2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Pertepti šokoladiniai sausainiai arba Naminiai Oreo sausainiai / Homemade Oreo Cookies


Dvisluoksniai šokoladiniai sausainiai arba kitaip naminiai Oreo sausainiai. 



Taigi, šiandien padovanojau vienai skaitytojai 'Saulėtos virtuvės saldumynų knygą' už atsiųstas kepinių nuotraukas. Vaiva, sveikinimai dar kartą. Linkiu nesustoti ir toliau taip darbščiai suktis virtuvėje. Tikiuosi, jog knyga Vaivos lentynoje gulės ne dėl grožio ar skaičiaus, o bus naudojama pagal paskirtį, kaip ir turėtų būti! Sėkmės.

Ta proga ir aš pasklaidžiau 'Saldumynų knygos' puslapius, išsirinkau receptą, kurį jau ilgą laiką norėjau išbandyti. Naminiai Oreo sausainiai. Labai mėgstu tikruosius Oreo, visada jų turiu savo spintelėje ir dažnai juos naudoju kepiniuose ar kitiems saldumynams gaminti. Kas be ko, paužkandžiauju. Chi chi. Atėjo laikas ir savo rankomis juos 'sukurti'. 

Ir ką gi...

Nežinau, nuo ko pradėti. Esu šiek tiek nusivylusi. Sausainių gaminimas gan ilgas procesas, iš kelių svarbių žingsnių. Išvaizda - labai viliojanti, juoda-balta derinys subtili klasika, man gražu. Tačiau užkliuvo skonis... Mano skoniui jie nelabai įtiko. Vyrui ir šiaip sau. Dar svarsčiau ar tikrai publikuoti jų receptą, tačiau skonis - labai subjektyvus dalykas. Kas vienam labai skanu, kitam tik valgoma. Nepasiginčysi. Receptą publikuoju. Beje, gal atsiras žmonių, ieškančių būtent šio recepto, bet neturinčių knygos. 

Dar vienas didelis minusas - dovanokit, bet man jie neprimena Oreo sausainių. Kad ir kaip gaila, kad ir kaip norėčiau 'pritempti', neišeina. Oreo sausainiai - traškūs, šitie - minkšti, trapūs. Man skoniai skiriasi. Vizualiai, galbūt galima taip sakyti 'juoda-balta' - Oreo. Techniškai, šokoladiniai sausainiai pertepti baltu kremu - Oreo. Tačiau tik tiek.

Kitą vertus, gal esu kiek per griežta - juk sausainiai naminiai, sunku išgauti pirktinių skonį. Nežinau...

Iš tiesų, labai sunku rašyti apie šį receptą, o dar sunkiau vertinti. Gaminimo procesas užtruko apie 3 valandas (!) su visais užšaldymais, kočiojimais, kepimais, pertepimais. Yra ką nuveikti. Kilo mintis, kad būčiau greičiau iškepusi kokį tortą. Chi chi. Na, bet tikėjau bus geras, skanus rezultatas, o kai jis neatitiko mano lūkesčių, supykau. Chi chi. Šiek tiek gaila darbo, pastangų ir laiko. Tačiau bent nuotraukos pavyko gražiai! Gražiai žiūrisi, ar ne? Chi chi. 

Jei daugiau apie skonį, pats sausainis nėra saldus, sakyčiau kartokas nuo kakavos, saldumo prideda pertepimas.

Džiaugiuosi, kad pabandžiau, bet kartoti nekartosiu. Man geriau už svarą pirktiniai (!). Chi chi. 



Patarimai, pastebėjimai. Aš dariau iš pusės normos. Gavosi apie 18-20 nedidelių, jau perteptų sausainių. 

Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 2.5/5. Vaizdas - gražus, tačiau skonis gan paprastas, nesužavėjo. Deja, nelabai panašu į Oreo sausainius. Plius sausainių gaminimo procesas ganėtinai ilgas. Sudėjus pliusus ir minusus, mano vertinimas būtent toks.


Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Pertepti šokoladiniai sausainiai arba Naminiai Oreo sausainiai
Receptas adaptuotas iš A. Černės knygos 'Saulėtos virtuvės saldumynų knyga'

Ingredientai

Sausainiams
230 g minkšto sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
280 g miltų
120 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos

Kremui
90 g minkšto sviesto
210 g cukraus pudros
75 g baltojo šokolado
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštas pieno ar grietinėlės

Gaminimo eiga
  1. Minkštą sviestą gerai išplakite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės, dar kartą gerai išplakite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Suberkite miltų mišinį į plakinį, maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.
  4. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, perkelkite ją tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, iškočiokite tešlą iki maždaug 1/2 cm storio ir 5 cm skersmens apvalia formele išspauskite sausainius.
  5. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Dėkite skardas su sausainiais į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite sausainius apie 10-15 minučių.
  7. Išėmę iš orkaitės, kelias minutes sausainius palikite skardose, o tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti
  8. Kremui minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra. Baltą šokoladą ištirpinkite, palengva supilkite į masę ir gerai išmaišykite. Supilkite vanilę ir pieną/grietinėlę, išplakite.
  9. Imkite vieną sausainį, užtepkite kremo, prispauskite kitą sausainį. Taip sutepkite visus sausainius.


Homemade Oreo cookies.

Homemade Oreo Cookies
Recipe adapted from the book A. Černė 'Saulėtos virtuvės saldumynų knyga'

Ingredients


For the cookies
230 g softened butter
1 egg
1 tsp vanilla extract
280 g plain flour
120 g cocoa powder
1 tsp baking powder
Pinch of salt

For the cream
90 g softened butter
210 g icing sugar
75 g white chocolate
1 tsp vanilla extract
1 tbsp milk or double cream


Instructions
  1. Cream the butter and sugar. Add the egg, vanilla, whisk well.
  2. In another bowl mix together flour, baking powder, cocoa powder and salt. Pour to the batter, mix until all flour is incorporated. 
  3. Divide the pastry into two equal pieces. Wrap them into a cling film and put in the fridge to chill for an hour.
  4. Take the pastry from the fridge, put it between two sheets of baking paper and roll out to 1/2 cm thick. Cut the cookies with cookie cutter (5 cm diameter).  
  5. Arrange the cookies on the baking sheets lined with baking paper. Put the sheets to the fridge to chill again for 30 minutes. 
  6. Heat the oven to 180 degrees. Bake the cookies for 10-15 minutes.
  7. Once done, take from the oven, leave for couple minutes on the sheets and then transfer to a wire rack to cool completely.
  8. To make the filling cream together softened butter and icing sugar. Melt the chocolate and while constantly whisking add to the butter. Pour some vanilla and milk/double cream. Mix until smooth.
  9. Take one cookie, spread some cream and cover it with another cookie. Make the same thing with every single cookie.


4 komentarai :

Aušra rašė...

Ernesta, saunuole, kad idejai recepta ir detalius savo pastebejimus; manau, kad daug kam jie labai pravers;

Baking Secrets rašė...

Ačiū Aušra. Na, tikiuosi kam nors bus naudinga :)

Medeja- CranberryJam rašė...

Tiesą sakant, man pirktiniai Oreo nėra skanūs, bet naminiai tikrai patiktų :D

Baking Secrets rašė...

Dar vienas žmogelis, kuris nemėgsta Oreo. Po šito recepto sužinojau, kiek daug žmonių jų nemėgsta apskritai :)) Keista :D

Printfriendly