Minkšti, kvapnūs obuolių keksiukai su migdolais ir cinamono cukraus plutele.
Obuolių keksiukai su migdolais ir cinamonu. Visai skanūs, minkšti keksiukai. Nėra jie galbūt labai purūs, tirpstantys burnoje, labiau sunkesnės tekstūros, bet tikrai neblogi.
Patys keksiukai nėra labai saldūs, cinamono cukrus ant viršaus jo prideda daugiau. Cinamonas duoda kvapnumo, migdolai traškumo, kitokios tekstūros, obuoliai savo ruožtu ir rūgštelės, ir saldumo. Įdomus derinys.
Patys keksiukai nėra labai saldūs, cinamono cukrus ant viršaus jo prideda daugiau. Cinamonas duoda kvapnumo, migdolai traškumo, kitokios tekstūros, obuoliai savo ruožtu ir rūgštelės, ir saldumo. Įdomus derinys.
Riešutus smulkinkite stambiai, kad jaustųsi gabaliukai. Mano kai kurie riešutų gabaliukai net kiek per dideli. Pasimatė tik kai keksiukai iškilo. Šypt.
Gaunasi 12 keksiukų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kada nors kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Obuolių keksiukai su migdolais ir cinamonu
Receptas adaptuotas iš Nigella Lawson knygos 'Kitchen'
Ingredientai
Tešlai
2 obuoliai
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
125 g rudo cukraus
125 ml skysto medaus
60 ml natūralaus jogurto
125 ml bekvapio aliejaus
2 kiaušiniai
40 g smulkintų migdolų
Pabarstymui
4 šaukštai rudo cukraus
1 šaukštelis cinamono
40 g smulkintų migdolų
Tešlai
2 obuoliai
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
125 g rudo cukraus
125 ml skysto medaus
60 ml natūralaus jogurto
125 ml bekvapio aliejaus
2 kiaušiniai
40 g smulkintų migdolų
Pabarstymui
4 šaukštai rudo cukraus
1 šaukštelis cinamono
40 g smulkintų migdolų
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Padėkite į šoną.
- Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, pasmulkintus migdolus.
- Kitame dubenyje suplakite cukrų, medų, jogurtą, aliejų, kiaušinius.
- Suberkite miltų mišinį ir užmaišykite tešlą.
- Sudėkite pjaustytus obuolius, viską išmaišykite. Tik nepermaišykite.
- Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles.
- Pabarstymui sumaišyti 4 šaukštus rudo cukraus, šaukštelį cinamono ir likusius migdolus. Kiekvieną keksiuką apibarstykite šiuo mišiniu.
- Kepkite apie 20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.
- Keksiukus 5 minutėms palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Apple Cinnamon Almond Muffins
Recipe adapted from Nigella Lawson's book 'Kitchen'
Ingredients
For the batter
2 apples
250 g plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
125 g light brown sugar
125 ml runny honey
60 ml natural yogurt
125 ml vegetable oil
2 eggs
40 g roughly chopped almonds
To sprinkle
4 tbsp light brown sugar
1 tsp cinnamon
40 g roughly chopped almonds
Instructions
- Heat the oven to 200 degrees. Line the muffin tin with paper cases.
- Peel the apples and slice into cubes. Set aside.
- In a bowl mix together flour, baking powder, cinnamon and almonds.
- In another bowl whisk the sugar, honey, yogurt, oil and eggs.
- Pour the dry ingredients into wet and mix in.
- Add the apples, mix everything. Do not over mix.
- Divide the batter evenly between the muffin cases.
- In a small bowl mix 4 tbsp brown sugar, cinnamon and remaining almonds. Sprinkle over the top of each muffin.
- Bake muffins for about 20 minutes or until the toothpick inserted into the muffin center comes out clean.
- Leave the muffins for 5 minutes in a tin before transferring to a wire rack to cool completely.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą