Paprastas tinginys su kondensuotu pienu ir kakava.
Neatėjau Jūsų nustebinti, parodyti kažko naujo ar neįprasto, nebus ir didelių liaupsių. Atėjau tiesiog pasidalinti pačiu paprasčiausiu Tinginio receptu.
Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.
Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis.
Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.
Patarimai, pastebėjimai. Tinginį formavau 20 cm kvadratinėje kepimo formoje. Gavosi tobulo dydžio ir storio kvadratėliai, nei per dideli, nei per stori. Supjausčiau į 16 lygių dalių. Formą ištiesiau kepimo popieriumi, palikau du popieriaus galus ilgesnius, kad lengviau išsiimtų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.
Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis.
Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.
Patarimai, pastebėjimai. Tinginį formavau 20 cm kvadratinėje kepimo formoje. Gavosi tobulo dydžio ir storio kvadratėliai, nei per dideli, nei per stori. Supjausčiau į 16 lygių dalių. Formą ištiesiau kepimo popieriumi, palikau du popieriaus galus ilgesnius, kad lengviau išsiimtų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Tinginys
Ingredientai
20 x 20 cm kvadratinei formai
20 x 20 cm kvadratinei formai
200 g šviesių sausainių
100 g kakavinių sausainių
200 g saldaus kondensuoto pieno
100 g sviesto
3 šaukštai kakavos
Papuošimui
Truputis sezamų sėklų
Gaminimo eiga
- Sausainius sulaužykite.
- Į nedidelį puodelį dėkite kubeliais supjaustytą sviestą, pilkite kondensuotą pieną. Pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Sudėkite kakavą, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Karštą kakavinę masę pilkite ant sausainių, išmaišykite.
- Sukrėskite masę į kepimo popieriumi ištiestą 20x20 cm kepimo formą, paviršių išlyginkite. Apibarstykite sezamų sėklomis.
- Dėkite tinginį į šaldytuvą sustingti (valandai ar dviem).
Uncooked Cocoa Cookie Bars.
Uncooked Cocoa Cookie Bars
Ingredients
For 20 x 20 cm square cake tin
For 20 x 20 cm square cake tin
200 g rich tea biscuits
100 g cocoa biscuits
200 g sweetened condensed milk
100 g butter
3 tbsp cocoa powder
To decorate
Some sesame seeds
Instructions
- Crush the biscuits into smaller pieces.
- Add the cubed butter and sweetened condensed milk to a saucepan and heat until the butter is melted. Add the cocoa, mix everything well. Remove from the heat.
- Pour the cocoa batter over the crushed biscuits. Mix everything well.
- Pour the mixture to a 20x20 cm cake tin lined with baking paper, level the surface. Sprinkle the top with sesame seeds.
- Pop it to a fridge until set (for an hour or two).
1 komentaras :
Labai labai skanus!
Rašyti komentarą