonis ir procesas mane sužavėjo, neatbaidė ir nenuliūdino. Būtinai mėginsiu ir kitus skonių derinius. Jau turiu mintyse bent keletą jų.
Rekomenduoju pamėginti tiems, kas dar nebandė.
Mano vyras pamatęs sausainius, iš pradžių suraukė nosį. Tačiau paragavęs, labai maloniai nustebo ir vėliau vieną po kito su arbata/kava sukramsnojo. Nenuostabu, nes sausainius taip ir reiktų valgyti - merkiant į arbatą.
Patarimai, pastebėjimai. Tešla gaunasi labai lipni. Iš dubens iškrapštysite mentelės pagalba. Todėl būtinai labai stipriai pabarstykite stalo paviršių miltais ir minkykite po truputį vis įberdami daugiau miltų, kol tešla nebus labai lipni. Miltų nepadauginkite. Kai tik susiminkys į kamuoliuką ir nebus lipni, formuokit į du pailgus kepaliukus. Perkelkite ant skardos, viršų truputį suploninkite pirštais.
Atsargiai elkitės su migdolų ekstraktu. Jis labai stipraus skonio ir įdėjus daugiau nei reikia, gali sugadinti visą kepinį, nes skonis bus per aštrus. Matuokite, kai pilsite į tešlą.
Migdolus skrudinam orkaitėje, kad išgauti stipresnį, aromatingesnį skonį.
Sausainiai kietėja vėsdami, todėl palaukite, kol visiškai atvės.
Gaunasi apie 25-30 sausainių.
P.S. Berašant šį įrašą vėl prisiminiau nuostabiąją Italiją ir vieną nuotaikingą dainą, kurią ten būdami plėšėm iš širdies. Susiradau jos video ir negalėjau nesišypsoti. Ne tik gera klausyti, bet ir smagu pažiūrėti! Chi chi. Nors daina smagi, ji man asocijuojasi su atsisveikinimu su Italija, todėl jos klausant visad šiek tiek suspaudžia širdelę. Ech.
Atsargiai elkitės su migdolų ekstraktu. Jis labai stipraus skonio ir įdėjus daugiau nei reikia, gali sugadinti visą kepinį, nes skonis bus per aštrus. Matuokite, kai pilsite į tešlą.
Migdolus skrudinam orkaitėje, kad išgauti stipresnį, aromatingesnį skonį.
Sausainiai kietėja vėsdami, todėl palaukite, kol visiškai atvės.
Gaunasi apie 25-30 sausainių.
P.S. Berašant šį įrašą vėl prisiminiau nuostabiąją Italiją ir vieną nuotaikingą dainą, kurią ten būdami plėšėm iš širdies. Susiradau jos video ir negalėjau nesišypsoti. Ne tik gera klausyti, bet ir smagu pažiūrėti! Chi chi. Nors daina smagi, ji man asocijuojasi su atsisveikinimu su Italija, todėl jos klausant visad šiek tiek suspaudžia širdelę. Ech.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Migdoliniai Biscotti
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis - 250 ml
200 g miltų
150 g cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
100 g migdolų
2 kiaušiniai
70 g minkšto sviesto
1/8 šaukštelio migdolų ekstrakto
150 g cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
100 g migdolų
2 kiaušiniai
70 g minkšto sviesto
1/8 šaukštelio migdolų ekstrakto
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Ant kepimo skardos sudėkite migdolus ir paskrudinkite orkaitėje 10 minučių. Vėliau išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir pasmulkinkite peiliu.
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įpilkite migdolų ir vanilės ekstraktus ir gerai išplakite.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
- Į tešlą įmaišykite smulkintus migdolus.
- Tešlą išverskite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus. Dėkite daugiau miltų, kol tešla nebus lipni. Suformuokite 2 pailgus kepaliukus (25 cm ilgio ir 5 cm pločio).
- Sudėkite biscotti kepaliukus ant kepimo skardos, pirštais šiek tiek suploninkite paviršių ir dėkite kepti apie 35-40 minučių arba kol kepaliukai bus auksinės spalvos, bet dar truputį minkšti.
- Išimkite iš orkaitės, 10 minučių atvėsinkite, tada supjaustykite 2 cm pločio gabaliukais.
- Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, dėkite kepti 7-9 minutes, tuomet sausainius apverskite ir dar pakepkite 7-9 minutes.
- Išimkite iš orkaitės, sausainius palikite 5 minutėms skardose, tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
Almond Biscotti
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
200 g plain flour
150 g sugar
1/2 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
100 g almonds
2 eggs
70 g softened butter
1/8 tsp almond extract
Directions
- Preheat the oven to 180 degrees. Line baking sheet with parchment paper and set aside.
- On a separate baking sheet, add the almonds and toast them in the oven for about 10 minutes, allow them to cool a bit and chop them roughly.
- In a large bowl mix together the flour, salt and baking powder to combine, set aside.
- In the bowl, cream together the sugar and butter, add the eggs, almond, vanilla extracts and make sure it’s a nice creamy mixture once everything is incorporated.
- Add the dry ingredients and mix until it's well incorporated. Add the whole toasted almonds and mix them in well.
- Dump the dough onto a heavily floured board and divide into 2 equal portions. Roll each piece into a log that’s about 25 cm long and 5 cm wide, make sure to dust with flour along the way to keep dough from sticking. Set the logs onto the prepared baking sheet, press gently to flatten each log just a little with the tips of your fingers. Bake until the logs are golden and firm near the center, about 35 to 40 minutes or until they are lightly golden but still soft.
- Let the logs cool enough to handle, about 10 minutes. Transfer logs to a cutting board, using a serrated knife, slice them on a sharp diagonal into about 2 cm thick slices. Arrange the slices on the baking sheets, laying cut side down. Return to oven and bake for 7-9 minutes. Turn the cookies over and rotate the baking sheets and bake for another 7-9 minutes or until golden and lightly browned.
- Let cool on the baking sheets for about 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely. (The cookies will not harden until totally cooled).
2 komentarai :
Labai skanus! dziaugiuosi, kad isbandziau si recepta:)
Labai malonu ;) Aš ir džiaugiuosi!
Rašyti komentarą