2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Brusketa su rikota ir cukinijom / Courgette and Ricotta Bruschetta



Vegetariška, švelnaus skonio brusketa su rikotos kremu ir grilintom cukinijom.



Šeštadienis turbūt mėgstamiausia mano savaitės diena. Ne tik todėl kad visa šeima kartu, bet ir todėl kad turiu daug laiko ir galiu jį eksperimentuodama praleisti virtuvėje. Dažniausiai šeštadieniais išbandau keletą ar daugiau naujų patiekalų, užkandžių, kepinių. Ragaujame, susipažįstame su naujais skoniais, deriniais. Įdomūs šeštadieniai. 

Šis šeštadienio rytas prasidėjo panašiai. Išbandžiau kelis naujus patiekalus puikiai tinkančius pusryčiams. Vienas jų - Brusketa su rikota ir cukinijom. Skonis įdomus, sunkiai su kažkuo palyginamas, neteko nieko panašaus iki šiol ragauti, bet geras! Atrodo irgi fantastiškai. Patiko!




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.




Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Brusketa su rikota ir cukinijom
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Ultimate Home Cooking'

Ingredientai

2 nedidelės cukinijos
Alyvuogių aliejaus apšlakstymui
8 riekelės 'Ciabatta' duonos
4 mėtų šakelės, tik  lapeliai
200 g rikotos sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga
  1. Cukinijas supjaustykite įstrižai 5 mm storio griežinėliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais.
  2. Gerai įkaitinkite grilinę keptuvę, sudėkite cukinijas (vienu sluoksniu) ir kepti, kol apskrus iš abiejų pusių ir suminkštės.
  3. Duoną supjaustykite riekėmis, apšlakstykite aliejumi, paskrudinkite toje pačioje keptuvėje.
  4. Mėtų lapelius susmulkinkite (truputį atidėkite apibarstymui ant viršaus), sumaišykite su rikotos sūriu, druska ir pipirais.
  5. Ant duonos užtepkite rikotos mišinio, uždėkite cukinijų ir apibarstykite likusiais mėtų lapeliais arba smulkintom petražolėm.



    Courgettes and Ricotta Bruschetta.

    Courgette and Ricotta Bruschetta
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Ultimate Home Cooking'

    Ingredients

    2 courgettes
    Olive oil for drizzling
    8 slices of Ciabatta bread
    4 mint springs, leaves only
    200 g ricotta cheese
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Cut the courgettes into diagonal slices 5 mm thick. Place in a bowl with a glug of olive oil and some salt and pepper, toss to coat.
    2. Heat a griddle pan, add the courgettes and cook until golden and stripped both sides.
    3. Drizzle some olive oil on the bread and griddle until golden and toasted.
    4. Chop the mint leaves (leave some to garnish), mix with ricotta and a pinch of salt and pepper.
    5. Spread the toast with the ricotta mixture, top with slices of courgettes and garnish with mint leaves or chopped parsley.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly