2015 m. spalio 24 d., šeštadienis

Sausainiai 'Rugelach' su Nutella / Rugelach Nutella Cookies


Trapūs sausainiai su Nutella pertepimu.



'Rugelach' sausainiai - tai žydiški trikampio formos susukti sausainiai savo forma labai panašūs į prancūziškus ragelius Kruasanus. Sausainių tešla dažniausiai gaminama su grietine arba kreminiu sūriu ('Philadelphia'). Įdarui naudojami: riešutai, razinos, cinamonas, šokoladas, marcipanas, aguonos ar džemas. 

Šį receptą radau Beatos knygoje. Jos pasiūlytas įdaras - Nutella. Modernus žydiškas sausainis. 

Gavosi tikrai skanūs sausainiai. Trapi tešla, saldus įdaras. Kitą kartą bandysiu ir tradiciškesnį įdarą: razinas, riešutus.  Labai smalsu.


Patarimai, pastebėjimai. Aš nemoku iškočioti tobulo apskritimo, todėl kraštus apipjausčiau picos peiliu. 

Nutell'ą galima tepti tiek ant iškočioto apskritimo ir tada pjaustyti, tiek ant jau supjaustytų trikampių.

Nutella turi būti kambario temperatūros, kad lengviau užsiteptų. Man buvo kiek per tiršta, įdėjau kelioms sekundėms į mikrobangų krosnelę, kad suskystėtų. 

Galima pjaustyti ir dar siauresnius trikampius. 

Gaunasi 16 sausainių. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. Kepiau porą kartų. Dar užsišaldžiau dalį tešlos, išbandysiu su kitu įdaru.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sausainiai 'Rugelach' su Nutella
Receptas adaptuotas iš Beata Nicholson knygos 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'

Ingredientai
Tešlai
100 g minkšto sviesto
40 g cukraus
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150-160 g miltų

Įdarui
100-150 g Nutella kremo

Aptepimui
1 kiaušinio
1 šaukštas pieno ar vandens
Gaminimo eiga
  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Sukrėskite kreminį sūrį, išmaišykite. Suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Tešlą suformuokite į kamuoliuką, apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių atvėsti.
  2. Kepimo formas išklokite kepimo popieriumi.
  3. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą, supjaustykite trikampėliais.
  4. Trikampius aptepkite Nutella kremu. Jei kremas labai tirštas ir sunkiai tepasi, pašildykite truputį mikrobangų krosnelėje.
  5. Suvyniokite trikampėlius į sausainius pradėdami vynioti nuo ilgiausios kraštinės.
  6. Sausainius sudėkite ant kepimo formos, aptepkite kiaušinio plakiniu (kiaušinį suplakite su trupučiu pieno ar vandens).
  7. Kepkite 15-20 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.


    Crumbly Rugelach cookies with Nutella. 

    Rugelach Nutella Cookies
    Recipe adapted from Beata Nicholson's book 'Beatos virtuve: kepiniu knyga'

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    For the pastry
    100 g softened butter
    40 g sugar
    150 g cream cheese
    150-160 g plain flour


    For the filling

    100-150 g Nutella


    For egg wash

    1 egg
    1 tbsp milk or water
    Instructions
    1. Cream together the butter and sugar. Add the cream cheese, pour the flour and mix. Knead pastry into a ball, wrap into a cling film and pop in the fridge for 30-40 minutes to chill.
    2. Line your baking sheets with baking paper.
    3. Take the pastry from the fridge, divide into two equal pieces and roll out each piece to a circle. Cut triangles.
    4. Spread Nutella on top of the pastry. If Nutella is too thick, pop it to a microwave.
    5. Roll each triangle from the longest side to a cookie. Arrange the cookies on the baking sheets.
    6. Spread some egg wash on the top of the cookies (whisk the egg and milk/water).
    7. Bake for 15-20 minutes in the preheated oven to 180 degrees until golden brown.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly