Purūs, minkšti kefyro blynai su mėlynėmis ir kvapniu apelsino žievelės tvistu.
Visada norėjau mokėti tokius blynus kepti: storus, išsipūtusius, gražiai apskrudusius, neriebaluotus. Tešlą maišydavau iš akies, paprasčiausią: miltai, kiaušiniai, pienas. Kaitrą dažnai reguliuodavau, aliejaus negailėdavau, o rezultate gaudavosi prėski, riebaluoti, paprasti, visai neminkšti blynai. Su laiku, vadovaudamasi receptais ir kitų patarimais blynai gaudavosi vis geresni ir skanesni. Su kiekviena nauja blynų partija, vis kažką naujo išmokstu ir tuo labai džiaugiuosi. Dabar šeimyna pamačiusi, jog mama maišo blynų tešlą, spirgėte spirga ir nekantriai laukia pirmos blynų keptuvės. Blynai dingsta akimirksniu...
Šie kefyro blynai su mėlynėmis - labai skanūs, purūs (kas be ko) su mėlynėmis ir slaptu ingredientu - apelsino žievele. Ji nėra būtina, galima keisti ir citrina, tačiau labai puikiai papildo ir sujungia visus skonius. Man tobula.
Kaip žinoti, kada apversti blynus? Kai tešloje pamatysite kylančius burbuliukus, galima blyną apversti.
Kad blynai būtų vienodo dydžio ir gražios formos, tešlą į keptuvę dedu su 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobuli, kepiau jau keletą kartų. Vienąkart su mėlynėmis, kitąkart su obuoliais. Su mėlynėmis patiko labiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kefyro blynai su mėlynėmis
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2 puodeliai kefyro
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio (55 g) tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
150 g šviežių mėlynių
1 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2 puodeliai kefyro
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio (55 g) tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
150 g šviežių mėlynių
Gaminimo eiga
- Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite dubenyje.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinių trynius, kefyrą, cukrų, tirpintą, atvėsusį sviestą, vanilę, tarkuotą apelsino žievelę.
- Paimkite porą šaukštų miltų mišinio ir sumaišykite su mėlynėmis.
- Likusius miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, sudėkite mėlynes, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų.
- Baltymus išplakite ir palengva įmaišykite į tešlą.
- Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto, kol gražiai paruduos.
Blueberry Buttermilk Pancakes
1 cup - 250 ml
1 1/2 cups plain flour
2 tsps baking powder
1 tsp baking soda
Pinch of salt
2 eggs
2 cups buttermilk
1/4 cup sugar
1/4 cup (55 g) melted butter
1 tsp vanilla extract
1/2 orange zest, grated
150 g fresh blueberries
1 1/2 cups plain flour
2 tsps baking powder
1 tsp baking soda
Pinch of salt
2 eggs
2 cups buttermilk
1/4 cup sugar
1/4 cup (55 g) melted butter
1 tsp vanilla extract
1/2 orange zest, grated
150 g fresh blueberries
Instructions
- In a bowl mix flour, baking powder, baking soda, salt.
- Whisk together egg yolks, buttermilk, sugar, vanilla, melted butter, orange zest .
- Take 2 tablespoons of flour mixture and coat the blueberries.
- Pour the flour mixture and blueberries into the batter, mix everything just to combine.
- Whisk the egg whites and carefully add to the batter.
- Bake pancakes in a pan with some oil or butter until golden brown.
2 komentarai :
Buttermilk tai ne kefyras, o pasukos
Aš kepu tiek su lietuvišku kefyru, tiek su angliškom pasukom (buttermilk). Skirtumo nejaučiu. Ir užsieny labiau paplitęs buttermilk, nei kefir. Todėl taip.
Rašyti komentarą