2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Tortas 'Vyšnių korys' / Honeycomb Cherry Cake


Greitas, lengvai iškepamas tortas su sluoksniuotos tešlos ir vyšnių lakštais bei grietinėlės-jogurto kremu.



Labai lengvai iškepamas, greitas, skanus ir įdomus tortas! Puikiai tiks pradinukams ar tinginiukams, nes tešlos lakštai iš pirktinės sluoksniuotos tešlos, kremas labai paprastas. Kodėl nepabandyti? Dar ir labai skanu, lengva ir gaivu. 


Patarimai, pastebėjimai. Pagal orginalų receptą reiktų dviejų sluoksniuotos tešlos pakelių šiek tiek didesniam tortui (23 cm skersmens). Tešlos taip pat nereiktų kočioti, tiesiog supjaustyti į 8 cm pločio juostas ir po tris juostas dėti į kiekvieną kepimo formą. Tokiu atveju reiktų ir žymiai daugiau kremo. Jei kepsite didesnėje formoje, imkite daugiau tešlos. 

Aš kepiau mažesnėje kepimo formoje, nenorėjau, kad liktų tešlos likučių ir norėjau plonesnių lakštų, todėl ėmiau vieną tešlos lakštą ir jį truputį iškočiojau. Tešlos užteko, bet jau ant ribos. Gavosi plonesni lakšteliai, per naktį pastovėjęs tortas buvo tikrai minkštas. Tokiu atveju galima tortą šaldytuve laikyti ir truputį trumpiau, nebūtina per naktį. 




Kitąkart vyšnių dėčiau daugiau, arčiau viena kitos ir tarp jų tešlos neužspausčiau, tegu pučiasi ir lieka tarpeliai. Pirmą kartą kepdama pabijojau, kad bus per daug tarpų, tuščios vietos, todėl labiau suspaudžiau. 

Tik labai gerai užspauskite juostų-tešlos kraštus, kad neatsidarytų. Jei ir kiek atsidarys, nieko baisaus, užsiteps ir pasislėps viskas po kremu. 

Jei naudosite  šaldytas vyšnias, prieš jas naudodami, sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų sultys.

Tešlą dėjau į skardą palikdama mažus tarpus, nes kepdama ji šiek tiek pučiasi. 

Kremui naudojau graikišką jogurtą, bet galima naudoti ir grietinę. Kremas truputį saldus, nes dedasi 1/2 puodelio cukraus, bet sutepus tortą ir ragaujant su porūgštėmis vyšniomis skoniai susibalansuoja. 

Papildymas 28/11/2015. Kelios šeimininkės bandė tortuką ir susidūrė su problemomis. Noriu užbėgti kitiems už akių ir dar kelias pastabas parašyti. Visų pirma, nedarykit su natūraliu jogurtu, jis skystesnis, vandeningesnis, kremas gausis skystas. Naudokite riebią grietinę (30 proc.) ir plakite, kol tikrai masė sustandės. Kremas su grietine plakant pradžioj linkęs skystėti, o tik vėliau sutirštėja, todėl plakit iki galo. Naudokite riebius produktus (grietinėlę ir grietinę/graikišką jogurtą), nes liesi čia netinka!

Jei esat naujokas ir bijot plakti kremą kartu, išsiplakite viską atskirai ir atsargiai sumaišykite.

Kremas yra purus, lengvas, minkštas. Jei tikitės standesnio torto, galima dėti grietinėlės standiklio ar želatinos. Aš to nebandžiau, negaliu komentuoti. Ir mano naudojama grietinėlė buvo riebesnė (angl. double cream - 48 proc. riebumo), orginaliame recepte naudojama grietinėlė 35 proc., kremas truputį puresnis, minkštesnis.




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Tortas lengvas, gaivus,  o ir vyšnias mėgstame, todėl valgosi šaukštas po šaukšto. Dviese sukirtom visą tortą per vieną -dvi dieneles. Šypt.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Tortas 'Vyšnių korys'
Receptas adaptuotas iš Let the Baking Begin

Ingredientai
20 cm apvaliai formai
1 puodelis - 250 ml

Pagrindui
1 pakelis (375 g) pirktinės sluoksniuotos tešlos
1 pakelis (300 g) šviežių ar šaldytų vyšnių

Kremui
500 g grietinėlės (bent 35 proc. ar 48 proc.)
200 g graikiško jogurto ar riebios grietinės (30 proc.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio cukraus

Papuošimui
Tarkuoto šokolado
Kelių vyšnių

Gaminimo eiga
  1. Tešlą, jei reikia truputį iškočiokite, padalinkite į 4 juostas (plotis apie 8 cm). Ant kiekvienos juostos į viduriuką išdėliokite vyšnias. Tešlos kraštus gerai užspauskite. 
  2. Imkite dvi 20 cm kepimo formas, išklokite jas kepimo popieriumi. Į kepimo formas dėkite tešlos juostas susukdami į 'sraiges'. 
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepkite tešlos 'sraiges' apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
  4. Kremui dubenyje mikseriu išplakite visus produktus iki standumo. Jei baugu viską plakti vienu sykiu, išsiplakite atskirai.
  5. Surinkite tortą. Į kepimo formą dėkite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, užtepkite pusę kremo, dėkite kitą lakštą, užtepkite likusį kremą.
  6. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai.
  7. Išimkite iš formos, puoškite tarkuotu šokoladu ir vyšniomis. 





Quick Honeycomb Cherry Cake.

Honeycomb Cherry Cake
Recipe adapted from Let the Baking Begin

Ingredients
For 20 cm round cake tin
1 cup - 250 ml

For the base
1 package (375 g) store bought puff pastry
1 package (300 g) fresh or frozen cherries


For the cream
500 g whipping or double cream
200 g Greek yogurt/sour cream
1 tsp vanilla extract
1/2 cup sugar

To decorate
Grated chocolate
Some cherries

Instructions
  1. Roll out the puff pastry if needed, divide into 4 strips (8 cm width). Arrange the cherries in the center of each strip. Press firmly the sides of the pastry.
  2. Take two 20 cm round cake tins, line with baking paper. Put the strips into the cake tin as a snail. 
  3. Heat the oven to 200 degrees and bake the pastry 'snails' for about 30 minutes or until golden brown. Leave to cool.
  4. For the cream whisk everything in the bowl until stiff.
  5. Assemble the cake. Put one pastry layer to the tin, spread the half of the cream, cover with another pastry layer and spread the remaining cream on top.
  6. Pop the cake to the fridge overnight.
  7. Take out the cake from the tin, decorate with grated chocolate and the cherries.



22 komentarai :

lututee rašė...

Gal galima daugiau foto..kaip ten sukti tuos lakštus su vyšniomis..kaip konstruoti tortą...

Baking Secrets rašė...

Jau užbėgau Jums už akių ir įdėjau daugiau foto su procesu. Tik neturiu sutepimo proceso, bet tikiuosi, kad pakaks tiek. Sutepimas paprastas: dedi lakštą, dedi kremo, vėl lakštas ir kremas :)

Unknown rašė...

O jokio zelatini nereikia,? Ir cia mieline ar paparsta slyoksniuota tesla?

Baking Secrets rašė...

nereikia zelatinos. paprasta sluoksniuota tesla

Baking Secrets rašė...

bemiele :)

Vilmutia rašė...

O grietineles nereikia isplakti atskirai? :)

Baking Secrets rašė...

Aš plakiau viską kartu vienu sykiu :)

Vilmutia rašė...

Aciu, bandysiu ;) O tvirtumas tada nuo graikisko jogurto gaunasi? Baisu kad nesustings.

Baking Secrets rašė...

Grietinele issiplaks ir sustings :) As ir graikiska jogurta naudojau. Nebus skystalas ;) As gal naturalaus jogurto privengciau labiau, nes jis skystesnis ir vandeningesnis. Nors orginaliam rasoma, kad ir ji galima naudoti :)

Baking Secrets rašė...

Plakit viska apie 3-5 minutes mikseriu, kol sustandes ;)

Medeja- CranberryJam rašė...

Koks skanus turėtų būt.. su vyšniom!:)

Unknown rašė...

Man teslos padas gavosi mazesnis,tai speju nesigaus,nes ant apacios sonuose gausis,kad vien kremas bus 😯

Baking Secrets rašė...

Galite tepti mažesnėje formoje, jei turite. Jei gavosi mažesni biskvitai, o tepsit didesnėje formoje, natūralu bus daugiau kremo nei tešlos. Gautis gausis, tik ar bus skanu su daug kremo :) Aš bandyčiau į mažesnę formą dėti :)

Unknown rašė...

Na jau padejau i saldytuva,dabar belieka tiketis,kad nuemus blekeles krastus,kremas neisbegtu,o stovetu vietoj ☺

Baking Secrets rašė...

O kodel baisu kad isbegs? Kremas skystas gavosi? Neturejo :) tikiuosi pavyks, palaikykit per nakti.

Vitaka rašė...

Labai visiems patiko. Tik pastovėjus ant stalo trūko standumo. Kitą kartą galbūt dėčiau grietinėlės standiklio. Stalas sakė, kad kitą kartą vėl galima kartot:)

Li rašė...

o netrūksta saldumo? nes visam tortui dedama tik pusę stiklinės cukraus.

Baking Secrets rašė...

Man netrūko. Jei mėgstat saldžiau, įdėkit daugiau ;)

Anonimiškas rašė...

O jeigu daryciau su jogurtu ir deciau zelatinos, kazi ar tiktu ?

Unknown rašė...

Sveiki. Turiu klausyma apie vysnias. Ar iseitu pagaminti sita torta su konservuotom vysniom? Zinoma pries tai nuvarvinus.

Baking Secrets rašė...

manau tinka, tik gerai nuvarvint reiktu. kuo sausesnes, kad butu

Unknown rašė...

Sveiki, o graikiškas jogurtas yra 8 procentų riebumo ar jis tinka?

Printfriendly