2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Aštrūs vištienos sparneliai su grietinės ir laiškinių česnakų padažu / Buffalo Chicken Wings with Sour Cream and Chive Dip


Nuostabūs, traškūs, aštrūs, aliejuje kepti vištienos sparneliai su vėsinančiu grietinės ir laiškinių česnakų padažu.


Kaip manot kaip dažnai galima įsimylėti? Manau labai dažnai... Galima net kelis kartus į dieną. Tikrai. Ir nebūtinai kitą vyrą ar kitą moterį. Įsimylėti galima bet ką, bet kurią akimirką... Aš taip manau. 

Prieš savaitę aš įsimylėjau dukart: Dostojevskį ir Gordoną Ramzį. Ir visai ne kaip vyrus. Oj ne. Vienas juk visai iš kito laikmečio ir seniai miręs, antras štai ne mano skonio. Įsimylėjau jų kūrybą... Abiejų. Dostojevskį nuo pirmos 'Nusikaltimo ir bausmė' eilutės, Gordoną po pirmo jo patiekalo kąsnio... 

Visiškai skirtingi žmonės, visiškai priešinga kūryba: literatūra ir kulinarija, tačiau juos abu vienija viena - talentas. Vieno talentas reiškėsi per plunksną, kito - virtuvėje. Netikite? Paskaitykite 'Nusikaltimą ir bausmę' arba pasigaminkite šiuos amerikietiškus vištienos sparnelius (ir būtinai su padažu). Suprasite! 

Nuostabus patiekalas. Puikūs skoniai. Viskas nuo A iki Z suderinta. Burna tiesiog sprogsta nuo įvairovės ir kontrasto. Paragauji, išsprogini akis, sutrypi kojomis, sucypi 'vau', apsilaižai pirštelius ir taip po kiekvieno kąsnio. Gaminkite, būtinai gaminkite!




Patarimai, pastebėjimai. Aliejų labai gerai įkaitinkite. Jo temperatūra turėtų būti 180 laipsnių; įmetus duonos gabaliuką į karštą aliejų, jis iš karto turėtų pradėti spirgėti. 

Užpilui naudokite kokį nors labai aštrų padažą. Aš naudojau tailandietišką 'Sriracha' padažą, nes tokį teturiu, jį labai mėgstu, visada naudodavom darbe. 

Padažui, jei neturite laiškinių česnakų, galite keisti svogūnų laiškais. Aš naudojau džiovintus laiškinius česnakus. 




Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Aštrūs vištienos sparneliai su grietinės ir laiškinių česnakų padažu
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'World Kitchen'

Ingredientai

Vištienos sparneliams
10 vištienos sparnelių
3-4 šaukštai miltų
1 šaukštelis paprikos miltelių
Žiupsnelis aštrios paprikos miltelių
Žiupsnis druskos, pipirų

Užpilui
50 g sviesto
4 šaukštai aštraus padažo (pavyzdžiui, 'Sriracha')
1 česnako skiltelės
Truputis pipirų, druskos

Grietinės ir laiškinių česnakų padažui
150 ml grietinės
3-4 šaukštai majonezo
Sauja laiškinių česnakų, smulkiai sukapotų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštelis citrinos sulčių

Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
  1. Vištienos sparnelius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, papriką, aštriąją papriką, druską. Dėkite sparnelius į dubenį ir maišykite, kad sparneliai pasidengtų miltais. Dubenį uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
  3. Tuo tarpu pasiruošiame užpilą. Į prikaistuvą dėkite sviestą, aštrų padažą, pipirų, smulkintą česnaką ir žiupsnelį druskos. Dėkite ant viryklės, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Viską gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  4. Ruošiame padažą. Grietinę sumaišykite su majonezu ir laiškiniais česnakais, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Dėkite į šaldytuvą.
  5. Puode labai gerai įkaitinkite aliejų (iki 180 laipsnių). Kepkite sparnelius 10-15 minučių aliejuje arba kol pradės gražiai ruduoti ir skrusti. Neužmirškite apversti. Iškeptus sparnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Iškeptus sparnelius apipilkite aštriu užpilu, gerai išmaišykite, kad visi sparneliai juo pasidengtų. 
  7. Tiekite dar šiltus kartu su padažu ir citrinos griežinėliais.


    Crispy, spicy buffalo chicken wings with cooling soured cream and chive dip.

    Buffalo Chicken Wings with Sour Cream and Chive Dip
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'World Kitchen'

    Ingredients


    For the chicken wings
    10 chicken wings
    3-4 tbsp plain flour
    1 tsp paprika 
    Pinch of chili peppers
    Salt and pepper to taste

    For the chili sauce
    50 g butter
    4 tbsp hot sauce (such as 'Sriracha', or other)
    1 clove of garlic
    Some salt and pepper 

    For the sour cream and chive dip
    150 ml sour cream
    3-4 tbsp mayonnaise
    Handful of chives, finely chopped
    Salt and pepper to taste
    1 tsp lemon juice


    Vegetable oil for frying 

    Instructions
    1. In a bowl mix the flour, paprika, chili and salt, pepper. Put the chicken wings and toss well until evenly coated, then cover and refrigerate for about an hour.
    2. Meanwhile, put the butter, hot sauce, garlic and pinch of salt, pepper in to a small saucepan. Stir together and heat until the butter is melted. Set aside.
    3. For the dip, mix all ingredients together in a small bowl. Chill until you are ready to serve.
    4. Heat the oil in a pan. Deep-fry the coated chicken wings in batches for 10-15 minutes, or until they begin to brown and crispen, turning them over halfway. Drain on the kitchen paper.
    5. Put the crispy wings into a large bowl, pour over the hot sauce mixture and stir until well coated.
    6. Serve with lemon wedges and sour cream and chive dip.



    4 komentarai :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Jau kaip tokius užkandžius mėgstu.. :)

    Baking Secrets rašė...

    Aš gaminau kaip užkandį. Bet pradėjom valgyti, negalėjome sustoti ir po tokio sotaus 'užkandžio' nebesinorėjo pietų :))

    Anonimiškas rašė...

    Ar teisingai supratau, kad sparnelius reikia išvirti aliejuje?

    Baking Secrets rašė...

    Taip. Virti karštame aliejuje, kaip žagarėlius, kad verdate.

    Printfriendly