Nekeptas desertas - džiovintų vaisių triufeliai.
Visada norėjau pabandyti tokį sveikuolišką desertą iš serijos Raw (Green) Food. Buvo smalsu. Smalsumą patenkinau - įdomus, skanus desertas, nėra labai saldus (kas tikrai nustebino).
Patarimai, pastebėjimai. Priklausomai nuo dydžio iš šios normos gaunasi apie 20-25 mažų triufelių.
Slyvų neturėjau pakeičiau abrikosais.
Į vaisių košelę galima įpilti pusę šaukšto brendžio, jei norite. Aš nepyliau.
Apvolioti galima ir aguonose.
Vaisius mirkiau apie valandą, tuomet sumaliau su mini smulkintuvu. Galima valgyti iš karto, bet pastovėję šaldytuve skanesni.
Pistacijas smulkinčiau smulkiau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Patarimai, pastebėjimai. Priklausomai nuo dydžio iš šios normos gaunasi apie 20-25 mažų triufelių.
Slyvų neturėjau pakeičiau abrikosais.
Į vaisių košelę galima įpilti pusę šaukšto brendžio, jei norite. Aš nepyliau.
Apvolioti galima ir aguonose.
Vaisius mirkiau apie valandą, tuomet sumaliau su mini smulkintuvu. Galima valgyti iš karto, bet pastovėję šaldytuve skanesni.
Pistacijas smulkinčiau smulkiau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Džiovintų vaisių triufeliai
Receptas adaptuotas iš Beatos Nicholson knygos 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'
Ingredientai
50 g datulių
35 g džiovintų slyvų
35 g džiovintų abrikosų
35 g razinų
35 g džiovintų spanguolių
50 ml apelsinų sulčių
75 g maltų migdolų (gali prireikti daugiau)
Apvoliojimui
2 šaukštai sezamo sėklų
Saujelė gliaudytų, smulkintų pistacijų
2 šaukštai kokoso drožlių
50 g datulių
35 g džiovintų slyvų
35 g džiovintų abrikosų
35 g razinų
35 g džiovintų spanguolių
50 ml apelsinų sulčių
75 g maltų migdolų (gali prireikti daugiau)
Apvoliojimui
2 šaukštai sezamo sėklų
Saujelė gliaudytų, smulkintų pistacijų
2 šaukštai kokoso drožlių
Gaminimo eiga
- Visus vaisus nuplaukite su verdančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite apelsinų sultimis, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kad vaisiai sudrėgtų (apie kelias minutes). Leiskite vaisiams pastovėti (mirkti) bent porą valandų.
- Nuo vaisių nupilkite skysčio perteklių, jei bus, sudėkite į kombainą ir sumalkite iki košelės.
- Į vaisių košelę berkite maltus migdolus, išmaišykite. Jei masė skystoka, įdėkite daugiau migdolų.
- Formuokite nedideliu rutuliukus, apvoliokite sezamų sėklose, kokoso drožlėse ir pistacijose.
- Leiskite triufeliams pastovėti šaldytuve ir sutvirtėti apie 1-2 valandas.
No bake dessert - dried fruit truffles.
Dried Fruit Truffles
Recipe adapted from Beata Nicholson's book 'Beatos virtuve: kepiniu knyga'
Ingredients
50 g dates
35 g dried prunes
35 g dried apricots
35 g raisins
35 g dried cranberries
50 ml orange juice
75 g ground almonds (or a little more)
For coating
2 tbsp sesame seeds
Small handful of pistachios
2 tbsp coconut flakes
35 g dried prunes
35 g dried apricots
35 g raisins
35 g dried cranberries
50 ml orange juice
75 g ground almonds (or a little more)
For coating
2 tbsp sesame seeds
Small handful of pistachios
2 tbsp coconut flakes
Instructions
- Rinse all dried fruits with the boiling water. Add to the small pot, pour the orange juice and heat until the fruits are softened (for couple minutes). Leave to stand for an hour or two.
- Drain the fruits, ground in a food processor until mashed.
- Stir in the ground almonds. Add more if the batter is too soft and sticky.
- Form small balls and coat into sesame seeds, pistachios or coconut flakes.
- Chill in the fridge for an hour or two to set.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą