Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.
Patarimai, pastebėjimai. Į makaronus galite įpilti grietinėlės ar įdėti truputį grietinės. Mums skanu buvo ir be to.
Vietoj kumpio galima naudoti dešrą ar itališką 'Prosciutto' kumpį.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Makaronai su žirneliais ir kumpiu
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredientai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
25 g sviesto
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 česnako skiltelė, traiškyta
100 g šaldytų žirnelių
1 šaukštas šviežių petražolių, kapotų
125 ml vištienos sultinio
100 g virto kumpio ar kitos dešros, smulkiai pjaustyto
200 g makaronų 'kaspinėlių'
2 šaukštai šviežiai tarkuoto Parmezano sūrio, plius daugiau patiekimui
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Alyguogių aliejų įkaitinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir pakepkite, kol suminkštės apie 8 minutes.
- Sudėkite žirnelius, pavirkite 1 minutę, tuomet įmaišykite petražoles ir sultinį. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite 4-5 minutes. Įmaišykite kumpį.
- Tuo tarpu puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, sudėkite į žirnelių-kumpio masę. Dėkite likusį sviestą, įtarkuokite Parmezano sūrio, pabarstykite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite ir minutę pakaitinkite.
- Tiekite su tarkuotu Parmezanu.
Very delicious, simple bow-tie pasta recipe with peas, ham and cheese.
Bow-Tie Pasta with Peas and Ham
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredients
1 tbsp olive oil
25 g butter
1 onion, finely chopped
1 garlic clove
100 g frozen peas
1 tbsp chopped fresh parsley
125 ml chicken stock
100 g cooked ham, diced
200 g bow-tie pasta
2 tbsp grated Parmesan cheese, plus extra to garnish
Salt and pepper to taste
Instructions
- Heat the olive oil and small knob of butter in a pan and saute the onion and crushed garlic for about 8 minutes or until softened.
- Add the peas, cook for 1 minute, then stir in the parsley and chicken stock. Bring to boil, reduce the heat and cook for 4-5 minutes. Stir in the ham.
- Meanwhile, cook the pasta according to the packet instructions. Drain the pasta, add to the peas and ham mixture, add the remaining butter, stir in the grated Parmesan and season to taste. Cook for a minute..
- Serve with some grated Parmesan cheese.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą