2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mieliniai blynai su obuoliais / Yeast Pancakes with Apples


Mieliniai blynai su obuoliais.


Užgavėnės - turbūt vienintelė diena metuose, kuomet kepu mielinius blynus. Tai nėra mano mėgstamiausi blynai. Aš labiau mėgstu amerikietiško stiliaus blynus, bet tokiomis retomis progomis dėl idėjos ir tradicijų, kodėl neišsikepti. 

Šiais metais padariau repeticiją ir iš anksto išbandžiau keletą receptų. Jei tiksliau - tris skirtingus. Deja, tik šis pasiteisino ir labiausiai atitiko mano lūkesčius. Paprasti, saldūs mieliniai blynai su obuoliais. 



Patarimai, pastebėjimai. Kepdama blynus nemėgstu naudoti daug aliejaus, pilu minimaliai. Bet kepant šiuos blynus supratau, jog tai jiems visiškai netinka. Reikia aliejaus, tada blynai labiau pučiasi. Teko šiek tiek su blynais pažaisti. 

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Mieliniai blynai su obuoliais
Receptas adaptuotas iš Sonatinos receptai

Ingredientai

250 g miltų
3-4 šaukštai + 1 šaukštelis cukraus
7 g sausų mielių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
250 ml šilto pieno
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
2 dideli obuoliai

Gaminimo eiga
  1. Pieną pašildykite, įdėkite šaukštelį cukraus ir supilkite mieles. Truputį pamaišykite, uždenkite plėvele ir palikite 15-20 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų veikti, putoti.
  2. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, druska, vanile ir aliejumi.
  3. Į kiaušinius įmaišykite pieną su mielėmis. Suberkite miltus, užmaišykite tešlą.
  4. Įmaišykite nuluptus, kubeliais supjaustytus obuolius.
  5. Dubenį uždenkite plėvele, padėkite šiltai, kad tešla pakiltų. Laikykite apie 45 minutes arba kol tūris padidės dvigubai.
  6. Kai tešla pakils, blynus iškepkite keptuvėje su įkaitintu aliejuje.


    Yeast pancakes with apples.

    Yeast Pancakes with Apples
    Recipe adapted from Sonatinos receptai

    Ingredients

    250 g plain flour
    3-4 tbsp + 1 tsp sugar
    7 g dried active yeast
    Pinch of salt
    2 eggs
    1 tsp vanilla extract
    250 ml warm milk
    1 tbsp vegetable oil
    2 large apples


    Instructions
    1. Heat the milk, add 1 tsp of sugar and the yeast, mix. Cover with the cling film and leave in a warm place for 15-20 minutes until the yeast starts to activate.
    2. Meanwhile in a bowl whisk together the eggs, remaining sugar, salt, vanilla and oil. 
    3. Stir in the milk to the egg mixture. Pour the flour and mix until smooth batter.
    4. Mix in the peeled and cubed apples.
    5. Cover the bowl with a cling film and leave in a warm place for about 45 minutes or until doubles in size.
    6. Bake the pancakes in a hot pan with vegetable oil. 


    1 komentaras :

    Kristina rašė...

    Kepu šiuos blynus ne vienerius metus, tikrai labai geri. Tik aš naudoju šviežias mieles visuomet. Ir obuoliai būtinai turi būti rūgštūs - kažkada su saldžiais bandžiau, tai neee... Nuotraukos labai apetitiškos :)

    Printfriendly