2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

Jautienos troškinys su daržovėmis / Beef and Vegetable Stew


Jautienos troškinys su įvairiomis daržovėmis.


Būna tokių patiekalų, kuriuos sunku gražiai ir kviečiančiai paragauti patiekti ir nufotografuoti. Troškiniai - vienas tų patiekalų. Tai ne tortas ar keksiukai, kuriuos kaip bepadėsi, atrodys skaniai, čia reikia truputį pagalvoti, kiek įdėti daržovių, kiek įpilti skysčio, kad viskas neplūduriuotų kaip sriuboje. Dar apšvietimas, kitos aplinkybės ir štai, tik po trečio bandymo pavyko nuotraukos, kuriomis esu patenkinta ir noriu pasidalinti.


Taigi, dalinuosi tikrai puikiu antruoju patiekalu. Kuo jis toks puikus? Galiu vardinti begalę jo privalumų:

  1. Jautiena gaunasi minkšta minkšta, todėl šis patiekalas puikiai tinka mažiems vaikams. Nebus vargo dėl mėsos kramtymo.
  2. Dedasi daug įvairių vertingų, maistingų daržovių, o jautiena taip pat labai vertinga mėsa.
  3. Patiekalas gana ekonomiškas, išeina nemažas kiekis troškinio.
  4. Patiekalas nėra labai brangus. Jei jautiena Jums vis dėlto per brangi, galite naudoti ir kiaulieną.
  5. Man šis patiekalas puikiai tarnauja 'kaip šaldytuvo valymo' receptas. Dažniausiai visų daržovių turiu šaldytuve arba šaldiklyje. Jei kokių ropių, griežščio neturiu, tikrai ne bėda, įdedu daugiau kitų daržovių.
  6. Patiekalas labai skanus. Niekada nelieka likučių. Visa šeima labai mėgstame, todėl drąsiai ir dažnai traukiu į mūsų meniu.

Patarimai, pastebėjimai. Šaknines daržoves galite dėti, kokias tik norite ir turite. Jei ropių ar griežščio nenorite, dėti nebūtina, skonis tikrai nenukentės.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau daugybę kartų, tai mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas.



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Jautienos troškinys su daržovėmis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

450 g šviežios jautienos, pjaustytos kubeliais
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyti
2 saliero stiebai, smulkinti
1 vidutinė morka, pjaustyta griežinėliais
1 pastarnoko, pjaustyto kubeliais/griežinėliais
1 maža ropė, pjaustyta kubeliais
1/4 didelio griežščio, pjaustyto kubeliais
1 didelė ar kelios mažesnės bulvės, pjaustytos kubeliais
1 puodelis šaldytų žirnelių
1 šaukštelis džiovinto rozmarino
2 šaukšteliai 'Vorčesterio' padažo
3 šaukštai pomidorų pastos
4 puodeliai jautienos sultinio
3 šaukštai miltų
3 šaukštai aliejaus
Sauja šviežių petražolių, kapotų
Druskos ir pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga
  1. Jautieną apibarstykite miltais ir išmaišykite viską šaukštu, kad jautiena gerai  jai pasidengtų. Atidėkite į šoną.
  2. Puode įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Apkepkite jautieną, kol paruduos. Jautieną išimkite, sudėkite į lėkštę.
  3. Į tą patį puodą pilkite dar šaukštą aliejaus. Sudėkite visas supjaustytas ir susmulkintas daržoves (išskyrus žirnelius). Paskaninkite druska ir pipirais. Virkite 5-7 minutes.
  4. Įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų pasta. Pakepkite 30 sekundžių.
  5. Tuomet supilkite 'Vorčesterio' padažą, sultinį, sudėkite jautieną ir rozmariną. Viską virkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu 1 valandą 30 minučių.
  6. Tada nuimkite dangtį, sudėkite žirnelius ir dar pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės, o žirneliai išvirs.
  7. Apibarstykite petražolėmis ir tiekite.


    Beef and Vegetable Stew recipe.

    Beef and Vegetable Stew
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    450 g fresh beef, cubed
    1 onion, finely chopped
    2 garlic cloves, crushed
    2 celery stalks, sliced
    1 medium carrot, sliced
    1 parsnip, sliced
    1 small turnip, cubed
    1/4 large swede, cubed
    1 large or 2 medium potatoes, cubed
    1 cup frozen peas
    1 tsp dried rosemary
    2 tsp Worcestershire sauce
    3 tbsp tomato paste
    4 cups beef stock 
    3 tbsp plain flour
    3 tbsp olive oil
    Handful of fresh parsley, chopped
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Toss the beef with the flour. Set aside.
    2. In a hot pot add 2 tbsp of oil and fry the beef until browned. Remove the beef from the pot. 
    3. Add more oil to the same pot, then all the veggies (except peas), season with salt and pepper. Cook for 5-7 minutes. 
    4. Add tomato paste, mix everything well and cook for 30 s.
    5. Add the beef, stock, Worcestershire sauce, rosemary and cook covered with a lid on low heat for 1 hour 30 minutes. Do not forget to mix constantly. 
    6. Then remove the lid, add peas, more seasoning if you need and cook until thickens and peas are cooked. 
    7. Stir in the parsley and serve.



    Komentarų nėra :

    Printfriendly