Tradiciniai Kūčiukai.
Visus su Kūčiomis! Ramių, jaukių švenčių Jums.
Greičiausiai daugumos Kūčiukai jau iškepti, tačiau receptu būtinai noriu pasidalinti. Be to, gal dar atsiras žmonių paskutinę minutę ieškančių recepto, o ir aš labai noriu įtraukti šį receptą į savo sąrašą. Praeitais metais suvėlavau ir nesidalinau. Prisižadėjau sau, jog šiemet būtinai!
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepu kasmet.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kūčiukai
VIDEO RECEPTAS
Ingredientai
350 g miltų
Žiupsnelis druskos
2 1/2 šaukšto cukraus
7 g sausų mielių
200 ml šilto vandens
1 šaukštas bekvapio aliejaus
2 šaukštai aguonų
Gaminimo eiga
- Nedideliame puodelyje pašildykite vandenį. Įdėkite cukrų, mieles, pamaišykite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kol mielės suaktyvės.
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską, aguonas. Supilkite aliejų.
- Į miltus pilkite vandenį su mielėmis. Užmaišykite tešlą. Minkykite, kol tešla bus glotni ir švelni (apie 5-10 minučių). Suformuokite tešlą į nedidelį kamuoliuką.
- Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, tešlos viršų taip pat aptepkite aliejumi. Dubenį apvyniokite plėvele ir padėkite šiltai, kad pakiltų (apie 1-2 valandas).
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Tešlą padalinkite į mažesnes dalis, kiekvieną dalį plonai iškočiokite, juosteles suploninkite pirštais. Tešlą supjaustykite mažais gabaliukais.
- Sudėliokite kūčiukus ant skardų. Kepkite 10-15 minučių, arba kol gražiai apskrus.
Traditional Lithuanian Christmas Eve Poppy Seeds Crackers.
Poppy Seeds Crackers
VIDEO RECIPE
Ingredients
350 g plain flour
Pinch of salt
2 1/2 tbsp sugar
7 g dried yeast
200 ml warm water
1 tbsp vegetable oil
2 tbsp poppy seeds
Pinch of salt
2 1/2 tbsp sugar
7 g dried yeast
200 ml warm water
1 tbsp vegetable oil
2 tbsp poppy seeds
Instructions
- In a small saucepan, heat the water. Add the sugar and yeast, stir in and leave to sit for 5 minutes until yeast starts to activate.
- In a bowl mix together the flour, salt, poppy seeds. Pour in the oil.
- Pour the water-yeast mixture into the flour. Knead until a smooth dough (for about 5-10 minutes). Form the dough into a ball.
- Put the dough into lightly oiled bowl, oil the top of the dough. Cover the bowl with a cling film and leave in a warm place until doubled in size (for about 1-2 hours).
- Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking sheets with baking paper.
- Divide the dough into smaller pieces, roll out into long strips. Cut into small squares.
- Arrange the crackers on the baking sheets. Bake for 10-15 minutes until golden brown.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą