Drėgna bananų duona su razinomis ir migdolų riešutais.
Bananų duonų receptų turiu ne vieną (šiame bloge) ir visi labai geri. Visi. Vartydama Annabel Karmel knygą aptikau dar vieną bananų duonos receptą skambiai pavadintą 'Best-ever banana bread'. Nors tokie pavadinimai manęs visai nestebina ir mažai intriguoja, nes beveik kiekvienas turi tokį 'Best-ever' bananų duonos receptą, ypač žymūs kulinarai, tačiau nusprendžiau receptą išbandyti. Juk taip seniai kepiau bananų duoną, o keli kilogramai prinokusių bananų pūpsančių vaisių inde šaukėsi būti suvartojami.
O iškepus, perpjovus ir paragavus duonelės, išvada tokia: labai drėgna, šlapia ir skani. Visai kitokia tekstūra nei anksčiau keptų.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Bananų duona su razinomis ir migdolais
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredientai
100 g minkšto sviesto
100 g rudo cukraus
1 vidutinis kiaušinis
450 g sutrintų bananų
3 šaukštai grietinės ar natūralaus jogurto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
225 g miltų
1 šaukštelis kepimo sodos
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio druskos
100 g razinų
40 g smulkintų migdolų arba kitų riešutų
Gaminimo eiga
- Dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi ir vanile. Įmuškite kiaušinį. Supilkite grietinę, sudėkite šakute sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, cinamoną. Į miltus įmaišykite razinas ir migdolus.
- Suberkite miltų mišinį į šlapią masę ir viską išmaišykite mentele, kol neliks sausų miltų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite pailgą skardelę.
- Į skardą supilkite tešlą, viršų išlyginkite.
- Kepkite duoną apie valandą arba kol įsmeigus pagaliuką į duonos centrą, jis liks švarus.
- Palikite duoną 5 minutėms skardoje, tik tuomet išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Moist banana bread with raisins and almonds.
Banana Bread with Raisins and Almonds
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family cookbook'
Ingredients
100 g softened butter
100 g brown sugar
1 medium egg
450 g mashed bananas
3 tbsp sour cream or natural yogurt
1 tsp vanilla extract
225 g plain flour
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1/4 tsp salt
100 g raisins
40 g chopped almonds or other nuts
100 g brown sugar
1 medium egg
450 g mashed bananas
3 tbsp sour cream or natural yogurt
1 tsp vanilla extract
225 g plain flour
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1/4 tsp salt
100 g raisins
40 g chopped almonds or other nuts
Instructions
- Beat the butter, sugar and vanilla until creamy. Add the egg, mashed bananas, sour cream and beat until smooth.
- In another bowl mix together the flour, soda, salt and cinnamon. Stir in the raisins and almonds.
- Add the flour mixture to the wet batter and mix until just combined.
- Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line a loaf tin with baking paper.
- Pour the batter to the tin, level the surface.
- Bake for about an hour or until the toothpick inserted into the centre of the cake comes out clean.
- Leave to cool for 5 minutes in a tin, then transfer to a wire rack to cool completely.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą