Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.
Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais - puiki idėja pusryčiams. Pirmą kartą šiuos blynus kepiau per Kalėdas, likau sužavėta ne tiek pačių blynų, o kiek viso derinio.
Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja.
Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu.
Patarimai, pastebėjimai. Galite naudoti tiek klevų sirupą, tiek skystą medų. Aš naudojau skystą medų, nes klevų sirupo nelabai mėgstu ir jo neturiu, neperku.
Jei obuolių nenorite, blynus tiekite su medumi ir graikišku jogurtu ar grietine, bus taip pat labai gerai. Išbandyta.
Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja.
Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu.
Patarimai, pastebėjimai. Galite naudoti tiek klevų sirupą, tiek skystą medų. Aš naudojau skystą medų, nes klevų sirupo nelabai mėgstu ir jo neturiu, neperku.
Jei obuolių nenorite, blynus tiekite su medumi ir graikišku jogurtu ar grietine, bus taip pat labai gerai. Išbandyta.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Christmas'
Ingredientai
Blynams
150 g miltų
1 1/2 šaukštelio cinamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 1/2 šaukšto skysto medaus ar klevų sirupo
250 ml pasukų ar kefyro
4 kiaušiniai
Karamelizuotiems obuoliams
3 dideli obuoliai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
30 g sviesto
100 ml skysto medaus ar klevų sirupo
200 ml obuolių sulčių
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską.
- Kitame dubenyje išsukite kiaušinių trynius, kefyrą, medų. Įsijokite miltų mišinį ir atsargiai išmaišykite.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir dalimis įmaišykite į tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir iškepkite blynus.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais. Apibarstykite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite, kad obuoliai pasidengtų cinamoniniu cukrumi. Imkite tą pačią keptuvę, kur kepė blynai, ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius ir pakepkite apie 5 minutes, kol obuoliai pradės karamelizuotis. Tuomet supilkite medų, sultis ir dar keletą minučių pakaitinkite, kol padažas bus panašus į sirupą.
- Blynus tiekite su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.
Cinnamon pancakes with caramelized apples and Greek yogurt.
Cinnamon Pancakes with Caramelized Apples
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Christmas'
Ingredients
For the pancakes
150 g plain flour
1 1/2 tsp cinnamon
2 tsp baking powder
Pinch of salt
1 1/2 tbsp runny honey or maple syrup
250 ml buttermilk
4 eggs
For the caramelized apples
3 dessert apples
2 tbsp sugar
1 tsp cinnamon
30 g butter
100 ml runny honey or maple syrup
200 ml apple juice
Instructions
- In a bowl mix together flour, baking powder, salt and cinnamon.
- In another bowl whisk the egg yolks, honey and buttermilk. Sift the flour mixture into the batter and mix in.
- Beat the egg whites until stiff, gradually add to the batter.
- Heat the pan, add some vegetable oil and bake the pancakes.
- Peel the apples, slice them and sprinkle with sugar and cinnamon, mix to coat them. Heat the pan, melt the butter and cook the apples for 5 minutes until start to caramelize. Add the honey and juice, cook for couple more minutes.
- Serve the pancakes with caramelized apples and Greek yogurt.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą