Labai skanūs kepti makaronai su sūriu, brokoliais ir traškia plutele.
Panašius makaronus su sūriu jau esu kepusi anksčiau. Tas receptas - tikra sėkmė - labai skanus. Todėl kai užtikau šį makaronų receptą su brokoliais ir keliais minimaliais pakeitimais, net neabejojau ar gaminti. Beliko įtraukti į savaitės meniu ir štai, skanus rezultatas.
Koks skirtumas tarp šių dviejų Mac and Cheese receptų? Čia naudojami dviejų rūšių sūriai: Čederis ir Pamezanas. Padažas skaninamas garstyčiomis, o džiūvėsėlių plutelė daroma kiek kitaip. Ir be abejo, vietoj lašinukų ('Pančetos') naudojami brokoliai. Taigi patiekalas tampa vegetariškas.
Patarimai, pastebėjimai. Makaronus viriau al dente, keliomis minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Brokolius dėjau virti likus kelioms minutėms iki išvirs makaronai, nes nemėgstu labai minkštų.
Miltus svieste reikia minutę pakepinti, kad dingtų miltų skonis. Padažą lengviausia maišyti šluotele.
Džiūvėsėlių plutelė daroma, kad būtų traškus viršus.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Makaronai su sūriu ir brokoliais
Receptas adaptuotas iš Laura Vitale knygos 'Laura in the Kitchen'
Ingredientai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
225 g spiralinių makaronų
2 1/2 puodelio brokolio žiedelių
6 šaukštai sviesto
1/4 puodelio miltų
2 puodeliai pieno
1 šaukštas garstyčių
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio + daugiau pabarstymui ant viršaus
1/4 puodelio džiūvėsėlių
2 1/2 puodelio brokolio žiedelių
6 šaukštai sviesto
1/4 puodelio miltų
2 puodeliai pieno
1 šaukštas garstyčių
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio + daugiau pabarstymui ant viršaus
1/4 puodelio džiūvėsėlių
Gaminimo eiga
- Makaronus ir brokolius dėkite virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai išvirs, nukoškite.
- Puode ištirpinkite 4 šaukštus sviesto, dėkite miltus ir pakepkite minutę. Nuolat maišydami supilkite pieną, virkite 4-5 minutes, kol sutirštės. Paskaninkite druska, pipirais, dėkite garstyčias, čederio sūrį. Nukelkite nuo ugnies.
- Į makaronus ir brokolius supilkite padažą ir tarkuotą parmezaną, viską išmaišykite.
- Makaronus sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
- Į nedidelį puodelį dėkite likusį sviestą, ištirpinkite. Sudėkite džiūvėsėlius, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
- Ant makaronų paskleiskite džiūvėsėlius ir užtarkuokite dar parmezano.
- Kepkite kol gražiai apskrus 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.
Broccoli Mac & Cheese Bake
Recipe adapted from Laura Vitale's book 'Laura in the Kitchen'
Ingredients
1 cup - 250 ml
225 g corkscrew pasta
2 1/2 cups broccoli florets
6 tbsp butter
1/4 cup plain flour
2 cups milk
1 tbsp mustard
2 cups shredded Cheddar cheese
Salt and pepper to taste
1/2 cup grated Parmigiano-Reggiano + more for topping
1/4 cup plain bread crumbs
2 1/2 cups broccoli florets
6 tbsp butter
1/4 cup plain flour
2 cups milk
1 tbsp mustard
2 cups shredded Cheddar cheese
Salt and pepper to taste
1/2 cup grated Parmigiano-Reggiano + more for topping
1/4 cup plain bread crumbs
Instructions
- Add the pasta and broccoli to the boiling, salted water. Cook until al dente and drain.
- In a pan melt 4 tbsp of butter, add the flour, cook for 1 minute. Slowly while mixing add milk, cook for 4-5 minutes until thickens. Season with salt, pepper, mustard. Add the Cheddar. Remove from the heat.
- Add the sauce and Parmigiano to the pasta, mixing to coat the pasta evenly.
- Transfer the mixture to the buttered baking dish.
- In a small bowl, melt the remaining butter. Stir in the bread crumbs and then scatter the crumbs over the top of the pasta. Grate a bit more Parmigiano over the top.
- Bake for 20-25 minutes until golden brown in 200 degrees oven.
3 komentarai :
Nuostabus receptas! Aš dar įdėjau smulkiai pjaustytos vieštienos. Skonis superinis!
Gera girdėti!
Puikus receptas! Labai gerai "paslepia" daržoves nuo "nenoriukų". Gaminau su kalafijorais, irgi puikiai tiko.
Rašyti komentarą