2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais + VIDEO / Chocolate Caramel Hazelnut Cake + VIDEO


Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais. Receptas su VIDEO.


Kartais tai, kas labai skanu ir gražu gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Vienai mano skaitytojai nesisekė Šokoladinio karamelinio torto biskvito kepimas. Iškėliau daugybę teorijų kodėl, bandžiau patikslinti receptą, o galiausiai atsiraitojau rankoves, ėmiausi darbo ir pati iškepiau biskvitą. Pasitikrinau. Viskas pavyko geriau nei pati norėjau ar tikėjausi. O kai biskvitai iškepti, kas belieka. Tik tepti naują tortą!  

Nors Šokoladinis karamelinis tortas yra vienas populiariausių šio blog'o receptų, man jis per saldus ir nėra mėgstamiausias! O taip. Todėl šį kartą kremą pasistengiau patobulinti pagal savo skonį. Gavosi nuostabus tortas! Galvojau pasikuklinti ir neklijuoti jam 'Tobulas' etiketės, bet tiesiog negaliu! Man jis labai labai skanus. Nėra per saldus, šokoladinis (!), su karamele ir lazdynų riešutais. Minkštas, drėgnas. Mano skoniui ir natūrai. Tai et, kam čia kuklintis, taip ir nusprendžiau: 'Tortas tobulas'. 


Patarimai, pastebėjimai. Kas svarbu biskvito kepime? Persijoti miltus ir kitus sausus produktus. Galima persijoti net kelis kartus (aš sijojau porą kartų). Svarbu gerai išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, o vėliau po kiekvieno kiaušinio viską gerai išplakti. Reiktų plakti mikseriu viso apie 5 minutes. Vėliau pakaitomis berkite miltų ir pieno/kavos mišinius. Maišykite viską atsargiai mentele (nebe mikseriu). 
Naudojau kreminį sūrį, bet tinka čia ir maskarponė. Aš labiau mėgstu kreminį sūrį ir jo visada turiu šaldytuve, todėl būtent jį ir naudojau. 

Sudėtingumas. Reikia pasistengti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobulas, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais
Biskvito receptas adaptuotas iš Aguonele


VIDEO RECEPTAS


Ingredientai
20 cm torto formai

Biskvitams
180 g minkšto sviesto
330 g cukraus
3 vidutiniai kiaušiniai
300 g miltų
60 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules ištirpintos karštame vandenyje)
250 ml pieno

Kremui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
100 g kapotų lazdyno riešutų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Papuošimui

Šokoladinio glajaus 
100 g pieniško šokolado 
30 g sviesto 
30 ml pieno 

Saujelė lazdyno riešutų

Gaminimo eiga
  1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite kelis kartus. 
  2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
  3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
  4. Į sviesto ir cukraus masę pakaitomis mažomis dalimis įmaišykite pieną ir miltus.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į dvi 20 cm apvalias formas, išklotas kepimo popieriumi. Kepkite apie 30-35 minutes, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus. 
  6. Iškeptą biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršų, o kiekvieną biskvitą supjaustykite į dvi dalis.
  7. Lazdynų riešutus stambiai pasmulkinkite.
  8. Kremui kreminį sūrį sumaišykite su karamele, vanile ir riešutais. Grietinėlę išplakite iki standumo ir palengva įmaišykite į kremą.
  9. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršus turi būti biskvitas. 
  10. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai. 
  11. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.
  12. Puoškite šokoladiniu glajumi ir smulkintais lazdyno riešutais.  

Chocolate Caramel Layer Cake with Hazelnuts. 


Chocolate Caramel Hazelnut Layer Cake

The sponge's recipe is adapted from Aguonele

VIDEO RECIPE



Ingredients

For 20 cm spring form cake tin

For the base
180 g softened butter
330 g granulated sugar
3 medium eggs
300 g plain flour
60 g cocoa powder
2 tsp baking powder
Pinch of salt
3tbsp strong black coffee (made)
250 ml milk

For the cream

400 g cream cheese
300 ml double cream
1/2 can (200 g) caramel
100 g roughly chopped hazelnuts
1 tsp vanilla extract

To decorate

Chocolate ganache

100 g milk chocolate
30 g butter
30 ml milk

Small handful of chopped hazelnuts

Instructions

  1. In a bowl, several times sift together flour, cocoa, baking powder, salt. Set aside.
  2. Mix the milk with 3 tbsp strong coffee.
  3. Cream together the butter and sugar until pale. Beat the eggs one at a time mixing well after each.  Beat at least for 5 minutes. 
  4. Gradually add the milk and flour mixtures. 
  5. Preheat the oven to 170 degrees. 
  6. Divide the batter between two 20 cm tins (greased and lined with baking paper). Bake for 30-35 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
  7. Cool the cakes in the tins. Then cut off the top of each cake to level them and slice each into 2 layers. 
  8. Chopped the hazelnuts roughly.
  9. For the filling  whisk together the cream cheese, caramel, vanilla and nuts until smooth mixture. In another bowl whish the double cream until stiff and stir in the mixture.
  10. Assemble the cake in the tin as follows 1 layer of sponge base, spread some cream. Do this until all the layers are done. The last layer should be the cake.
  11. Chill the cake for at least 4 hours or better overnight.
  12. To make the chocolate ganache melt everything in a bowl set over the pan with the simmering water. Mix well, cool a bit until thickens and spread over the top of the cake. Sprinkle with some chopped hazelnuts.


25 komentarai :

Inga rašė...

Atrodo toks skanus!!! Reiketu prie progos kada isbandyti! :)

Baking Secrets rašė...

Dėkoju Inga. Malonu girdėti iš Jūsų :)

Anonimiškas rašė...

Super gavosi, tikrai tobulas! :)

Baking Secrets rašė...

Labai faina!!!! Nuoširdžiai džiaugiuosi :)

Eglė rašė...

Tikrai puikus tortas! Vyro gimtadieniui darytas ♡

Baking Secrets rašė...

Oj kaip gera girdėti, kad tortas vyro gimtadieniui puikiai pavyko :)

Anonimiškas rašė...

o sviesta reikia pries plakima istirpinti ar tiesiog minksta plakti?

Baking Secrets rašė...

Nereikia tirpinti. Imkit kambario temperatūros, minkštą sviestą ir gerai išplakite mikseriu su cukrumi :)

Unknown rašė...

Gardziai atrodo.o kepimo miltelius galima keisti i soda?hmm...pasibaige kepimo milteliai

Baking Secrets rašė...

Nebandžiau ir šiaip aš pati to nedaryčiau. Gali gautis visai kitoks biskvitas

Anonimiškas rašė...

O kepant po viena biskvita, kiek mazdaug laiko reiketu kepti orkaiteje?

Baking Secrets rašė...

Po viena biskvitą Jūs turit omeny kad 4 plonus biskvitus atskirai kepti? Manyčiau užtenka 8-10 minučių, bet reikia tikrinti, nes taip tiksliai negaliu pasakyti.

Anonimiškas rašė...

Koki kieki vandens reikia uzplikyti su kava?

Baking Secrets rašė...

Iš viso reikia dviejų šaukštų jau paruoštos stiprios kavos. Tai 2 šaukštai verdančio vandens ir tirpios kavos granulių tiek, kad gautųsi stipri, tamsi kava. Niekada nematuoju tiksliai.

disa rašė...

Sakykite ar nesulaistote biskvitu?ar pakanka tos dregmes nuo kremo?

Baking Secrets rašė...

Nelaistau, tikrai pakanka dregmes ;)

Anastasija rašė...

Išbandžiau Jūsų receptą. SUPER!!! Kartosiu, kartosiu ir kartosiu. AČIŪ :)

Anonimiškas rašė...

Ar galėčiau ši tortuka iskart dengt cukrine mase, ar reiktų papildomo sviestinio kremo? Ar 'netirpdytu' kremukas cukrines mases taip kaip mascarpone?

Baking Secrets rašė...

Su cukrine mase tortu nedengiu, nedirbu, bet manau netinka. Kreminis suris tas pats kas mascarpone, plius dar grietinele. kremas dregnas ;)

Nastia rašė...

Sveiki, o kaip perskaiciuoti ingridientus i didesne forma pvz 26cm? Aciu 😊

Anonimiškas rašė...

Labai skaniai atrodo, būtinai bus išmėgintas, gal pamenat kokio svorio gaunasi?:)

Anonimiškas rašė...

Labai skanus tortas, tik mano biskvitas nedaug iškilo. Bet pats tortas puikus.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, ar galima į kremą įspausti šiek tiek citrinos ar kažkaip pagaivinti tortą? :)

Baking Secrets rašė...

Ispausti galima, tik nesu tikra, kad labai tiks su rududu ir riesutais ☺️ Jei isbandysit, parasykit ar patiko.

Anonimiškas rašė...

Sveiki. O maskarponės sūris tinka ar nelabai?

Printfriendly