Ispaniškos Chorizo dešros, avinžirnių ir špinatų sriuba.
Norit skanios, įdomios, sočios ir maistingos sriubos? Ši būtent tokia. Man ji patinka dėl avinžirnių ir špinatų, o mano vyrui - dėl Chorizo dešros.
Gera sriuba, gaminau jau ne kartą, visad suvalgome greitai ir be problemų. Likučių nelieka, kas man labai aktualu.
Patarimai, pastebėjimai. Jei sriuba per tiršta, įpilkite daugiau sultinio. Jei norite labiau pomidorinės sriubos, pilkite dvi skardines konservuotų pomidorų.
Jei neturite Chorizo dešros, tiks ir paprasti lašinukai.
Gera sriuba, gaminau jau ne kartą, visad suvalgome greitai ir be problemų. Likučių nelieka, kas man labai aktualu.
Patarimai, pastebėjimai. Jei sriuba per tiršta, įpilkite daugiau sultinio. Jei norite labiau pomidorinės sriubos, pilkite dvi skardines konservuotų pomidorų.
Jei neturite Chorizo dešros, tiks ir paprasti lašinukai.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau dariau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Chorizo dešros ir avinžirnių sriuba
Receptas adaptuotas iš Rachel Allen knygos 'Food for Living'
Ingredientai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
125 g Chorizo dešros, pjaustytos kubeliais
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 saliero stiebai, smulkiai supjaustyti
2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių
1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
500 ml vištienos sultinio
Druskos, pipirų pagal skonį
250 g šviežių špinatų, smulkiai pjaustytų
Gaminimo eiga
- Į puodą pilkite aliejaus. Dėkite smulkiai pjaustytą dešrą ir pakepkite 1-2 minutes, kol dešra išskirs riebalus.
- Tada sudėkite svogūnus, česnakus ir saliero stiebus. Kepkite ant nedidelės ugnies su uždengtu dangčiu, kol daržovės iškeps apie 10 minučių. Nuimkite dangtį ir leiskite svogūnams apskrusti apie minutę.
- Supilkite avinžirnius, smulkintus pomidorus ir vištienos sultinį. Paskaninkite druska ir pipirais. Užvirkite ir virkite apie 20 minučių.
- Likus minutei iki virimo pabaigos, sudėkite špinatus. Pavirkite minutę, kol suminkštės. Dar paskaninkite druska, pipirais, jei reikia ir tiekite.
Spanish Chorizo and Chickpea Soup.
Spanish Chorizo and Chickpea Soup
Recipe adapted from Rachel Allen's book 'Food for Living'
Ingredients
1 tbsp olive oil
125 g Chorizo, diced
1 onion, finely chopped
2 celery stalks, finely chopped
2 garlic cloves, finely chopped
1 tin (400 g) chickpeas
1 tin (400 g) chopped tomatoes
500 ml chicken stock
Salt and pepper to taste
250 g fresh spinach, chopped
Instructions
- Heat the oil in the pot. Add chorizo and cook for 1-2 minutes until the chorizo releases its oils.
- Add the onions, garlic and celery. Cook for about 10 minutes with the lid on or until completely cooked. Then remove the lid and cook for 1 minute to brown the onions.
- Add the chickpeas, tomatoes and stock. Season with salt and pepper. Cook for about 20 minutes.
- Add the spinach, cook for a minute until soft. Season with more salt and pepper if needed.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą