Linco sausainių receptas.
Linco sausainiai yra kilę iš Austrijos. Jiems būdingi bruožai - džemu suklijuoti du sausainiai su išpjauta skylute centre. Formų jie gali būti įvairių. Kadangi Valentino diena mano sausainiai širdelės formos.
Sausainiai - sviestiniai, trapūs, su džemo įdaru ir apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai, pastebėjimai. Sausainius barstykite pudra dar nesuklijuotus, o tik viršutines dalis, kad neužbarstytume džemo.
Sausainiai - sviestiniai, trapūs, su džemo įdaru ir apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai, pastebėjimai. Sausainius barstykite pudra dar nesuklijuotus, o tik viršutines dalis, kad neužbarstytume džemo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Linco sausainiai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
2 puodeliai miltų
Žiupsnelis druskos
200 g minkšto sviesto
½ puodelio (100 g) cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apie ½ puodelio džemo (aviečių, braškių ar kito)
Žiupsnelis druskos
200 g minkšto sviesto
½ puodelio (100 g) cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apie ½ puodelio džemo (aviečių, braškių ar kito)
Cukros pudros apibarstymui
- Dubenyje išsukite minkštą sviestą ir cukrų iki purumo.
- Pilkite vanilės, berkite miltų ir druskos mišinį. Maišykite, kol susiformuos tešla.
- Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus, suminkykite ir suformuokite į diską.
- Tešlą suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 45 minutėms.
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite 0.5 cm storio lakštą. Sausainių formelėmis išspauskite sausainius.
- Sausainius sudėkite ant skardų išklotų kepimo popieriumi. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepkite sausainius apie 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje arba kol paruduos kraštai. Sausainius atvėsinkite.
- Ant sausainio pagrindų užtepkite džemo. Sausainių viršutines dalis (su išpjautomis širdelėmis) apibarstykite cukraus pudra. Sausainių pagrindus suteptus su džemu ir viršutines sausainių dalis (apibarstytas cukraus pudra) suklijuokite.
Linzer cookie recipe.
Linzer Cookies
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
2 cups of plain flour
Pinch of salt
200 g of softened butter
½ cup (100 g) of sugar
1 tsp of vanilla extract
About ½ cup of jam (strawberry, raspberry or other)
Pinch of salt
200 g of softened butter
½ cup (100 g) of sugar
1 tsp of vanilla extract
About ½ cup of jam (strawberry, raspberry or other)
Icing Sugar for dusting
Instructions
- In the bowl, cream together the sugar and butter, stir in the vanilla.
- Add the flour and salt mixture and mix until your mixture forms a dough.
- Dump the dough on a floured surface and pull it together in a disk. Wrap it in plastic wrap and chill it in the fridge for about 45 minutes.
- Roll out the dough to about 0.5 cm thick on a floured surface and using a cookie cutter cut into desired shape, making sure that half of the cookies have a little cut out in the center so the jam can show through when they are assembled.
- Place the cookies on a baking paper lined baking sheet and chill them in the fridge for another 30 minutes.
- Preheat the oven to 180 degrees, bake the cookies for about 10 to 15 minutes or until lightly golden brown around the edges, let them cool completely.
- Smear a little jam on one cookie and top it with another cookie making sure the top cookie has a little cut out so the jam shows through.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą