2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže / Turkey Meatballs in Tomato Sauce


Kalakutienos kukuliai su pomidorų ir bazilikų padažu bei Spageti makaronais.


Tie, kas kartais paskaito mūsų šeimos pietų meniu, turbūt pastebėjo, jog dažnai valgome mėsos kukulius su makaronais. Tokio tipo kukulius dažniausiai gaminu iš jautienos arba kalakutienos. Tiek kukulius, tiek Spageti makaronus labai mėgsta mano dukra. Noriai valgo, patiekalas lengvai, greitai pagaminamas, iš paprastų spintelės produktų, todėl dažnai jį įtraukiu į mūsų meniu. 

Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi. 



Patarimai, pastebėjimai. Obuolys suminkština ir sudrėkina mėsą. Atlieka tą pačią funkciją kaip kiaušinis, tik dar prideda savo skonio. 

Kartais į mėsą įtarkuoju parmezano sūrio.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau ne vieną kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže
Receptas adaptuotas iš www.annabelkarmel.com

Ingredientai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinis svogūnas, smulkiai kapotas
40 g baltos duonos
50 ml pieno
450 g maltos kalakutienos
1 mažas obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
1 šaukštelis čiobrelio lapelių
Druskos ir pipirų pagal skonį

1 šaukštas miltų rankoms apsibarstyti
Saulėgrąžų aliejaus kepimui


Pomidorų ir bazilikų padažui
1 vidutinis svogūnas, kapotas
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1 ½ skardinės (600 g) konservuotų pomidorų
100 ml vandens arba vištienos sultinio
1 šaukštas pomidorų pastos
2 šaukšteliai cukraus
¼ šaukštelio raudonėlio
Žiupsnelis čili prieskonių (nebūtina)
Druskos, pipirų pagal skonį
Saujelė kapotų šviežių bazilikų

200 g Spageti makaronų

Gaminimo eiga
  1. Kapotą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės (apie 5-7 minutes). Atvėsinkite.
  2. Baltą duoną užpilkite pienu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Tuomet duoną nusunkite ir sutrinkite šakute.
  3. Į kalakutieną dėkite pakepintus svogūnus, išmirkytą duoną, įtarkuokite obuolio. Sudėkite prieskonius ir suminkykite. Minkykite trumpai, tik kad viskas susimaišytų.  Kuo ilgiau minkysite, tuo kietesni gausis kukuliai.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Rankas apibarstykite miltais ir formuokite kukulius. Kukulius apkepkite keptuvėje.
  5. Padažui kitoje gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejų, dėkite kapotą svogūną ir česnaką, apkepkite, kol suminkštės. Tuomet supilkite pomidorus, vandenį, pomidorų pastą ir prieskonius (išskyrus bazilikus). Virkite apie 8 minutes.
  6. Į padažą sudėkite apkeptus kukulius ir viską virkite apie 15-20 minučių. Apibarstykite kapotais šviežiais bazilikais.
  7. Tiekite su virtais spageti makaronais.


    Turkey meatballs and Spagheti pasta in tomato and basil sauce.

    Turkey Meatballs in Tomato Sauce
    Recipe adapted from www.annabelkarmel.com

    Ingredients

    1 tbsp olive oil
    1 medium onions, chopped
    40 g white breadcrumbs
    50 ml milk
    450 g turkey mince
    1 small apple, peeled and grated
    1 tsp fresh thyme leaves
    Salt and pepper to taste


    1 tbsp flour to dust hands
    Sunflower oil for frying

    For the sauce
    1 clove garlic, crushed
    1 medium onion, chopped
    1 ½ tins (600 g) chopped tomatoes
    100 ml water / chicken stock
    1 tbsp tomato puree
    2 tsp sugar
    ¼ tsp oregano
    Pinch dried chili flakes (optional)
    Salt and pepper to taste
    Small handful of fresh chopped basil

    200 g cooked spaghetti


    Instructions
    1. Heat the pan with some oil. Add chopped onion, cook until soft for about 5 minutes. Cool.
    2. Pour the milk over white bread, leave to sit for 10 minutes. Then squeeze out the bread and mash with a fork.
    3. Add the onions, bread, grated apple and spices to the turkey mixture, knead a little.
    4. Heat some oil in a pan. Dust your hands with some flour, form the meatballs and brown in a pan. Remove from the pan.
    5. For the sauce heat 1 tbsp of olive oil in a deep pan. Add chopped onions and garlic, cook until soft. Pour chopped tomatoes, stock, add tomato puree, sugar and spices (except basil). Cook for 8 minutes.
    6. Add the meatballs to the sauce, cover with the sauce. Cook for further 15-20 minutes.  Sprinkle with chopped basil.
    7. Serve with cooked spaghetti.


    3 komentarai :

    Dalia rašė...

    Ačiū,laukiau šio įrašo. Atrodo labai skaniai,bus išbandyta :)

    Baking Secrets rašė...

    Smagu, kad sulaukėt ;) Tikiuosi išbandysit ir patiks :)

    Anonimiškas rašė...

    Labai geras receptas, tikrai skaniai gaunasi!:)

    Printfriendly