Vegetariški cukinijų kepsneliai su fetos sūriu.
Dar viena cukinijų kepsnelių variacija. Šįkart su fetos sūriu. Skanu!
Į kepsnelius galima papildomai įdėti kapotų mėtų ir/ar kedro riešutų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Cukinijų ir fetos kepsneliai
Ingredientai
500 g cukinijų (2-3 nedidelės cukinijos)
Druskos, pipirų pagal skonį
2 šaukštai alyvuogių aliejaus, plius extra kepimui
1 svogūnas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas
3 dideli kiaušiniai
200 g fetos sūrio, pjaustyto kubeliais
Saujelė kapotų šviežių krapų
3-4 šaukštai miltų
Gaminimo eiga
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, apibarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Vėliau rankomis cukinijas nusunkite, kad neliktų skysčio.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, sudėkite svogūnus ir pakepkite apie 5-6 minutes ar kol suminkštės. Truputį atvėsinkite, tada įmaišykite į cukinijas.
- Į cukinijas įmuškite kiaušinius, sudėkite krapus, fetos sūrį ir miltus. Pabarstykite pipirais ir viską gerai išmaišykite. Jei tešla per skysta, įdėkite dar šaukštą miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, dėkite po kelis šaukštus tešlos ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol gražiai apskrus.
- Tiekite su citrinos griežinėliais ir petražolėmis.
Tasty vegetarian courgette and feta fritters.
Courgette and Feta Fritters
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'World Kitchen'
Ingredients
Ingredients
500 g courgettes (2-3 pieces)
Salt and pepper to taste
2 tbsp olive oil, plus extra for frying
1 onion, peeled and chopped
3 large eggs
200 g feta, diced
Small handful of dill springs, chopped
3-4 tbsp plain flour
Salt and pepper to taste
2 tbsp olive oil, plus extra for frying
1 onion, peeled and chopped
3 large eggs
200 g feta, diced
Small handful of dill springs, chopped
3-4 tbsp plain flour
Instructions
- Coarsely grate the courgettes, sprinkle over a pinch of salt, mix and leave to stand for about 10 minutes. Then squeeze the grated courgettes with your hands to remove some of the juices.
- Meanwhile, heat 2 tbsp olive oil in a pan and saute the onion, with a pinch of salt and pepper, for 5-6 minutes or until softened. Leave to cool slightly, then add to the courgettes and mix well.
- Add the eggs, feta, dill and flour. Add more pepper and mix well until combine. If the batter seems to wet, add 1 tbsp flour and mix.
- Heat some oil in a pan, drop several spoonfuls of the batter into it and fry for 2-3 minutes on each side or until golden brown.
- Serve warm with lemon wedges and parsley garnish.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą