Saldūs, ploni lietiniai.
Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai. Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!
Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Saldūs lietiniai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredientai
100 g miltų
2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
- Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
- Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
- Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
- Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
- Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.
Sweet pancakes recipe.
Sweet Pancakes
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredients
100 g plain flour
2 tbsp sugar
Pinch of salt
2 eggs
300 ml milk
1/2 tsp vanilla extract
Butter for frying
2 tbsp sugar
Pinch of salt
2 eggs
300 ml milk
1/2 tsp vanilla extract
Butter for frying
Instructions
- Sift the flour and salt in a bowl. Make a well in the center.
- In a jar whisk the eggs, vanilla and sugar. Add to the flour.
- Gradually pour the milk and whisk until smooth batter.
- Heat your pan, brush with some butter and bake pancakes for couple minutes on each side.
- Serve with lemon juice and icing sugar.
1 komentaras :
nuostabūs! ačiū už receptą :)
Rašyti komentarą