Purus, minkštutis, lengvutis jogurto pyragas su kvapniu ir labai citrusiniu sirupu.
Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu - fantastiškai skanus! Jei mėgstate citrusinius vaisius, šis pyragas būtent Jums. Dieviškai skanus, pyrago tekstūra it debesėlis puri ir lengva. Labai panašus į super lengvą cheesecake'ą.
Sirupas nuo pyrago - neatsiejamas, puikiai dera ir praturtina patį pyragą, todėl būtina gaminti abu!
Abejonių nekyla ir šiam pyragui klijuoju 'Tobulas' etiketę. Kepiau pyragą kelis kartus, abu kartus suvalgėm jį žaibiškai greitai.
Patarimai, pastebėjimai. Prieš naudojant jogurtą reikia 'nukošti', t.y. supilkite į sietelį, pakabinkite jį virš dubens ir palikti valandai ar dviem. Aš laikiau apie pusantros valandos šaldytuve. Tokiu būdu iš jogurto pašalinamas skystis, jis tampa tirštesnis.
Pirmą kartą kai kepiau šį pyragą, jogurto 'nenukošiau', tiesiog supyliau, koks yra. Pyragas gavosi toks pats purus ir minkštas, gal net puresnis. Antrąjį kartą jogurtą ruošiau kaip priklauso - nukošiau. Pyragas buvo purus ir minkštas, gal šiek tiek tvirtesnis gavosi. Man taip labiau patiko.
Svarbiausia tešlą maišyti atsargiai, kad 'nesubliukštų' baltymai, kad būtų gerai išplakti kiaušinių tryniai (iki labai tirštos masės).
Citrusinio sirupo gaunasi daug. Nepilkite viso ant pyrago iš karto. Jei sirupo liks, panaudokite jį blynams aplieti. Mes, tiesą sakant, jį visą suvartojome su pyragu papildomai apliedami kiekvieną atpjautą pyrago gabaliuką.
Pyragas vėsdamas traukiasi, todėl geriausia palikti atvėsti formoje.
Sirupas nuo pyrago - neatsiejamas, puikiai dera ir praturtina patį pyragą, todėl būtina gaminti abu!
Abejonių nekyla ir šiam pyragui klijuoju 'Tobulas' etiketę. Kepiau pyragą kelis kartus, abu kartus suvalgėm jį žaibiškai greitai.
Patarimai, pastebėjimai. Prieš naudojant jogurtą reikia 'nukošti', t.y. supilkite į sietelį, pakabinkite jį virš dubens ir palikti valandai ar dviem. Aš laikiau apie pusantros valandos šaldytuve. Tokiu būdu iš jogurto pašalinamas skystis, jis tampa tirštesnis.
Pirmą kartą kai kepiau šį pyragą, jogurto 'nenukošiau', tiesiog supyliau, koks yra. Pyragas gavosi toks pats purus ir minkštas, gal net puresnis. Antrąjį kartą jogurtą ruošiau kaip priklauso - nukošiau. Pyragas buvo purus ir minkštas, gal šiek tiek tvirtesnis gavosi. Man taip labiau patiko.
Svarbiausia tešlą maišyti atsargiai, kad 'nesubliukštų' baltymai, kad būtų gerai išplakti kiaušinių tryniai (iki labai tirštos masės).
Citrusinio sirupo gaunasi daug. Nepilkite viso ant pyrago iš karto. Jei sirupo liks, panaudokite jį blynams aplieti. Mes, tiesą sakant, jį visą suvartojome su pyragu papildomai apliedami kiekvieną atpjautą pyrago gabaliuką.
Pyragas vėsdamas traukiasi, todėl geriausia palikti atvėsti formoje.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobulas, kartosiu. Porą kartų kepiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'World Kitchen'
Ingredientai
23 cm apvaliai formai
Pyragui
5 vidutiniai kiaušiniai
125 g cukraus
60 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
500 g graikiško jogurto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
Citrusiniam sirupui
125 g cukraus
1/2 puodelio (125 ml) vandens
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
1 apelsino sulčių
Pyragui
5 vidutiniai kiaušiniai
125 g cukraus
60 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
500 g graikiško jogurto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
Citrusiniam sirupui
125 g cukraus
1/2 puodelio (125 ml) vandens
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
1 apelsino sulčių
Gaminimo eiga
- Jogurtą supilkite į sietelį, sietelį 'pakabinkite' ant dubens ir palikite valandai ar dviem, kad nuvarvėtų skystis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
- Kiaušinių trynius ir cukrų išplakite mikseriu, kol masė pabals, taps kreminė ir labai tiršta (apie 5-7 minutes).
- Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite ir įsijokite į kiaušinius. Palengva įmaišykite.
- Sudėkite 'nukoštą' jogurtą, citrinos žievelę, įspauskite citrinos sulčių. Viską įmaišykite.
- Kitame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Mentele atsargiai dalimis baltymus įmaišykite į pyrago tešlą.
- Masę supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 50-60 minučių, arba kol pyragas iškils, sutvirtės ir gražiai paruduos.
- Kol pyragas kepa, pasigaminkite sirupą. Viską sudėkite į nedidelį puodelį, užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 7-10 minučių, arba kol kiekis sumažės trigubai ir taps sirupu.
- Pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje.
- Išimkite pyragą iš formos, apliekite citrusiniu sirupu (ne visu iš karto).
- Tiekite su grietine ar tirštu jogurtu, jei norite.
Very soft and fluffy Turkish yoghurt cake with citrus syrup.
Turkish Yoghurt Cake with Citrus Syrup
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'World Kitchen'
Ingredients
For 23 cm spring form cake tin
For 23 cm spring form cake tin
For the cake
5 medium eggs, separated
125 g sugar
60 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
500 g Greek yoghurt, strained
1 grated lemon zest
1 lemon juice
For the citrus syrup
125 g sugar
1/2 cup (125 ml) water
1 grated lemon zest
1 lemon juice
1 grated orange zest
1 orange juice
5 medium eggs, separated
125 g sugar
60 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
500 g Greek yoghurt, strained
1 grated lemon zest
1 lemon juice
For the citrus syrup
125 g sugar
1/2 cup (125 ml) water
1 grated lemon zest
1 lemon juice
1 grated orange zest
1 orange juice
Instructions
- Strain the yoghurt for 1 or 2 hours to remove the excess moisture.
- Preheat the oven to 180 degrees. Butter and line your cake tin with baking paper.
- Whisk the egg yolks with sugar until creamy and pale.
- Mix the flour and baking powder, sift and fold in the egg mixture gently.
- Add the strained yoghurt, lemon juice and zest, fold through.
- In a separate bowl whisk the egg whites with a pinch of salt until firm peaks. Carefully fold them into the cake mixture using a spatula.
- Pour the mixture to the cake tin and bake it for 50-60 minutes or until the cake is set, risen and golden brown.
- While the cake is in the oven, prepare the citrus syrup. Put all the ingredients into a small saucepan and bring to boil. Lower the heat slightly and simmer for 7-10 minutes or until it has reduced by a third and is syrupy.
- Remove the cake from the oven and leave to cool in a tin.
- Turn the cake out from the tin, spoon some citrus syrup over the surface.
- Serve with some crème fraiche or thick yoghurt if you like.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą