Skanios, gaivios, šviežios kuskuso salotos su pomidorais, agurkais ir avinžirniais.
Kadangi sulaukiau palaikymo ir prašymų pasidalinti ne tik saldžiais receptais, bet ir įprastu maistu nuo šiol kartkartėmis tą ir padarysiu. Šiek tiek plačiau atversiu savo virtuvės duris ir pasidalinsiu mūsų šeimos kasdieniniu (gal ir šventiniu) meniu. Labai mėgstu eksperimentuoti, bandyti ne tik naujus kepinių, bet ir kitų patiekalų receptus. Taip mėgstu, jog kas savaitę išmėginu bent keletą naujų receptų, o kartais išeinu iš proto ir išbandau penkis ar visus dešimt. Nemėgstu valgyti nuobodžiai, mėgstu ragauti, eksperimentuoti, susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. Mūsų racione daug makaronų, mėsos, žuvies patiekalų. Dažnai maišau naujas salotas, darau užkandėles. Ragaujam, džiaugiamės, kritikuojam. Na, su laiku pamatysite ir tikiuosi atrasite skanių idėjų, pamėgsite taip, kaip mėgstame mes.
Kol kas dalinuosi sveikuolišku, šviežių kuskuso salotų receptu. Reikia apšilti ir apsiprasti su naujais darbais ir tikslais.
Salotos - skanios, gaivios, šviežios, maistingos. Labiausiai jose man patinka avinžirniai ir perlinis kuskusas. Yummy.
Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti tiek paprastą, tiek perlinį kuskusą. Esu dariusi šias salotas su abiejų rūšių kuskusu, bet man skanesnis perlinis kuskusas. Vien todėl dažniau darau su perliniu kuskusu.
Kaip paruošti kuskusą, paskaitykite ant pakuotės. Perlinį kuskusą aš ruošiu taip: užverdu puodelį vandens, sudedu 2/3 puodelio kuskuso kruopų ir verdu ant nedidelės ugnies apie 8-10 minučių, kol kruopos išverda. Tuomet šiek tiek padruskinu. Įprastą kuskusą ruošiu taip: imu lygiomis dalimis vandens ir kuskuso 2/3 puodelio, užverdu vandenį, supilu kuskuso kruopas, išjungiu kaitrą, uždengiu puodą dangčiu ir palieku 5 minutėms išbrinkti.
Jei palaikysite salotas 1-2 valandas šaldytuve, skoniai tarpusavyje geriau susijungs. Aš dažnai neištveriu ir tiekiu iš karto.
Salotas maišykite, kol kuskusas dar šiltas, kad geriau susigertų skoniai.
Mes mėgstame šias salotas valgyti vienas, bet galima tiekti ir su kitais patiekalais.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau gaminau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kuskuso salotos
1 puodelis - 250 ml
2/3 puodelio perlinio kuskuso kruopų
1 puodelis vandens
5 vyšniniai pomidorai
1/2 puodelio konservuotų avinžirnių
1 mažas agurkas
Šiek tiek svogūno laiškų
Šiek tiek šviežių petražolių
Citrinos sulčių pagal skonį
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis vandens
5 vyšniniai pomidorai
1/2 puodelio konservuotų avinžirnių
1 mažas agurkas
Šiek tiek svogūno laiškų
Šiek tiek šviežių petražolių
Citrinos sulčių pagal skonį
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Išsivirkite kuskuso kruopas. Aš viriau taip: užviriau puodelį vandens, supyliau 2/3 puodelio perlinio kuskuso kruopų ir viriau 8 minutes, kol kruopos išvirė. Baigiant virti šiek tiek padruskinkite. Sudėkite kruopas į salotų dubenį.
- Dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus, svogūno laiškus, petražoles, avinžirnius.
- Apšlakstykite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi. Padruskinkite ir papirinkite pagal skonį. Viską išmaišykite.
Couscous Salad
1 cup - 250 ml
2/3 cup pearl couscous
1 cup water
5 cherry tomatoes
1/2 cup canned chickpeas
1 small cucumber
Some spring onion
Some fresh parsley
Lemon juice to taste
1 tbsp olive oil
Salt and pepper to taste
1 cup water
5 cherry tomatoes
1/2 cup canned chickpeas
1 small cucumber
Some spring onion
Some fresh parsley
Lemon juice to taste
1 tbsp olive oil
Salt and pepper to taste
Instructions
- In a pan add water, bring to boil. Add couscous and simmer for 8-10 minutes or until cooked through. Turn the heat off, add some salt and pour to the salad bowl.
- Add chopped tomatoes, cucumber, parsley, spring onion and chickpeas.
- Add lemon juice, oil, salt and pepper. Mix everything.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą