Labai skanūs makaronai su baklažanais, mocarela ir pomidorų padažu.
Tęsiu makaronų erą. Šįkart Sicilietiški makaronai - vegetariškas makaronų patiekalas su skrudintais baklažanais, mocarela, pomidorų padažu ir bazilikais. Kvepia Italija...
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4,5/5. Labai skanu. Gaminau daug kartų, dar tikrai gaminsiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sicilietiški makaronai
1 puodelis - 250 ml
200 g makaronų (vamzdelio formos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
800 g smulkintų konservuotų pomidorų
1 didelis baklažanas
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
1 puodelis mocarelos, pjaustytos kubeliais
1/4 puodelio tarkuoto Parmezano sūrio
Saujelė šviežio baziliko
Druskos, pipirų pagal skonį
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
800 g smulkintų konservuotų pomidorų
1 didelis baklažanas
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
1 puodelis mocarelos, pjaustytos kubeliais
1/4 puodelio tarkuoto Parmezano sūrio
Saujelė šviežio baziliko
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Baklažaną supjaustykite kubeliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, pabarstykite druska, pipirais, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Rankomis sumaišykite ir dėkite į orkaitę kepti 20 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, apie 5 minutes pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Dėkite smulkintą česnaką, kepkite 1 minutę. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol sutirštės.
- Į verdančius pomidorus sudėkite apskrudusius baklažanus, dar pavirkite 10 minučių.
- Tuo pat metu į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Kai išvirs, nukoškite ir sudėkite į padažą.
- Dėkite tarkuotą Parmezaną, truputį sukapoto baziliko lapelių, išmaišykite.
- Galiausiai sudėkite kubeliais supjaustytą mocarelą.
- Užbarstykite daugiau šviežio baziliko lapelių.
Pasta alla Siciliana
1 cup - 250 ml
200 g tube shaped pasta
2 tbsp olive oil
800 g crushed plum tomatoes
1 large eggplant
1 small onion
2 cloves of garlic
1 cup mozzarella, cubed
1/4 cup Parmiggiano, grated
Handful of fresh basil leaves
Salt and pepper to taste
Instructions
- Heat the oven to 200 degrees.
- Drizzle some olive oil to the baking tin. Add cubed eggplant, sprinkle with some salt, pepper and add more olive oil, mix everything. Cook for 20 minutes in the oven.
- In a pan add 2 tbsp olive oil, chopped onion, cook for 5 minutes until softened. Add chopped garlic, cook for 1 minute. Add crushed tomatoes, season with some salt, pepper and cook for about 20 minutes until thickens.
- Add eggplant to the tomato sauce and cook for 10 minutes.
- At the same time add the pasta to the boiling, salted water and cook as directed on the package. Drain the pasta and add to the sauce.
- Add the grated Parmiggiano, chopped basil leaves. Toss until the pasta is coated with the sauce, then add mozzarella.
- Sprinkle more basil leaves and serve.
1 komentaras :
Atrodo skaniai :) bandysim
Rašyti komentarą