Labai skanūs avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais.
Aš dažniausiai sviestą imu iš šaldytuvo ir pašildau mikrobangų krosnelėje, kad suminkštėtų. Šį kartą sviestas, kiek per daug išsilydė, todėl sausainiai gavosi plokštesni nei Astos knygoje. Skoniui tas įtakos neturi.
Gaunasi apie 20 sausainių.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais
Receptas adaptuotas iš Astos Černės knygos 'Saulėtos virtuvės saldumynų knyga'
Ingredientai
Ingredientai
200 g minkšto sviesto
150 g rudo cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
140 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
140 g smulkių avižinių dribsnių (greitai paruošiamų)
60 g kapotų lazdynų riešutų
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Sviestą ir rudą cukrų išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės, dar kartą išplakite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, avižinius dribsnius ir riešutus. Suberkite į sviesto mišinį ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
- Suformuokite sausainius į kamuoliukus, sudėkite ant skardų, šiek tiek rankomis suplokite paviršių, kad taptų plokštesni.
- Kepkite 15-20 minučių, kol gražiai parus. Iškepusius kelias minutes palikite ant skardų ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Oatmeal Hazelnut Cookies
Recipe adapted from Asta Cerne's book 'Sauletos virtuves saldumynu knyga'
Ingredients
200 g softened butter
150 g brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
140 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
140 g porridge oatmeal
60 g hazelnuts, chopped
150 g brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
140 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
140 g porridge oatmeal
60 g hazelnuts, chopped
Instructions
- Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking sheets with baking paper.
- Cream the butter and sugar. Add the egg, vanilla and mix well.
- In another bowl mix the flour, baking powder, salt, oatmeal and nuts. Pour to the butter mixture and mix just to combine.
- Scoop your cookies with an ice cream scoop and arrange on the baking sheets. Lightly flatten with your hands.
- Bake for 15-20 minutes or until golden brown. Once baked leave for couple minutes on the sheets, then transfer to a wire rack to cool completely.
2 komentarai :
Kaip įdomu avižiniai su riešutais.. Turėtų būt skanu :)
Man patiko ;)
Rašyti komentarą