2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Švediški kakaviniai kamuoliukai / Swedish Cocoa Balls 'Chokladboll'


Lengvai paruošiamas, neįprastas, nekeptas desertas - švediški kakaviniai kamuoliukai.


Švedijoje neteko būti, švediškų kakavinių kamuoliukų neteko ragauti. Apskritai, apie tokius niekada nebuvau girdėjus. Pirmą kartą šiuos kakavinius kamuoliukus pamačiau Beatos knygoje. Sudomino. Panaršiau internete. Pasirodo tai populiarus nekeptas švediškas desertas dar kitaip vadinamas 'Chokladboll' (šokoladiniai kamuoliukai). 

Paprastai jie šiek tiek mažesni už golfo kamuoliuką. Į kamuoliukų sudėtį įeina avižiniai dribsniai, cukrus, vanilinis cukrus, kakava, sviestas, o kartais ir šiek tiek kavos. Kamuoliukai gali būti apvoliojami kokoso drožlėse, pabarstukuose ar perliniam cukruje. 


Nors receptas suintrigavo, bet kėlė nepasitikėjimą (juk jame daug sviesto), todėl dariau iš trečdalio normos. Chi chi. Tačiau skonis visai neblogas, stebėtina, bet mums patiko. Be to pagaminti paprasta, lengva, greita, o ir išbandai bei susipažįsti su naujais skoniais ir kitų šalių virtuve. Įdomu! 

Patarimai, pastebėjimai. Darykite mažus kamuoliukus, bus skaniau valgyti. Aš formavau mažyčiu ledų šaukštu. Gavosi 3 cm skersmens kamuoliukai. Pats tas. Iš trečdalio normos ir formuojant tokio dydžio kamuoliukus, man gavosi 8 vienetai. 

Kamuoliukus galima valgyti iškart, tačiau rekomenduojama prieš valgant palaikyti šaldytuve, kad susistovėtų ir atsiskleistų skoniai. 

Kitąkart dar įpilčiau lašelį vanilės dėl kvapo ir skonio. Jau ji tikrai niekam nepakenktų. Chi chi. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartotina.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Švediški kakaviniai kamuoliukai
Receptas adaptuotas iš Beata Nicholson 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'

Ingredientai
16-20 mažų kamuoliukų

Kamuoliukams
120 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 šaukštai kakavos
100 g smulkių avižinių dribsnių (skirtų košėms)
50 g sausainių trupinių (2 dideli sausainiai)

Apvoliojimui
50 g kokosų drožlių

Gaminimo eiga
  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės.
  2. Suberkite avižinius dribsnius, kakavą, sausainių trupinius. Išmaišykite šaukštu.
  3. Formuokite mažus kamuoliukus, apvoliokite juos kokoso drožlėse. 


Simple to make, no bake Swedish dessert - 'Chokladbollar'. 

Swedish Cocoa Balls 'Chokladboll'
Recipe adapted from Beata Nicholson 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'


Ingredients
For 16-20 balls

For the balls
120 g softened butter
100 g sugar
2 tbsp cocoa powder
100 g oatmeal
50 g biscuit crumbs (2 large biscuits)

For coating
50 g coconut shavings

Instructions
  1. Cream the butter and sugar until fluffy.
  2. Add the oatmeal, cocoa powder, biscuit crumbs and mix with a spoon.
  3. Make the balls, coat with coconut shavings.

1 komentaras :

Medeja- CranberryJam rašė...

Man tokie easy peasy desertai patinka :D nepatinka kai sušveičiu kokius 10 kamuoliukų :D

Printfriendly