Sausainiai su džemu, riešutais ir cinamono cukrumi.
Patarimai, pastebėjimai. Išnagrinėjau daugiau receptų ir šį kartą suformuotus sausainius prieš kepimą 15 minučių įdėjau į šaldytuvą. Nežinau ar dėl to, bet sausainių tešla buvo geresnė, skanesnė.
Dariau daug mažesnius sausainius nei praeitą kartą. Pjausčiau mažesnius-siauresnius trikampėlius. Gavosi daug skaniau ir geriau.
Naudojau aviečių džemą, nes tik tokį turėjau. Galima naudoti ir bet kokį kitą. Jei jis tirštas ir sunkiai tepasi ant tešlos, džemą truputį pašildykite, kad suskystėtų.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sausainiai 'Rugelach'
Tešlos receptas adaptuotas iš Beata Nicholson knygos 'Beatos virtuvė: kepinių knyga', įdaras iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
Tešlai
100 g minkšto sviesto
40 g cukraus
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150-160 g miltų
Įdarui
2-3 šaukštai džemo (abrikosų, aviečių ar kt.)
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2 šaukšteliai cinamono
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų
Aptepimui
1 kiaušinio
1 šaukštas pieno ar vandens
Tešlai
100 g minkšto sviesto
40 g cukraus
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150-160 g miltų
Įdarui
2-3 šaukštai džemo (abrikosų, aviečių ar kt.)
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2 šaukšteliai cinamono
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų
Aptepimui
1 kiaušinio
1 šaukštas pieno ar vandens
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Sukrėskite kreminį sūrį, išmaišykite. Suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Tešlą suformuokite į kamuoliuką, apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių atvėsti.
- Kepimo formas išklokite kepimo popieriumi.
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą.
- Trikampius aptepkite džemu. Jei džemas labai tirštas ir sunkiai tepasi, pašildykite.
- Abiejų rūšių cukrų sumaišykite su cinamonu ir smulkintais graikiniais riešutais. Apibarstykite tešlą, supjaustykite mažais trikampėliais.
- Suvyniokite trikampėlius į sausainius pradėdami vynioti nuo ilgiausios kraštinės.
- Sausainius sudėkite ant kepimo formos. Dėkite skardas su sausainiais į šaldytuvą 15 minučių.
- Išimkite sausainius iš šaldytuvo, aptepkite kiaušinio plakiniu (kiaušinį suplakite su trupučiu pieno ar vandens).
- Kepkite 20-25 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Rugelach Cookies
Pastry recipe adapted from Beata Nicholson's book 'Beatos virtuve: kepiniu knyga' and filling recipe adapted from Laura in the Ktichen
Ingredients
1 cup - 250 ml
For the pastry
100 g softened butter
40 g sugar
150 g cream cheese
150-160 g plain flour
For the filling
2-3 tbsp jam (apricot, raspberry or other)
1/3 cup white sugar
1/3 cup brown sugar
2 tsp cinnamon
1 cup chopped walnuts
For egg wash
1 egg
1 tbsp milk or water
Instructions
- Cream together the butter and sugar. Add the cream cheese, pour the flour and mix. Knead pastry into a ball, wrap into a cling film and pop in the fridge for 30-40 minutes to chill.
- Line your baking sheets with baking paper.
- Take the pastry from the fridge, divide into two equal pieces and roll out each piece to a circle.
- Spread the jam on top of the pastry. If the jam is too thick, pop it to a microwave.
- For the filling mix both sugars, cinnamon and chopped walnuts. Sprinkle on the pastry. Cut the pastry into the triangles.
- Roll each triangle from the longest side to a cookie. Arrange the cookies on the baking sheets. Pop the cookies to the fridge for 15 minutes to chill.
- Take the cookies out of the fridge, spread some egg wash on the top of the cookies (whisk the egg and milk/water).
- Bake for 20-25 minutes in the preheated oven to 180 degrees until golden brown.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą