Purūs, minkšti, saldūs, tirpstantys burnoje varškės blynai.
Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems.
Kaip ten bebūtų, šiuos blynus kepiau jau keliasdešimt kartų, sakyčiau, tai vieni skaniausių blynų. Mano favoritai: pūsti blynai su kefyru, rikotos blynai ir šie. Visi receptai puikūs ir labai mūsų šeimos mėgiami.
Tiesa, seniau šiuos blynus kepdavau kiek kitaip, dėdavau daug daugiau kiaušinių. Metai bėga, patirties daugiau, blynų išragautų taip pat. Paeksperimentavau ir supratau, jog pakanka ir dviejų vidutinio dydžio kiaušinių.
Žinot, kas kartą kepdama blynus, negaliu nenusišypsoti, vis prisimenu savo draugus. O buvo taip... Greičiausiai prieš metus. Draugų pora buvo ką tik 'susukę šeimyninį lizdelį', svečiavosi mūsų namuose. Pasidomėjau, kaip gi jiems sekasi 'gludinti kampus', ar viskas tvarkoje. Jų akys švytėjo, lūpos šypsojosi, viskas puikiai. Ir čia, staiga, mergina sako: 'Tik dėl vieno dalyko nesutariam: kiek blynų turėtų tilpti į keptuvę'. Prisimenu tuomet išsižiojau iš nuostabos. 'Kas per problema'? Ogi vyruką erzina, jog moteriškė vienu kartu kepa po keturis blynus keptuvėje, juk galima sutalpinti daug daugiau, neracionalu vienok. Greitai juokėmės visi kartu, nes gi surprise, surprise man į keptuvę telpa tik trys blynai! Visiškas absurdas. Gerai, kad mano vyras tokių klausimų niekada nekėlė, nes būtų prastai. Vis prisimenu ir šypsausi. Prabėgo metai, blynai šeimos neišskyrė, jie vis dar laimingi kartu, bet reikės pasidomėti, kaip tą problemą išsisprendė. Juoko dozė garantuota.
Patarimai, pastebėjimai. Svarbiausia nepermaišykite tešlos. Baltymus įmaišykite palengva, lėtais sukamaisiais judesiais, kad blynai būtų purūs.
Tešla turi gautis tiršta (grietinės tirštumo). Varškę naudoju 'iš pakelio', ne pačią rupiausią ir sausiausią. Jei tešla būtų per daug tiršta, įpilkite šlakelį pieno.
Iš šio kiekio gaunasi apie 12 blynų. Siūlau iškart daryti dvigubą normą.
Nors blynai skanūs ir vieni, su skystu medumi taip pat visai neblogai!
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobuli, kepu seniai ir jau daug kartų.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Varškės blynai
Ingredientai
2 kiaušiniai
200 g varškės
200 g grietinės
110 g miltų
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Kiaušinio trynius išplakite su varške, grietine, cukrumi ir vanile.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje.
- Suberkite miltų mišinį, viską išmaišykite.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Palengva įmaišykite į tešlą.
- Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto.
Cottage Cheese Pancakes
Ingredients
2 eggs
200 g cottage cheese/quark/ricotta
200 g sour cream
110 g plain flour
3/4 tsp baking powder
Pinch of salt
3 tbsp sugar
1/2 tsp vanilla extract
Instructions
- Whisk together egg yolks, cottage cheese, sour cream, sugar and vanilla.
- In another bowl mix plain flour, baking powder and salt.
- Pour the flour mixture into the batter, mix everything.
- Whisk the egg whites until stiff and gradually add to the batter.
- Bake pancakes in a pan with some oil or butter.
14 komentarų :
Mmm jau isivaizduoju skoni.. :) primena mokyklos valgykla. Aciu, pabandysim ;)
Blynai tikrai mmm ;) Sėkmės ir skanaus!
Sveika,
Gal receptas iš čia: http://virtuve.seima.org/2011/02/purus-varskes-blyneliai/ ?
:)
Nea, šitą puslapį pirmą kartą matau ;) Bet receptas vos ne identiškas. Patyrinėjau, man atrodo, kad čia iš sonatinos-receptai.lt.
Nepatikėsi! Kaip tik porą dienų mąstau kad reik susirast varškės blynų receptą :D Ačiū, turbūt išbandysu greitu metu :)
Blynai skanūs, bet man tešla gavosi per tiršta. Įtariu, kad todėl, kad naudojau riebią varškę ir riebią grietinę. Jeigu reikalinga kreminė varškė, būtų gerai taip ir nurodyti, nes nukenčia purumas.
Naudojau varske is pakelio, ne kremine ir ne pacia rupiausia. Jei jau labai tirsta, visada galima slakeliu pieno praskiesti.
Sveiki, blynai beprotiškai skanūs, kepu jau antrą kartą. Tačiau man vis prisvyla, nors kepu ant mažo kaitrumo. Kiek laiko kepat vieną pusę? Gal per ilgai svilinu :D ačiū :)
Labai smagu girdėti, kad blynai taip patiko! Kiek laiko kepu tiksliai nepasakysiu, neatkreipiau dėmėsio. Greičiausiai po kelias minutes iš abiejų pusių. Iš to ką parašėte, spėčiau, jog ugnis kiek per karšta, todėl svyla. Pabandykite dar sumažinti kaitrą. Aš kepu ant silpnos ugnies ;) Sėkmės.
SUPER:)
Vilma S.
superiniai blinai!
turiu 3 vaikus-8,4 ir 1 metu - patkio visiems :)
aciu uz recepta.
Va kaip smagu, kad visiems vaikai įtiko ;) Dėkui už komentarą.
3/4 kiek cia sauksteliu gaunasi?
Nepilnas šaukštelis. Trys ketvirtadaliai šaukštelio
Rašyti komentarą