Įdomios kalmarų salotos su rukola, pomidorais ir citrinų/alyvuogių užpilu.
Patarimai, pastebėjimai. Iškeptus dar karštus kalmarus reikia iš karto dėti į užpilą, kad prisigertų jo skonio.
Česnaką užpilui tik nulupkite ir dėkite visą, nepjaustytą, o vėliau paruošus salotas, česnaką išimkite.
Orginaliame recepte kalmarų čiuptuvai nenaudojami, bet aš jų negalėjau atsisakyti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartotina.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kalmarų salotos
1 puodelis - 250 ml
Užpilui
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzaminio acto
½ puodelio alyvuogių, pjaustytų pusiau
2 šaukštai kaparėlių
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
2 česnako skiltelės, nuluptos ir nepjaustytos
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį
Salotoms
120 g šviežios rukolos
½ puodelio vyršninių pomidorų, pjaustytų pusiau
Kalmarams
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzaminio acto
½ puodelio alyvuogių, pjaustytų pusiau
2 šaukštai kaparėlių
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
2 česnako skiltelės, nuluptos ir nepjaustytos
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį
Salotoms
120 g šviežios rukolos
½ puodelio vyršninių pomidorų, pjaustytų pusiau
Kalmarams
800 g of mažyčių kalmarų, nuvalytų ir nusausintų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite grilinę keptuvę iki maksimumo.
- Dubenyje sumaišykite kalmarus, alyvuogių aliejų, druską, pipirus.
- Kalmarus kepkite keptuvėje apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol visiškai iškeps.
- Kol kalmarai kepa, pasiruoškite užpilą. Viską sumaišykite dubenyje ir atidėkite į šoną. Kai tik kalmarai iškeps, dėkite tiesiai į dubenį su užpilu ir viską gerai sumaišykite.
- Ant serviravimo indo paskleiskite rukolos salotas, išdėliokite pusiau supjaustytus vyšninius pomidorus. Padruskinkite, papipirinkite. Ant viršaus sudėliokite kalmarus, apliekite užpilu. Česnakus išimkite. Salotas tiekite iškart.
Calamari Salad
1 cup - 250 ml
For the vinaigrette
¼ cup olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
½ cup olives, halved
2 tbsp capers
2 tbsp fresh lemon juice
2 garlic cloves, peeled and left whole
2 tbsp chopped fresh parsley
Salt and pepper, to taste
For the salad
120 g fresh baby arugula
½ cup cherry tomatoes, halved
For the squid
800 g of baby squid, cleaned and tentacles removed and patted dry
1 tbsp Olive oil
Salt and pepper, to taste
¼ cup olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
½ cup olives, halved
2 tbsp capers
2 tbsp fresh lemon juice
2 garlic cloves, peeled and left whole
2 tbsp chopped fresh parsley
Salt and pepper, to taste
For the salad
120 g fresh baby arugula
½ cup cherry tomatoes, halved
For the squid
800 g of baby squid, cleaned and tentacles removed and patted dry
1 tbsp Olive oil
Salt and pepper, to taste
Instructions
- Preheat a grill pan to high heat.
- In a large bowl mix together the squid and the olive oil, season with salt and pepper.
- Grill for about 2 to 3 minutes on each side or until cooked through.
- While the squid cooks in another large bowl mix together all of your prepped vinaigrette ingredients and set aside. Once the squid is cooked add it immediately to the vinaigrette and toss everything to combine well.
- Scatter the bottom of a large platter with the arugula and strew over the halved cherry tomatoes. Season lightly with salt and pepper. Arrange the squid over the arugula, and drizzle the vinaigrette all over the top. Remove the garlic cloves and serve immediately.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą