Nekeptas šokolado ir karamelės sūrio pyragas.
Kai nekepu pyragų, tai nekepu, bet kai pradedu tai po kelis iš karto. Vakar padirbėjau su sūrio pyragais. Vienus kepiau orkaitėje (receptas greitai), kitą štai padariau nekeptą - tikrą atominę bombą. Šypt. Labai sodraus skonio - šokolado ir karamelės sūrio pyragas. Labai skanus ir 'siaubingai' lengvai pagaminamas.
Patarimai, pastebėjimai. Žinau bus klausimų ar nereikia želatinos, ar sustings. Želatinos aš nedėjau, recepte jos nėra, sustingo. Pyragas nėra labai standus, bet pakankamai, kad gražiai pjaustytųsi, o tekstūra švelni, kreminė.
Aš karamelę prieš sumaišant su kremu truputį pašildžiau, kad geriau susimaišytų. Tik nesupilkite karštos karamelės ar karšto šokolado į kremą, nes sutrauks!
Tirpinant šokoladą dubuo neturi liesti karšto vandens! Jei vis dar kas nors to nežino, pakartoju šimtąjį kartą.
Gaminau mažytį tortuką 18 cm formai. Gavosi neaukštas, bet supjausčius gabaliukais pats tas. Jei gaminsit didesnėje formoje, reiktų kiekius didinti, gal net dvigubinti (priklausomai nuo formos).
Patarimai, pastebėjimai. Žinau bus klausimų ar nereikia želatinos, ar sustings. Želatinos aš nedėjau, recepte jos nėra, sustingo. Pyragas nėra labai standus, bet pakankamai, kad gražiai pjaustytųsi, o tekstūra švelni, kreminė.
Aš karamelę prieš sumaišant su kremu truputį pašildžiau, kad geriau susimaišytų. Tik nesupilkite karštos karamelės ar karšto šokolado į kremą, nes sutrauks!
Tirpinant šokoladą dubuo neturi liesti karšto vandens! Jei vis dar kas nors to nežino, pakartoju šimtąjį kartą.
Gaminau mažytį tortuką 18 cm formai. Gavosi neaukštas, bet supjausčius gabaliukais pats tas. Jei gaminsit didesnėje formoje, reiktų kiekius didinti, gal net dvigubinti (priklausomai nuo formos).
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Margas šokolado ir karamelės sūrio pyragas (nekeptas)
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Family Cookbook'
Ingredientai
16-18 cm apvaliai formai
Pagrindui
100 g sausainių
40 g tirpinto sviesto
Įdarui
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
200 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g pieniško arba juodo šokolado
2 šaukštai karamelės (tokios kaip 'Rududu')
Pagrindui
100 g sausainių
40 g tirpinto sviesto
Įdarui
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
200 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g pieniško arba juodo šokolado
2 šaukštai karamelės (tokios kaip 'Rududu')
Gaminimo eiga
- Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Formos pagrindą išklokite sausainių trupiniais. Kol gaminsite įdarą, formą dėkite į šaldytuvą.
- Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su kreminiu sūriu. Masę padalinkite į dvi lygias dalis.
- Į vieną kremo dalį įmaišykite karamelę. Jei karamelė labai tiršta, pašildykite.
- Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į dubenį ir pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite. Į kitą kremo dalį įmaišykite tirpintą šokoladą.
- Į formą šaukštu pakaitomis dėkite šokoladinio ir karamelės kremo. Kai viską sudėsite, peiliu padarykite 'zigzagus'.
- Dėkite į šaldytuvą sustingti bent 3 valandoms, o geriausiai per naktį.
No Bake Chocolate and Caramel Marble Cheesecake.
Chocolate and Caramel Marble Cheesecake (No Bake)
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Family cookbook'
Ingredients
For 16-18 cm springform cake tin
For the base
100 g digestive biscuits
40 g melted butter
For the filling
150 g cream cheese
200 ml whipped cream or double cream
150 g milk or dark chocolate
2 tbsp caramel
For 16-18 cm springform cake tin
For the base
100 g digestive biscuits
40 g melted butter
For the filling
150 g cream cheese
200 ml whipped cream or double cream
150 g milk or dark chocolate
2 tbsp caramel
Instructions
- Crush the biscuits and mix with melted butter. Lay the tin base with the crumbs, press it well and pop to the fridge while you are making the filling.
- Whip the cream and mix gently with the cream cheese. Divide the cream in half.
- To one half add the caramel, mix until smooth. If the caramel is too thick, warm it a little.
- Melt the chocolate in a bowl set over the pot with a simmering water. Add the melted chocolate to another half. Mix until smooth mixture.
- Scoop the mixtures into the tin and gently swirl to make a marbled effect.
- Chill for at least 3 hours or better overnight.
3 komentarai :
reikia išbandyti, skanei atrodo ☺
na nežinau, kažkas man su juo ne taip gavosi - vaizdas taip, bet skonis...šokolado dėjau mažiau nei pagal receptą, tačiau rudas kremas buvo kartus, vaikai net nevalgė, šviesaus skonis neblogas, bet bendrai paėmus - riebu...
Kartus ne kartus - reikia ragaut! As naudojau kokybišką juoda šokoladą, todėl kremas irgi buvo kartus, bet tada įmaišiau šaukštą kondensuoto pieno ir skonis gavosi puikus. O dėl ko rašau - tikrai vertas išbandyti recepto papildymas - i karamelės mase įmaišyti gera šaukštą riešutų sviesto. Turbo tortas!!!
Rašyti komentarą