2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

Žuvis su citrininiu petražolių padažu / Fish Piccata


Greitai ir lengvai paruošiama, labai skani žuvis su citrininiu petražolių padažu.



Kai pradėjau rašyti šį blogą, mano tikslas buvo visiškai iki smulkmenų išnagrinėti receptus, gaminti lėtai, tiksliai, netgi preciziškai. Norėjau išmokti visko nuo A iki Z, nenuklysti nuo recepto ir kepti pačius sudėtingiausius kepinius. Nežinau, kas tuo metu buvo mano galvoje. Juk nemokėjau net skanių blynų iškepti, ką jau kalbėti apie kažką sudėtingesnio. 

Tačiau su laiku ir aplinkybėmis, mano požiūris pasikeitė. Aš vis dar noriu išmokti visko nuo A iki Z, noriu kepti sudėtingiausius kepinius (ir jau ne tik kepinius), tačiau visiškai netrokštu to daryti sulėtintai, sudėtingai ir vaidinti laborantės virtuvėje. Dabar man svarbiausia - gaminti labai skaniai, paprastai ir greitai. Ilgą laiką maniau, kad tai sunkiai suderinama; kad norint labai gero patiekalo, reikia labai daug ir didelių pastangų, žinių ir patirties. 

Klydau. Dabar manau, kad ir iš paprastų, įprastų produktų, pažvelgus į maistą kitu kampu, galima pagaminti superinius patiekalus ir nebūtina būti virtuvės profesionalu ar sugaišti tam daug laiko. 
Laikas - labai svarbus elementas. Tie, kas yra labai užsiėmę arba turi vaikų (mamos supras), žino apie ką kalbu. O jei dar maistas turi daugiau maistinės vertės nei keptos bulvės, patiekalas tikrai vertas pagyrų. 

Tokia įžanga norėjau pristatyti šį patiekalą - žuvis su citrininiu petražolių padažu. Tai nėra joks virtuvės stebuklas, nėra ir kažkoks milžiniškas jos atradimas, tai tik labai skanus, paprastas ir greitas patiekalas. Išbandytas ir išragautas mūsų šeimos daugybę kartų ir niekada nenuviliantis. 



Patarimai, pastebėjimai. Žuvį miltuose volioti nereikia, užtenka jais apibarstyti. Kepkite žuvį po kelias minutes ir kiekvienos pusės, arba kol iškeps. 

Citrinos sulčių į padažą pilkite pagal savo skonį. Aš negaminu labai rūgščiai, todėl įspaudžiu mažiau nei pusės citrinos sulčių (ragaukite, kad nebūtų rūgštu). 

Į padažą reikia vyno, bet jei nenorite gali pakeisti sultiniu arba vandeniu. 

Tiekite su makaronais, ryžiais, polenta. Labai skanu su bulvių koše. Tąkart turėjau grikių garnyro likučių, todėl tiekiau taip. 

Taip galima ruošti ne tik žuvį, bet ir vištieną ar veršieną. Esu gaminusi ir vištienos krūtinėlę su svogūnais. Skanu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, gaminau daugybę kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Žuvis su citrininiu petražolių padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

4 baltos žuvies filė (pavyzdžiui, tilapijos)
1 skiltelė česnako
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštas miltų
1/2 puodelio balto vyno ar sultinio ar vandens
1 citrinos tarkuotos žievelės
Citrinos sulčių pagal skonį
Saujelė šviežių kapotų petražolių
1 šaukštas sviesto
1-2  šaukštai kaparėlių

Gaminimo eiga
  1. Žuvį iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais, miltais. 
  2. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite žuvį po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Kai iškeps, iš keptuvės išimkite.
  3. Į tą pačią keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, sudėkite pjaustytą česnaką ir truputį pakepkite. Supilkite vyną (ar sultinį), įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite citrinos sulčių ir pavirkite 2 minutes. 
  4. Sudėkite žuvį į padažą, įdėkite sviesto, pabarstykite petražolėmis ir kaparėliais, dar pavirkite, kol sviestas ištirps. Jei reikia paskaninkite druska, pipirais. 


    Fish Piccata recipe.

    Fish Piccata 
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients

    4 tilapia
    1 clove of garlic
    Oilve oil
    Salt and pepper to taste
    1 tbsp plain flour
    1/2 cup white wine or vegetable stock or water
    1 grated lemon zest
    Fresh lemon juice to taste
    Some fresh chopped parsley
    1 tbsp butter
    1-2  tbsp capers

    Instructions
    1. Season fish with salt and pepper. Sprinkle with some flour. 
    2. Add oil to the pan and cook fish for 2 minutes on each side. Remove from the pan.
    3. Add more oil to the pan, sliced garlic and cook for a little. Add wine, lemon zest, juice and cook for 2 minutes. 
    4. Add fish, butter, chopped parsley, capers and cook until the butter melts. Season with salt and pepper if needed.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly