Kiaulienos pjausnių receptas.
Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas. Kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, labai skani. Džiūvėsėlių plutelė praturtinta Parmezano sūriu, petražolėmis, česnaku, todėl nėra prėska, o pilna skonių.
Patarimai, pastebėjimai. Aliejaus į keptuvę reikia pilti nemažai, kad pusiau apsemtų kiaulieną.
Aš tiekiau su paprastomis salotomis ir garstyčių užpilu, nes arugulą pas mus ne visi mėgsta.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kiaulienos pjausniai
Receptas adaptuotas iš Laura Vitale knygos 'Laura in the Kitchen'
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
3 kiaušiniai
1 česnako skiltelė, smulkiai tarkuota
2 šaukštai šviežių kapotų petražolių
1/2 puodelio + 2 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1 1/2 puodelio džiūvėsėlių
4-6 kiaulienos pjausniai
Apie puodelį saulėgrąžų aliejaus
Patiekimui
Įvairių salotų arba arugulos
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių pagal skonį
Druskos pagal skonį
Tarkuoto Parmezano sūrio
3 kiaušiniai
1 česnako skiltelė, smulkiai tarkuota
2 šaukštai šviežių kapotų petražolių
1/2 puodelio + 2 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1 1/2 puodelio džiūvėsėlių
4-6 kiaulienos pjausniai
Apie puodelį saulėgrąžų aliejaus
Patiekimui
Įvairių salotų arba arugulos
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių pagal skonį
Druskos pagal skonį
Tarkuoto Parmezano sūrio
Gaminimo eiga
- Giliame dubenyje suplakite kiaušinius, tarkuotą česnaką, petražoles, 2 šaukštus Parmezano, gerą žiupsnį druskos ir pipirus.
- Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, 1/2 puodelio Parmezano, gerą žiupsnį druskos, pipirus.
- Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų.
- Kiaulieną merkite į kiaušinių plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į keptuvę kepti.
- Kepkite po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės priklausomai nuo kiaulienos storio arba kol gražiai apskrus.
- Iškeptus pjausnius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
- Jei norite, tiekite su salotomis (ar arugula) apšlakstytomis alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, paskanintomis druska, pipirais ir stambiai tarkuotu Parmezanu.
Pork Chops alla Milanese recipe.
Pork Chops alla Milanese
Recipe adapted from Laura Vitale's book 'Laura in the Kitchen'
Ingredients
1 cup - 250 ml
3 eggs
1 garlic clove, finely grated
2 tbsp fresh chopped parsley
1/2 cup + 2 tbsp grated Parmigiano cheese
Salt and pepper to taste
1 1/2 cup breadcrumbs
4-6 pork chops
About 1 cup sunflower oil for frying
To serve
Various salad leaves or arugula
Olive oil
Lemon juice to taste
Salt to taste
Shaved Parmigiano cheese
1 cup - 250 ml
3 eggs
1 garlic clove, finely grated
2 tbsp fresh chopped parsley
1/2 cup + 2 tbsp grated Parmigiano cheese
Salt and pepper to taste
1 1/2 cup breadcrumbs
4-6 pork chops
About 1 cup sunflower oil for frying
To serve
Various salad leaves or arugula
Olive oil
Lemon juice to taste
Salt to taste
Shaved Parmigiano cheese
Instructions
- In a bowl whisk together the eggs, garlic, parsley, a good pinch of salt, pepper and 2 tbsp of the Parmigiano.
- In a separate bowl, stir together the breadcrumbs, remaining Parmigiano, a good pinch of salt, pepper.
- Heat the oil in the deep skillet. Let it get hot.
- Dip each pork chop into the egg mixture, then press breadcrumbs onto both sides. Transfer the chops to the pan.
- Cook for about 4 minutes per side, depending on their thickness.
- Once cooked, place the chops on the paper towels to remove the excess oil.
- Serve with salad drizzled with some olive oil, lemon juice, seasoned with salt and shaved Parmigiano over the top if you like.
1 komentaras :
einu pasidaryt. viskas jau itrinta laukia. :)
Rašyti komentarą