Labai skanus, saldus citrinų pyragas trapiu pagrindu ir kreminiu, saldžiarūgščiu citrinų įdaru.
Savaitgalio kepiniui siūlau išbandyti citrinų pyragą. Pyrago pagrindas iš trapios tešlos, įdaras - kreminės konsistensijos, saldžiarūgštis, labai citrininis, saldus (!). Vienintelis pyrago minusas (mano nuomone) - pyragas sunkiai pjaustosi. Įspėju iš karto ir turiu kelis patarimus, kad mažiau dėl to nervintumėtės.
Kepiau kelis kartus. Antrąjį kartą sumažinau sviesto ir cukraus kiekį pyrago pagrinde, gavosi geresnis pyragas: ne toks saldus ir ne tokiu riebiu pagrindu. Likau patenkinta, todėl pristatau ir Jums!
Patarimai, pastebėjimai. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje ir tik tuomet išimkite. Pjaustykite visiškai atvėsusį. Galima net palaikyti truputį šaldytuve prieš pjaustant. Po kiekvieno peilio pjūvio, švariai jį nuvalykite kitaip 'sudarkysite' visą pyragą.
Aš prieš kiekvieną pjūvį peilį mirkiau karštame vandenyje, nusausinau popieriniu rankšluosčiu.
Cukraus pudra barstykite ant jau supjaustytų gabaliukų, nes jei barstysite ant nesupjaustyto pyrago, bus sunku supjaustyti.
Kepiau kelis kartus. Antrąjį kartą sumažinau sviesto ir cukraus kiekį pyrago pagrinde, gavosi geresnis pyragas: ne toks saldus ir ne tokiu riebiu pagrindu. Likau patenkinta, todėl pristatau ir Jums!
Patarimai, pastebėjimai. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje ir tik tuomet išimkite. Pjaustykite visiškai atvėsusį. Galima net palaikyti truputį šaldytuve prieš pjaustant. Po kiekvieno peilio pjūvio, švariai jį nuvalykite kitaip 'sudarkysite' visą pyragą.
Aš prieš kiekvieną pjūvį peilį mirkiau karštame vandenyje, nusausinau popieriniu rankšluosčiu.
Cukraus pudra barstykite ant jau supjaustytų gabaliukų, nes jei barstysite ant nesupjaustyto pyrago, bus sunku supjaustyti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Ingredientai
20 cm kvadratinei kepimo formai
Pagrindui
Įdarui
Pabarstymui
Pagrindui
100 g minkšto sviesto
60 g cukraus
150 g miltų
Įdarui
2 vidutiniai kiaušiniai
140 g cukraus
30 g miltų
40 g citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
Pabarstymui
Cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
- Pagrindui minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Suberkite miltus ir maišykite iki trupininės masės. Į kepimo formą supilkite trupininę tešlą, suspauskite.
- Pagrindą kepkite 10-15 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir 5-7 minutes atvėsinkite.
- Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruoškite įdarą. Kiaušinius mikseriu labai gerai išplakite su cukrumi. Plakite iki kreminės, baltos konsistensijos (5-7 minutes). Tuomet įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sulčių, įdėkite miltus ir mentele viską išmaišykite.
- Kai pyrago pagrindas pravės, į kepimo formą supilkite citrinų įdarą.
- Kepkite 15-20 minučių, kol įdaras sutvirtės.
- Pyragą atvėsinkite formoje. Pjaustykite labai atsargiai, po kiekvieno pjūvio nuvalydami peilį.
- Apibarstykite cukraus pudra.
Very lemony, sweet, nice flavour lemon bars.
Lemon Bars
Ingredients
For 20 cm square cake tin
For the base
For the filling
For 20 cm square cake tin
For the base
100 g softened butter
60 g sugar
150 g plain flour
For the filling
2 medium eggs
140 g sugar
30 g plain flour
40 g lemon juice
1 grated lemon zest
To dust
Icing sugar
Instructions
- Heat the oven to 180 degrees. Line your baking tin with baking paper.
- In a bowl beat together butter and sugar. Add flour, mix everything. Pour the mixture to the tin, press it.
- Bake the cake base for 10-15 minutes. Then remove from the oven and leave to cool for 5-7 minutes.
- While the base is baking, make the filling. Whisk the eggs and sugar until pale and creamy mixture (for 5-7 minutes). Then add lemon juice, zest and stir in the flour.
- Pour the filling over the cake base.
- Return the cake to the oven and bake for additional 15-20 minutes.
- Cool the cake in the tin, then take out from the tin and cut into bars.
- Dust the bars with some icing sugar.
4 komentarai :
Labai patiko! Jau seniai tokio paprasto recepto ieskojau. Sviestinis padas gardziai karamelizavosi,o idaras pats tas saldumo/rugstumo prasme.
Labai smagu. Kaip taikliai parašėte! Ačiū už komentarą.
Labai labai gerai pavyko! Skanu :)
Smagu! Skanaus ;)
Rašyti komentarą