Traškūs medaus sausainiai su imbieru.
Patarimai, pastebėjimai. Galima įdėti ir truputį cinamono, jei norisi.
Viską maišyti galima ir mikseriu.
Kepimo miltelius ir sodą aš dedu specialiais matavimo šaukšteliais, o ne paprastais arbatiniais šaukšteliais. Visada dedu be kaupo, sulyginu. Arbatiniais šaukšteliais nepasitikiu, nes jų dydžiai skirtingi.
Tešlos minkyti nereikia. Supylę medų, maišykite šaukštu, kad neliktų sausų miltų ir tešla daugmaž sušoktų. Aš truputį suspaudžiau, kad susijungtų į gabalą. Tuomet mažyčiu ledų šaukštu kabinau tešlos (šaukštelio dydžio) ir tarp delnų suformavau kamuoliukus. Su tešla nereikia daug žaisti, kad neištirptų sviestas. Galit viską sumaišyti ir mikseriu, nereikės vargti su rankomis.
Naudojau auksinį sirupą (angl. golden syrup), tiks bet koks skystas medus. Galima bandyti dėti ir klevų sirupą.
Sausainiai kepdami išsipučia, bet išėmus iš orkaitės 'sukris'. Ką tik iškepti sausainiai, bus labai minkšti, nelieskite pirštais. Palikite ant skardų atvėsti. Vėsdami jie sukietės.
Gaunasi apie 30 sausainių (priklauso nuo dydžio).
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Medaus sausainiai
Receptas adaptuotas iš andychef.ru
Ingredientai
225 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis malto imbiero
100 g cukraus + papildomai apvoliojimui
100 g šalto sviesto
100 g skysto medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis malto imbiero
100 g cukraus + papildomai apvoliojimui
100 g šalto sviesto
100 g skysto medaus
Gaminimo eiga
- Miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską ir imbierą suberkite į dubenį ir sumaišykite.
- Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į miltus, trinkite tarp pirštų, kol gausis trupininė masė.
- Supilkite medų, maišykite šaukštu, kol susiformuos tešla.
- Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Formuokite riešuto dydžio rutuliukus, apvoliokite juos cukruje, sudėkite ant skardų palikdami po 5 cm tarpus tarp sausainių.
- Sausainius šiek tiek suploninkite pirštais.
- Kepkite 10-12 minučių, kol sausainiai pagels, o kraštai truputį paruduos.
- Palikite atvėsti skardose.
Crispy, yet chewy honey cookies with ginger.
Honey Cookies
Ingredients
Ingredients
225 g plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
Pinch of salt
1 tsp ground ginger
100 g sugar + extra for coating
100 g cold butter
100 g runny honey or golden syrup
Ingredients
- In a large bowl mix together the flour, baking powder, soda, salt, sugar and ginger.
- Add diced cold butter and rub between your fingertips until the crumbs form.
- Add the honey, mix with the spoon.
- Line your baking sheets with baking paper. Heat the oven to 180 degrees.
- Form a walnut size cookies, coat into sugar and arrange on the sheets.
- Flatten the cookies lightly with the fingers.
- Bake for 10-12 minutes or until golden brown.
- Leave to cool on the sheets.
1 komentaras :
Skanučiai,vaikams patiko🙂
Rašyti komentarą