Kalakutienos kukuliai su pomidorų ir bazilikų padažu bei Spageti makaronais.
Tie, kas kartais paskaito mūsų šeimos pietų meniu, turbūt pastebėjo, jog dažnai valgome mėsos kukulius su makaronais. Tokio tipo kukulius dažniausiai gaminu iš jautienos arba kalakutienos. Tiek kukulius, tiek Spageti makaronus labai mėgsta mano dukra. Noriai valgo, patiekalas lengvai, greitai pagaminamas, iš paprastų spintelės produktų, todėl dažnai jį įtraukiu į mūsų meniu.
Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi.
Patarimai, pastebėjimai. Obuolys suminkština ir sudrėkina mėsą. Atlieka tą pačią funkciją kaip kiaušinis, tik dar prideda savo skonio.
Kartais į mėsą įtarkuoju parmezano sūrio.
Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi.
Patarimai, pastebėjimai. Obuolys suminkština ir sudrėkina mėsą. Atlieka tą pačią funkciją kaip kiaušinis, tik dar prideda savo skonio.
Kartais į mėsą įtarkuoju parmezano sūrio.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau ne vieną kartą.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže
Ingredientai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinis svogūnas, smulkiai kapotas
40 g baltos duonos
50 ml pieno
450 g maltos kalakutienos
1 mažas obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
1 šaukštelis čiobrelio lapelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas miltų rankoms apsibarstyti
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
1 vidutinis svogūnas, smulkiai kapotas
40 g baltos duonos
50 ml pieno
450 g maltos kalakutienos
1 mažas obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
1 šaukštelis čiobrelio lapelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas miltų rankoms apsibarstyti
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Pomidorų ir bazilikų padažui
1 vidutinis svogūnas, kapotas
1 vidutinis svogūnas, kapotas
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1 ½ skardinės (600 g) konservuotų pomidorų
100 ml vandens arba vištienos sultinio
1 šaukštas pomidorų pastos
2 šaukšteliai cukraus
¼ šaukštelio raudonėlio
Žiupsnelis čili prieskonių (nebūtina)
Druskos, pipirų pagal skonį
Saujelė kapotų šviežių bazilikų
200 g Spageti makaronų
Gaminimo eiga
- Kapotą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės (apie 5-7 minutes). Atvėsinkite.
- Baltą duoną užpilkite pienu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Tuomet duoną nusunkite ir sutrinkite šakute.
- Į kalakutieną dėkite pakepintus svogūnus, išmirkytą duoną, įtarkuokite obuolio. Sudėkite prieskonius ir suminkykite. Minkykite trumpai, tik kad viskas susimaišytų. Kuo ilgiau minkysite, tuo kietesni gausis kukuliai.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Rankas apibarstykite miltais ir formuokite kukulius. Kukulius apkepkite keptuvėje.
- Padažui kitoje gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejų, dėkite kapotą svogūną ir česnaką, apkepkite, kol suminkštės. Tuomet supilkite pomidorus, vandenį, pomidorų pastą ir prieskonius (išskyrus bazilikus). Virkite apie 8 minutes.
- Į padažą sudėkite apkeptus kukulius ir viską virkite apie 15-20 minučių. Apibarstykite kapotais šviežiais bazilikais.
- Tiekite su virtais spageti makaronais.
Turkey meatballs and Spagheti pasta in tomato and basil sauce.
Turkey Meatballs in Tomato Sauce
Ingredients
1 tbsp olive oil
1 medium onions, chopped
40 g white breadcrumbs
50 ml milk
450 g turkey mince
1 small apple, peeled and grated
1 tsp fresh thyme leaves
Salt and pepper to taste
1 medium onions, chopped
40 g white breadcrumbs
50 ml milk
450 g turkey mince
1 small apple, peeled and grated
1 tsp fresh thyme leaves
Salt and pepper to taste
1 tbsp flour to dust hands
Sunflower oil for frying
For the sauce
1 clove garlic, crushed
1 medium onion, chopped
1 ½ tins (600 g) chopped tomatoes
100 ml water / chicken stock
1 tbsp tomato puree
2 tsp sugar
¼ tsp oregano
Pinch dried chili flakes (optional)
Salt and pepper to taste
Small handful of fresh chopped basil
200 g cooked spaghetti
Instructions
- Heat the pan with some oil. Add chopped onion, cook until soft for about 5 minutes. Cool.
- Pour the milk over white bread, leave to sit for 10 minutes. Then squeeze out the bread and mash with a fork.
- Add the onions, bread, grated apple and spices to the turkey mixture, knead a little.
- Heat some oil in a pan. Dust your hands with some flour, form the meatballs and brown in a pan. Remove from the pan.
- For the sauce heat 1 tbsp of olive oil in a deep pan. Add chopped onions and garlic, cook until soft. Pour chopped tomatoes, stock, add tomato puree, sugar and spices (except basil). Cook for 8 minutes.
- Add the meatballs to the sauce, cover with the sauce. Cook for further 15-20 minutes. Sprinkle with chopped basil.
- Serve with cooked spaghetti.
3 komentarai :
Ačiū,laukiau šio įrašo. Atrodo labai skaniai,bus išbandyta :)
Smagu, kad sulaukėt ;) Tikiuosi išbandysit ir patiks :)
Labai geras receptas, tikrai skaniai gaunasi!:)
Rašyti komentarą