Sumuštinis su silke, mangais ir konservuotomis paprikomis.
Ką tik vos negavau infarkto... Padariau sumuštinius, ruošiausi juos fotografuoti, o niekaip negaliu įjungti fotoaparato. Iš karto praskriejo milijonas minčių: ' košmaras, juk rytoj turėsiu padariusi tortą; teks viską pristabdyti, kol nusipirksiu naują fotoaparatą; naują fotoaparatą, aišku, daug geresnį, apie kokį jau seniai svajoju; bus nenumatytų išlaidų; turbūt čia ženklas iš aukščiau, kad neverta šitų sumuštinių fotografuoti ir t.t.'. Šypt.
Daug visokių protingų/neprotingų minčių, o kartu vis kylanti panika. Ačiū Dievui, nesu visiškai susipykusi su technika, 'pagooglinu', atnaujinu nustatymus ir, vualia, fotoaparatas veikia. Nusiraminu, vos nepuolu jo bučiuoti, senas, geras ir ištikimas 'draugas'. Šypt. Dar teks su juo padraugauti. Ir ačiū Dievui...
Apie sumuštinį. Jo receptą pamačiau VMG laidoje, 'įsikaliau' į galvą ir nusprendžiau po Kūčių (vienintelį metų laiką kuomet valgom silkę) būtinai išmėginti. Specialiai pasilikau silkės ir išbandžiau. Labai skanu! Tikėjausi kažkokio labai egzotiško, netikėto skonio, o paragavusi supratau, kad tas skonis ne toks ir netikėtas, o net priešingai labai pažįstamas.
Labai panašu į pardavinėjamus silkių-mišrainių 'kibiriukus' su visokiais skoniais ir priedais: paprikomis, ananasais ir pan. Tik man asmeniškai toks paprastas sumuštinio variantas daug priimtinesnis: be nereikalingų priedų, padažų, daug sveikiau ir gali būti puikus užkandis net ant šventinio stalo. Visai lietuviška brusketa.
Žmonės stebisi ir vis klausia, koks skonis. Skonis - puikus. Trigubas derinys - saldu (mangas), sūru (silkė), aištru/kartu (paprikos). Viskas tobulai kulinariškai sujungta ir suderinta.
Patarimai, pastebėjimai. Tikslių produktų kiekių nerašau, kadangi tai toks receptas, kai jų tikrai nereikia.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau jau keletą kartų.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sumuštinis su silke, mangais ir paprika
Receptas adaptuotas iš VMG laidos 'Skonių lenktynės'
Ingredientai
'Ciabatta' duonos ar kitos
Mango vaisiaus
Konservuotų paprikų
Sūdytos silkės
Petražolių ar kalendros
Gaminimo eiga
- Duoną supjaustykite griežinėliais ir paskrudinkite orkaitėje (180 laipsnių 5-10 minučių).
- Mangą nulupkite, smulkiai sukapokite. Sumaišykite su smulkiai kapotomis paprikomis.
- Ant paskrudintos duonos užtepkite mango-paprikų mišinio. Ant viršaus uždėkite silkės gabaliukų.
- Puoškite petražolėmis ar kalendra.
Herring, mango and paprika sandwich.
Herring, Mango and Paprika Sandwich
Recipe adapted from VMG TV Show 'Skoniu lenktynes'
Ingredients
'Ciabatta' bread or other Italian bread
Fresh mango
Pickled peppers in vinegar
Soused herring
Fresh parsley or coriander
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą