Labai skani, nesudėtingai ir greitai pagaminama apelsininė vištiena.
Fantastiški pietūs - apelsininė vištiena su ryžiais. Vištiena minkšta, nesausa, su švelniu apelsinų padažu. Tikras gėris... Išbandykite, tikrai nepasigailėsite. Aš dar būtinai gaminsiu.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kukurūzų krakmolo drąsiai galite naudoti bulvių krakmolą.
Aitriųjų paprikų aš nedėjau, nes gaminau visai šeimai įskaitant ir dukrą.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kukurūzų krakmolo drąsiai galite naudoti bulvių krakmolą.
Aitriųjų paprikų aš nedėjau, nes gaminau visai šeimai įskaitant ir dukrą.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Apelsininė vištiena
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
500 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Druskos, pipirų pagal skonį
2-3 šaukštai daržovių aliejaus
Padažui
1 puodelis vištienos sultinio
1 apelsino sultys
1 apelsino tarkuotos žievelės
3 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas imbiero, smulkiai kapoto
2 skiltelės česnako, kapotos
Saujelė svogūnų laiškų, smulkiai pjaustytų
1 šaukštas šalto vandens
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Žiupsnelis aitrių paprikų (nebūtina)
500 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Druskos, pipirų pagal skonį
2-3 šaukštai daržovių aliejaus
Padažui
1 puodelis vištienos sultinio
1 apelsino sultys
1 apelsino tarkuotos žievelės
3 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas imbiero, smulkiai kapoto
2 skiltelės česnako, kapotos
Saujelė svogūnų laiškų, smulkiai pjaustytų
1 šaukštas šalto vandens
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Žiupsnelis aitrių paprikų (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustykite nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Pabarstykite druska, pipirais. Dėkite krakmolo, įleiskite kiaušinio baltymą ir viską gerai išmaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
- Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite 3-4 minutes. Neužmirškite pamaišyti, kad vištiena nesuliptų.
- Tuomet sudėkite imbierą ir česnaką. Dar minutę pakepkite.
- Supilkite vištienos sultinį, apelsinų sultis, ryžių actą, sojos padažą. Suberkite apelsinų žievelę, rudą cukrų ir aitrias paprikas (jei naudojate). Išmaišykite, leiskite užvirti. Sumažinkite kaitrą ir virkite 10 minučių arba, kol skysčio sumažės dvigubai.
- Šaukštą krakmolo sumaišykite su šaltu vandeniu, supilkite į vištieną, pavirkite 2 minutes arba, kol padažas sutirštės. Sudėkite svogūnų laiškus.
- Tiekite su ryžiais.
Orange Chicken recipe.
Orange Chicken
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
1 cup - 250 ml
500 g chicken breasts, cubed
1 egg white
2 tbsp cornstarch
Salt and pepper to taste
2-3 tbsp vegetable oil
For the sauce
1 cup chicken stock
1 orange juice
1 orange grated zest
3 tbsp brown sugar
2 tbsp soy sauce
1 tbsp rice wine vinegar
1 tbsp fresh ginger, finely chopped
2 sloves of garlic, finely chopped
Small handful of fresh spring onions, chopped
1 tbsp cold water
1 tbsp cornstarch
Hot pepper flakes (optional)
Instructions
- Season the chicken with salt and pepper. Add the cornstarch, egg white and mix everything to coat well. Leave for 10 minutes to stand at the room temperature.
- Add the oil to a hot deep frying pan. Place the chicken and cook for 3-4 minutes.
- Add the garlic and ginger, cook for additional minute.
- Pour the orange juice, stock, soy sauce, rice wine vinegar. Add the sugar, zest and hot pepper flakes if using. Mix and let it boil. Then cook for 10 minutes.
- Stir in the water and cornstarch and add to the chicken. Cook for 2 minutes or until the sauce is thickened. Sprinkle with the chopped spring onions.
- Serve with cooked rice.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą