2015 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Greita pomidorų ir bazilikų tarta / Tomato and Basil Tart


Greita sluoksniuotos tešlos tarta su rikotos sūriu, pomidorais ir bazilikais.


Pastebėjau, jog daugelis jau gyvena Kalėdų laukimu ir šventiniu laikotarpiu. Pas mane dar jis toli, nors mintyse ir aš pradedu dėlioti šventinį meniu, kepinių ir kitų gardumynų receptus ir idėjas. O kol šventiniai patiekalai tik mintyse, dalinuosi paprasta, greita, skania idėja - Pomidorų ir bazilikų tarta


Patarimai, pastebėjimai. Tešlą kočiokite, jei reikia. Mano pirktinė tešla buvo būtent tokių išmatavimų, todėl net kočioti nereikėjo.

Kitąkart įdėčiau daugiau ir įvairesnių sūrių: galbūt daugiau Parmezano, čederio ir/ar mocarelos. Norėjosi aštresnio skonio, nes rikota labai švelni. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Greita pomidorų ir bazilikų tarta
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

1 pakelis (375 g) sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g vyšninių pomidorų
250 g rikotos
2 kiaušiniai
Saujelė šviežių bazilikų
25 g Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. 
  2. Jei reikia tešlą iškočiokite į 25 x 38 cm stačiakampį. 
  3. Tešlą dėkite ant kepimo skardos. Aplink tešlos kraštus aštriu peiliu padarykite 2.5 cm pločio įpjovas. Neįpjaukite iki galo.
  4. Dubenyje sumaišykite rikotą, tarkuotą parmezaną, paplaktus kiaušinius, kapotą baziliką, druską, pipirus. 
  5. Užtepkite sūrio masę ant tešlos. Kraštus palikite neteptus. Ant viršaus išdėliokite pusiau pjaustytus pomidorus. Užbarstykite daugiau druskos, pipirų,
  6. Kepkite apie 20 minučių, kol tešla iškils ir gražiai apskrus, o vidus iškeps. 
  7. Puoškite baziliko lapeliais, tiekite su salotomis. 


    Quick and Easy Ricotta, Tomato & Basil Tart.

    Tomato and Basil Tart
    Recipe adapted from the book 'Complete Children's Cookbook'

    Ingredients

    1 package (375 g) store bought puff pastry
    250 g cherry tomatoes, cut in half
    250 g ricotta
    2 eggs
    Handful of fresh basil
    25 g Parmigiano-Reggiano
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Preheat the oven to 200 degrees.
    2. Roll out the pastry to 25 x 38 cm rectangle. 
    3. Place the pastry on a baking sheet and using a sharp knife score a 2.5 cm border along the sides of the rectangle.
    4. In a mixing bowl mix the ricotta, beaten eggs, chopped basil, grated Parmigiano, salt and pepper.
    5. Spoon the mixture inside the marked edge and scatter the tomatoes. Season with more salt and pepper.
    6. Cook for about 20 minutes until the pastry is risen and golden and the filling is cooked.
    7. Scatter some basil leaves and serve with fresh salad. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly