Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais. Receptas su VIDEO.
Kartais tai, kas labai skanu ir gražu gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.
Vienai mano skaitytojai nesisekė Šokoladinio karamelinio torto biskvito kepimas. Iškėliau daugybę teorijų kodėl, bandžiau patikslinti receptą, o galiausiai atsiraitojau rankoves, ėmiausi darbo ir pati iškepiau biskvitą. Pasitikrinau. Viskas pavyko geriau nei pati norėjau ar tikėjausi. O kai biskvitai iškepti, kas belieka. Tik tepti naują tortą!
Nors Šokoladinis karamelinis tortas yra vienas populiariausių šio blog'o receptų, man jis per saldus ir nėra mėgstamiausias! O taip. Todėl šį kartą kremą pasistengiau patobulinti pagal savo skonį. Gavosi nuostabus tortas! Galvojau pasikuklinti ir neklijuoti jam 'Tobulas' etiketės, bet tiesiog negaliu! Man jis labai labai skanus. Nėra per saldus, šokoladinis (!), su karamele ir lazdynų riešutais. Minkštas, drėgnas. Mano skoniui ir natūrai. Tai et, kam čia kuklintis, taip ir nusprendžiau: 'Tortas tobulas'.
Patarimai, pastebėjimai.
Kas svarbu biskvito kepime? Persijoti miltus ir kitus sausus produktus. Galima persijoti net kelis kartus (aš sijojau porą kartų). Svarbu gerai išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, o vėliau po kiekvieno kiaušinio viską gerai išplakti. Reiktų plakti mikseriu viso apie 5 minutes. Vėliau pakaitomis berkite miltų ir pieno/kavos mišinius. Maišykite viską atsargiai mentele (nebe mikseriu).
Naudojau kreminį sūrį, bet tinka čia ir maskarponė. Aš labiau mėgstu kreminį sūrį ir jo visada turiu šaldytuve, todėl būtent jį ir naudojau.
Sudėtingumas. Reikia pasistengti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobulas, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais
Ingredientai
20 cm torto formai
20 cm torto formai
Biskvitams
180 g minkšto sviesto
330 g cukraus
3 vidutiniai kiaušiniai
300 g miltų
60 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules ištirpintos karštame vandenyje)
250 ml pieno
Kremui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
100 g kapotų lazdyno riešutų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui
Šokoladinio glajaus
100 g pieniško šokolado
30 g sviesto
30 ml pieno
Saujelė lazdyno riešutų
180 g minkšto sviesto
330 g cukraus
3 vidutiniai kiaušiniai
300 g miltų
60 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules ištirpintos karštame vandenyje)
250 ml pieno
Kremui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
100 g kapotų lazdyno riešutų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui
Šokoladinio glajaus
100 g pieniško šokolado
30 g sviesto
30 ml pieno
Saujelė lazdyno riešutų
Gaminimo eiga
- Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite kelis kartus.
- Pieną sumaišykite su paruošta kava.
- Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
- Į sviesto ir cukraus masę pakaitomis mažomis dalimis įmaišykite pieną ir miltus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į dvi 20 cm apvalias formas, išklotas kepimo popieriumi. Kepkite apie 30-35 minutes, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.
- Iškeptą biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršų, o kiekvieną biskvitą supjaustykite į dvi dalis.
- Lazdynų riešutus stambiai pasmulkinkite.
- Kremui kreminį sūrį sumaišykite su karamele, vanile ir riešutais. Grietinėlę išplakite iki standumo ir palengva įmaišykite į kremą.
- Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršus turi būti biskvitas.
- Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
- Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.
- Puoškite šokoladiniu glajumi ir smulkintais lazdyno riešutais.
Chocolate Caramel Layer Cake with Hazelnuts.
Chocolate Caramel Hazelnut Layer Cake
The sponge's recipe is adapted from Aguonele
Ingredients
For 20 cm spring form cake tin
VIDEO RECIPE
Ingredients
For 20 cm spring form cake tin
For the base
180 g softened butter
330 g granulated sugar
3 medium eggs
300 g plain flour
60 g cocoa powder
2 tsp baking powder
Pinch of salt
3tbsp strong black coffee (made)
250 ml milk
For the cream
400 g cream cheese
300 ml double cream
1/2 can (200 g) caramel
100 g roughly chopped hazelnuts
1 tsp vanilla extract
To decorate
Chocolate ganache
100 g milk chocolate
30 g butter
30 ml milk
Small handful of chopped hazelnuts
Instructions
180 g softened butter
330 g granulated sugar
3 medium eggs
300 g plain flour
60 g cocoa powder
2 tsp baking powder
Pinch of salt
3tbsp strong black coffee (made)
250 ml milk
For the cream
400 g cream cheese
300 ml double cream
1/2 can (200 g) caramel
100 g roughly chopped hazelnuts
1 tsp vanilla extract
To decorate
Chocolate ganache
100 g milk chocolate
30 g butter
30 ml milk
Small handful of chopped hazelnuts
Instructions
- In a bowl, several times sift together flour, cocoa, baking powder, salt. Set aside.
- Mix the milk with 3 tbsp strong coffee.
- Cream together the butter and sugar until pale. Beat the eggs one at a time mixing well after each. Beat at least for 5 minutes.
- Gradually add the milk and flour mixtures.
- Preheat the oven to 170 degrees.
- Divide the batter between two 20 cm tins (greased and lined with baking paper). Bake for 30-35 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
- Cool the cakes in the tins. Then cut off the top of each cake to level them and slice each into 2 layers.
- Chopped the hazelnuts roughly.
- For the filling whisk together the cream cheese, caramel, vanilla and nuts until smooth mixture. In another bowl whish the double cream until stiff and stir in the mixture.
- Assemble the cake in the tin as follows 1 layer of sponge base, spread some cream. Do this until all the layers are done. The last layer should be the cake.
- Chill the cake for at least 4 hours or better overnight.
- To make the chocolate ganache melt everything in a bowl set over the pan with the simmering water. Mix well, cool a bit until thickens and spread over the top of the cake. Sprinkle with some chopped hazelnuts.
25 komentarai :
Atrodo toks skanus!!! Reiketu prie progos kada isbandyti! :)
Dėkoju Inga. Malonu girdėti iš Jūsų :)
Super gavosi, tikrai tobulas! :)
Labai faina!!!! Nuoširdžiai džiaugiuosi :)
Tikrai puikus tortas! Vyro gimtadieniui darytas ♡
Oj kaip gera girdėti, kad tortas vyro gimtadieniui puikiai pavyko :)
o sviesta reikia pries plakima istirpinti ar tiesiog minksta plakti?
Nereikia tirpinti. Imkit kambario temperatūros, minkštą sviestą ir gerai išplakite mikseriu su cukrumi :)
Gardziai atrodo.o kepimo miltelius galima keisti i soda?hmm...pasibaige kepimo milteliai
Nebandžiau ir šiaip aš pati to nedaryčiau. Gali gautis visai kitoks biskvitas
O kepant po viena biskvita, kiek mazdaug laiko reiketu kepti orkaiteje?
Po viena biskvitą Jūs turit omeny kad 4 plonus biskvitus atskirai kepti? Manyčiau užtenka 8-10 minučių, bet reikia tikrinti, nes taip tiksliai negaliu pasakyti.
Koki kieki vandens reikia uzplikyti su kava?
Iš viso reikia dviejų šaukštų jau paruoštos stiprios kavos. Tai 2 šaukštai verdančio vandens ir tirpios kavos granulių tiek, kad gautųsi stipri, tamsi kava. Niekada nematuoju tiksliai.
Sakykite ar nesulaistote biskvitu?ar pakanka tos dregmes nuo kremo?
Nelaistau, tikrai pakanka dregmes ;)
Išbandžiau Jūsų receptą. SUPER!!! Kartosiu, kartosiu ir kartosiu. AČIŪ :)
Ar galėčiau ši tortuka iskart dengt cukrine mase, ar reiktų papildomo sviestinio kremo? Ar 'netirpdytu' kremukas cukrines mases taip kaip mascarpone?
Su cukrine mase tortu nedengiu, nedirbu, bet manau netinka. Kreminis suris tas pats kas mascarpone, plius dar grietinele. kremas dregnas ;)
Sveiki, o kaip perskaiciuoti ingridientus i didesne forma pvz 26cm? Aciu 😊
Labai skaniai atrodo, būtinai bus išmėgintas, gal pamenat kokio svorio gaunasi?:)
Labai skanus tortas, tik mano biskvitas nedaug iškilo. Bet pats tortas puikus.
Sveiki, ar galima į kremą įspausti šiek tiek citrinos ar kažkaip pagaivinti tortą? :)
Ispausti galima, tik nesu tikra, kad labai tiks su rududu ir riesutais ☺️ Jei isbandysit, parasykit ar patiko.
Sveiki. O maskarponės sūris tinka ar nelabai?
Rašyti komentarą