Nekeptas tortas su kruasanais, karamele ir avietėmis.
Na va, pagaliau mano mintys materializavosi į šį skanėstą. Torto idėją su kruasanų sluoksniais pamačiau internete, pirmą kartą gaminau pagal orginalų receptą ir nepatiko. Nepatiko kremas - pirktinis, sintetinis, lenkiškas kremas iš pakelio, tačiau labai patiko kruasanų idėja.
Įjungiau visas savo kūrybines galias ir pamėginau sumąstyti kažką gudresnio. Antrą kartą tortą dariau su dviem skirtingais sluoksniais: karameliniu ir šokoladiniu, naudojau kruasanus su šokoladiniu įdaru, tačiau vėl kremas nepasiteisino. Ir akimis, ir liežuviu jaučiau, kad tai dar ne tas tortas, kurį noriu matyti ir ragauti...
O tada netikėtai atėjo mintis - 'karamelė+avietės'. Pamaniau, jog šis genialus, klasikinis derinys, čia puikiai tiks, beliko išbandyti. Išmėginau ir uraaaa, labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti!
Patarimai, pastebėjimai. Avietes į torto vidų būtinai dėkite kuo sausesnes, t.y. arba šviežias, arba atšaldytas, bet nusausintas (sudėkite į sietelį ir tegul išvarva visas skystis). Kitaip kremas per daug sudrėks, o pjaustant sluoksniai atsiskirs ir gausis košė. Aš vieną kartą užmiršau nuvarvinti skystį, pjaustant tortas 'lūžo' ir tokio vaizdo nebebuvo.
Pjaustykite tortą aštriu peiliu. Man geriausiai pjaustėsi su aštriu duonos peiliu, tada kruasanai nesusispaudžia, o tortas puikiai susipjausto.
Esu dariusi tortą ir be želatinos, sustingsta, kremas būna minkštesnis, kreminis, labai skanu ir tikrai galima be želatinos gaminti. Su želatina tortas truputį stabilesnis ir pjaustosi gražiau.
Sausainius ant formos pagrindo tiesiog išklokite. Viso pakelio sausainių neprireiks. Sausainiai atstoja torto pagrindą. Geriausiai tinka 'Selga' ar panašūs.
Kruasanus įpjaukite pusiau, su kumščiu padaužykite, kad susispaustų, tuomet įdarykite karamele. Aš 18 cm formai sunaudojau 2,5 kruasano ir maždaug pusę skardinės karamelės.
Tortą laikyti šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį. Tortas skaniausias, kol šviežias, todėl nelaikykite labai ilgai ir greit suvartokite.
Torto skonis labai priklauso nuo kruasanų kokybės. Kuo geresni ir šviežesni kruasanai, tuo skaniau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Įjungiau visas savo kūrybines galias ir pamėginau sumąstyti kažką gudresnio. Antrą kartą tortą dariau su dviem skirtingais sluoksniais: karameliniu ir šokoladiniu, naudojau kruasanus su šokoladiniu įdaru, tačiau vėl kremas nepasiteisino. Ir akimis, ir liežuviu jaučiau, kad tai dar ne tas tortas, kurį noriu matyti ir ragauti...
O tada netikėtai atėjo mintis - 'karamelė+avietės'. Pamaniau, jog šis genialus, klasikinis derinys, čia puikiai tiks, beliko išbandyti. Išmėginau ir uraaaa, labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti!
Patarimai, pastebėjimai. Avietes į torto vidų būtinai dėkite kuo sausesnes, t.y. arba šviežias, arba atšaldytas, bet nusausintas (sudėkite į sietelį ir tegul išvarva visas skystis). Kitaip kremas per daug sudrėks, o pjaustant sluoksniai atsiskirs ir gausis košė. Aš vieną kartą užmiršau nuvarvinti skystį, pjaustant tortas 'lūžo' ir tokio vaizdo nebebuvo.
Pjaustykite tortą aštriu peiliu. Man geriausiai pjaustėsi su aštriu duonos peiliu, tada kruasanai nesusispaudžia, o tortas puikiai susipjausto.
Esu dariusi tortą ir be želatinos, sustingsta, kremas būna minkštesnis, kreminis, labai skanu ir tikrai galima be želatinos gaminti. Su želatina tortas truputį stabilesnis ir pjaustosi gražiau.
Sausainius ant formos pagrindo tiesiog išklokite. Viso pakelio sausainių neprireiks. Sausainiai atstoja torto pagrindą. Geriausiai tinka 'Selga' ar panašūs.
Kruasanus įpjaukite pusiau, su kumščiu padaužykite, kad susispaustų, tuomet įdarykite karamele. Aš 18 cm formai sunaudojau 2,5 kruasano ir maždaug pusę skardinės karamelės.
Tortą laikyti šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį. Tortas skaniausias, kol šviežias, todėl nelaikykite labai ilgai ir greit suvartokite.
Torto skonis labai priklauso nuo kruasanų kokybės. Kuo geresni ir šviežesni kruasanai, tuo skaniau.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu. Dariau ne vieną kartą.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kruasanų tortas su karamele ir avietėmis
Ingredientai
18 cm apvaliai formai
Pagrindui
1 pakelis šviesių sausainių (tokių kaip 'Selga')
Kruasanų sluoksniui
3 paprasti kruasanai
1/2 skardinės (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu)
Kremui
400 g grietinėlės (bent 36 proc.)
150 g graikiško jogurto arba grietinės (30 proc.)
80 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
12 g želatinos + 50 ml karšto vandens ištirpinti
1/2 citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
Aviečių sluoksniui
Pagrindui
1 pakelis šviesių sausainių (tokių kaip 'Selga')
Kruasanų sluoksniui
3 paprasti kruasanai
1/2 skardinės (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu)
Kremui
400 g grietinėlės (bent 36 proc.)
150 g graikiško jogurto arba grietinės (30 proc.)
80 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
12 g želatinos + 50 ml karšto vandens ištirpinti
1/2 citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
Aviečių sluoksniui
300 g aviečių
Papuošimui
100 g plaktos grietinėlės (36 proc.)
Sauja šviežių aviečių
Gaminimo eiga
- Sausainiais išklokite formos pagrindą.
- Krusanaus įpjaukite pusiau, suspauskite, kad suplonėtų, o tada į kruasanų vidų pridėkite karamelės.
- Kremui grietinėlę, jogurtą, cukrų, vanilę, citrinos žievelę ir sultis išplakite mikseriu iki standumo. Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, palaukite, kol ištirps ir truputį atvės. Supilkite želatiną į išplaktą kremą, viską išmaišykite.
- Ant sausainių krėskite maždaug pusę kremo, išlyginkite paviršių, apibarstykite avietėmis. Dėkite paruoštus kruasanus. Užtepkite šiek tiek kremo, apibarstykite avietėmis bei tepkite likusį kremą, išlyginkite paviršių.
- Formą apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
- Kai sustings, išimkite iš formos. Puoškite plakta grietinele ir avietėmis.
No bake Croissant, caramel and raspberry cake.
Croissant, Caramel & Raspberry Cake (No Bake)
Ingredients
For 18 cm spring form tin
For the base
8-10 digestive or similar biscuits
For the croissant layer
3 croissants
1/2 can (200 g) caramel
For the cream
400 g double cream
150 g Greek yoghurt or sour cream
80 g sugar
1 tsp vanilla extract
12 g gelatin + 50 ml hot water to dissolve
1/2 lemon juice
1 lemon grated zest
For the raspberry layer
For 18 cm spring form tin
For the base
8-10 digestive or similar biscuits
For the croissant layer
3 croissants
1/2 can (200 g) caramel
For the cream
400 g double cream
150 g Greek yoghurt or sour cream
80 g sugar
1 tsp vanilla extract
12 g gelatin + 50 ml hot water to dissolve
1/2 lemon juice
1 lemon grated zest
For the raspberry layer
300 g fresh or frozen raspberries
To decorate
100 g whipping or double cream
Handful of fresh raspberries
Instructions
- Lay the biscuits on the base of the tin. Make only one layer of biscuits.
- Cut the croissants lengthwise, smash them with your fist to flatten and stuff them with the caramel.
- For the cream whisk together the cream, yoghurt, lemon juice, zest, vanilla and sugar until stiff. Dissolve the gelatin in hot water, cool a little and pour to the cream. Mix everything well.
- Spread about half of the cream on the biscuits, sprinkle some raspberries, lay the croissants. Spread some more cream, sprinkle the raspberries, spread the remaining cream, level the surface.
- Wrap the tin with a cling film and pop in the fridge for cake to set. I kept overnight.
- Remove the cake from the tin. Decorate with the whipped cream and fresh raspberries.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą